LjepotaNjega koseUz ove savjete povećajte volumen kose

Uz ove savjete povećajte volumen kose

-

Dok žene koje imaju prirodno bujniju kosu čine sve kako bi umanjile volumen, druge pak priželjkuju da im je kosa gusta, bogata i da ima više volumena. Ako vi spadate u ovu drugu kategoriju, nemojte očajavati jer uvijek možete iskoristiti sitne trikove za postizanje većeg volumena kose. U nastavku su navedeni različiti načini kako povećati volumen kose, posebno na tjemenu gdje kosa izrazito tanka.

Bilo da niste sigurni koje alate za kosu koristiti ili odabrati prave proizvode za volumen kose, slijedeći ove savjete učinit ćete korak dalje na putu do prekrasnog volumena kose.

Volumen kose kako povećati

- Google oglasi -

Kao što smo više puta naznačili, pravilna njega kose započinje pravilnim odabirom šampona i regeneratora.

Stoga, neka vaši preparati za dobar volumen kose budu spreja, pjene ili pudera. Pored šampona i regeneratora koristite preparate namijenjene podizanju pramenova pri korijenu. Ovakvi preparati nanose se prije sušenja ili feniranja i odižu dlaku od korijena povećavajući volumen.

Kosu fenirajte krupnijom četkom. Prilikom feniranja pramenove kose odižite od korijena prema plafonu i fenom pratite kretanje četke. Na taj način će dio kose najbliže korijenu ostati uzdignut čime ćete postići veći volumen.

Veći volumen možete postići i kovrdžanjem kose.

- Google oglasi -

Kosu uvijate spužvastim ili metalnim uvijačima ili pomoću figara (električnog uvijača). Ne morate uviti čitavu kosu, svega nekoliko pramenova na površini kose biće dovoljno da kreirate veći volumen. Važno je da kosu uvijete sve do korijena kako biste je digli i postigli efekat gustoće i bujnosti.

Kada napravite frizuru da biste zadržali njen oblik uđite u “oblak” laka. Nemojte lak nanositi direktno na kosu kako je ne biste slijepili, već lak poprskate u vazduh i onda “uletite” u nastali oblak.

Iako se tapiranjem volumen kose zaista upadljivo povećava, izbjegavajte ovaj metod jer šteti kosi. Ukoliko ne možete odoljeti, potrudite se barem da kosu tapirate rjeđe i da koristite češalj širih zubaca.

>>3 prirodna lijeka koja će zaustaviti opadanje kose kod svake žene

Uključivanje Aloe Vere u vaš uobičajeni dan također će biti od velike pomoći. Mnogi koriste aloe veru za kontrolu opadanja kose i može učiniti čuda ako se koristi razumno. Pruža bitnu vlažnost i hranjive tvari vašem tjemenu; dakle, pospješuje rast kose. Nanesite gel aloe vere izravno na tjeme kose i ostavite da odstoji jedan sat. Nakon ovog tretmana kos operite šamponom.

Vi ste ono što jedete i izjava je tako istinita. Što god jeli od trenutka kada se probudite do vremena kada spavate, budite uvjereni da će to utjecati na svaki dio vašeg tijela. Dakle, od velike je važnosti da jedete puno proteina i uravnotežite svoju prehranu.

>>Da vaša kosa brže raste i bude zdrava i gusta jedite ovu hranu

- Google oglasi -

Odgovori

Novi Sadržaj

5 savjeta kako izbjeći trovanje hranom tokom vrućina

Često mislimo da se hranom možemo otrovati samo u restoranima, međutim, istraživanja i iskustva doktora pokazuju kako se trovanje...

Obratite pažnju – Evo koju hranu ne smijete jesti na plaži

Osim peškira, kreme za sunčanje i vode nezaobilazno je pitanje šta jesti na plaži. O tom izboru ne zavisi...

Za ova ljekovita svojstva bosiljka niste znali

Bosiljak (Ocimum basilicum) je uobičajena aromatična biljka iz porodice metvice, iste porodice biljaka kao i druge hranjive, korisne biljke...

7 iznenađujućih saznanja za šta je dobar patlidžan

Patlidžan, također poznat kao balancana, je jednogodišnja vrsta biljke iz roda Solanum i koriste se u mnogim jelima širom...
- Google oglasi -

Ovo sigurno niste znali o puštanju vjetrova

Puštanje vjetrova je potpuno normalna stvar, javlja se kao nusprodukt vaše probave koja razgrađuje i prerađuje hranu i hranjive...

Ako radite ovih 12 stvari, znači da ste mentalno oboljeli!

Depresija se najčešće pojavljuje uslijed nekih teških životnih situacija – iskušenja, problema, gubitaka ili događaja na koje jednostavno ne...

Ovo morate pročitati

Ovaj srednjevjekovni eliksir liječi sve živo!

Ovaj eliksir poznat je kao "karmelićanska vodica", a ime...

Smanjite rizik od artritisa uz vino

Tri čaše vina sedmično može vam pomoći u obrani...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas