Home Ljepota Njega kose Sjajna i predivna kosa uz malo truda

Sjajna i predivna kosa uz malo truda

0
Sjajna i predivna kosa uz malo truda

sjajna-kosaJedna od stvari na koju gotovo svaka žena ima primjedbu je mrtva kosa. Nedostatak sjaja je obično rezultat prevelikog tretiranja kose hemikalijama prilikom bojenja.

Što više hemikalija stavljate na kosu, to će ona biti manje sjajna. Zdravu, sjajnu kosu koja reflektuje svjetlo i krasi žensko lice nije nemoguće postići. Evo nekoliko kućnih savjeta koji će vratiti sjaj vašoj kosi i doprinijeti vašem cjelokupnom izgledu.

Ispiranje kose hladnom vodom će vratiti njen sjaj. Naravno, ne mislimo na cjelokupno ispiranje, već samo zadnje ispiranje kose. Hladna voda će zatvoriti i omekšati kutikulu kose, čineći je sjajnijom.

Nakon pranja kose, možete je isprati sa sirćetom. Sirće vraća sjaj vašoj kosi. Loša strana je da i ima neugodan miris, ali on jako brzo nestaje. Ako dodate malo votke u šampon, kosa će vam postati sjajnija.

Korištenje kane za bojenje kose je jako zdravo. Kana hidratizira kosu čineći je svilenkastom. Ako ne želite da se upuštate u bojenje kanom, možete uvijek pronaći regenerator na bazi kane.

Uvijek koristite regenerator za kosu. On štiti i jača kosu, čineći je sjajnjom. Uvijek možete kupiti preparate za sjajniju kosu. Jedan od njih je i silikon. Nanesite ga na kosu nakon pranja i ravnomijerno rasporedite.

I na kraju, jedite hranu bogatu vitaminom E. Vitamin E je jako važan za ljepotu i sjaj vaše kose. Ima ga dosta u smeđoj riži, lješnjacima i lisnatom zelenom povrću.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here