ZdravljeSavjetiŠta NE smijete govoriti pred djetetom!

Šta NE smijete govoriti pred djetetom!

-

Roditeljstvo se smatra jednim od najljepših, ali ujedno i najtežih poslova na svijetu…

Koliko god bilo posebnih trenutaka jer ipak sudjelujete u odgoju svog djeteta da jednog dana odraste u dobrog čovjeka, toliko je puno situacija kada niste sigurni donosite li dobre odluke i jeste li uopće sposobni biti roditeljem.

- Google oglasi -

Moguće je dobiti savjete od prijatelja, članova obitelji i stručnih osoba, ali i dalje ostaje činjenica kako je sve na vama jer vi ste osoba koja će donijeti konačnu odluku oko toga kako postupiti u određenoj situaciji. Pitanja će uvijek biti, ali sve dok se trudite rezultati neće izostajati.

Iako ne postoji škola koja će vas svemu naučiti važno je da su oba roditelja složna pred djetetom i ako se taj tren ne slažu oko odluke koju je donio jedan od njih, nikako to ne smiju pokazati pred djetetom. Pred njim vi morate biti cjelina, a ako vam nešto smeta to izreći tek kada dijete stavite spavati.

Psiholozi su složni kako je zajedništvo pred djetetom jedna od stvari koju bi svaki roditelj trebao znati i ako želi dijete izvesti na pravi put. Ali suradnja oba roditelja nije jedino na što treba obratiti pozornost. Kako bi znali da dobro odgajate klince, potrebno je znati što smijete pred njima reći, a što ne.

Postoje situacije kada vas dijete naljuti i nimalo ne razmišljajući izgovorite rečenice koje će se kasnije odraziti negativno na njegov odgoj. Teško je ponekad biti racionalan i izvagati prije nego se izrekne, ali za djetetovo dobro, potrebno je prvo razmisliti pa onda reći.

Koje su to rečenice koje roditelji najčešće izgovaraju, a koje su se pokazale lošima za djetetovo samopouzdanje?

- Google oglasi -

Bez obzira koliko bili umorni i nije vam do objašnjavanja nikako ne smijete kada vas dijete nešto pita reći kako ste umorni i da vas to ne zanima. Skupite energiju i lijepo popričajte s njim, pokažite da vam je važno što misli i što želi s vama podijeliti neke stvari.

Kada ne napravi nešto iz prvog pokušaja, nikako ne smijete reći kako je nesposobno i da ste više očekivali. Želite li da najmlađi član obitelji jednog dana odraste u osobu sigurnu u sebe, važno je da ga potičete u onome što radi, pa i ako pogriješi jednostavno date do znanja kako će biti bolje drugi put.

Ne opterećujte previše dijete svojim problemima, a pogotovo ne ako se radi o izgledu. Nije dobro da cijelo vrijeme sluša kako ste nezadovoljni kilažom, kakvu kožu imate… Takve teme ostavite za odrasle, a umjesto toga naučite dijete koliko su važne zdrave životne navike.

Budite podrška djetetu, oslonac i sigurna ruka. Kada mu zatreba prijatelj budite i to, ali ne zaboravite da ste na prvom mjestu roditelj koji mu želi samo najbolje i da jednog dana izraste u samostalnu osobu koja će moći donijeti ispravne odluke.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,071SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Recept: Napravite sami čuveni lovorov sirup protiv kašlja za odrasle i djecu

Sezona prvih prehlada je već u punom jeku. Nakon kihanja, temperature i začepljenog nosa, ostaje dosadni, naporni kašalj. Srećom,...

Bijelo povrće poboljšava stanje organizma

Bijelo povrće je izvrstan izvor hranjivih tvari, jačanja energije i raznih zdravstvenih prednosti. Kemijska svojstva nekog povrća mogu poboljšati...

Japanska jabuka najbolji prijatelj za vaše zdravlje

Japanska jabuka poznata još i pod imenom kaki jabuka egzotično je voće slatkog okusa, po boji podsjećaju na naranču,...

Kurkuma i zdravlje – U koja jela se stavlja i koja je dnevna doza kurkume?

Kurkuma ima nevjerovatan spektar antioksidacijskih, antitumorskih, antimutagenih, antibiotskih, antiviralnih, antifungalnih, antidijabetičkih i antiupalnih svojstava. Radi se o izrazito zdravoj...
- Google oglasi -

5 najboljih čajeva za ublažavanje upale grla i kašlja

Uz toplu šoljicu čaja uklonite simptome grlobolje, prehlade i gripe. Konzumiranje tekućine posebno je važno kada ste bolesni jer...

Japanska banana dijeta nije zahtjevna a kilogrami nestaju

Banana dijetu su formirali farmaceutkinja Sumiko i njen muž Hitoshi Watanabe iz Japana, koji je njome izgubio čak 18...

Ovo morate pročitati

Zeleni čaj štiti mozak od starenja

Ljudi koji redovno piju zeleni čaj izloženi su manjem...

Lisajevica – Ovčja brada

Opis biljke: Lišajevica je trajna, mala zeljasta, vrlo dlakava biljka...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas