ZdravljeSavjetiŠta NE smijete govoriti pred djetetom!

Šta NE smijete govoriti pred djetetom!

-

Roditeljstvo se smatra jednim od najljepših, ali ujedno i najtežih poslova na svijetu…

Koliko god bilo posebnih trenutaka jer ipak sudjelujete u odgoju svog djeteta da jednog dana odraste u dobrog čovjeka, toliko je puno situacija kada niste sigurni donosite li dobre odluke i jeste li uopće sposobni biti roditeljem.

- Google oglasi -

Moguće je dobiti savjete od prijatelja, članova obitelji i stručnih osoba, ali i dalje ostaje činjenica kako je sve na vama jer vi ste osoba koja će donijeti konačnu odluku oko toga kako postupiti u određenoj situaciji. Pitanja će uvijek biti, ali sve dok se trudite rezultati neće izostajati.

Iako ne postoji škola koja će vas svemu naučiti važno je da su oba roditelja složna pred djetetom i ako se taj tren ne slažu oko odluke koju je donio jedan od njih, nikako to ne smiju pokazati pred djetetom. Pred njim vi morate biti cjelina, a ako vam nešto smeta to izreći tek kada dijete stavite spavati.

Psiholozi su složni kako je zajedništvo pred djetetom jedna od stvari koju bi svaki roditelj trebao znati i ako želi dijete izvesti na pravi put. Ali suradnja oba roditelja nije jedino na što treba obratiti pozornost. Kako bi znali da dobro odgajate klince, potrebno je znati što smijete pred njima reći, a što ne.

Postoje situacije kada vas dijete naljuti i nimalo ne razmišljajući izgovorite rečenice koje će se kasnije odraziti negativno na njegov odgoj. Teško je ponekad biti racionalan i izvagati prije nego se izrekne, ali za djetetovo dobro, potrebno je prvo razmisliti pa onda reći.

Koje su to rečenice koje roditelji najčešće izgovaraju, a koje su se pokazale lošima za djetetovo samopouzdanje?

- Google oglasi -

Bez obzira koliko bili umorni i nije vam do objašnjavanja nikako ne smijete kada vas dijete nešto pita reći kako ste umorni i da vas to ne zanima. Skupite energiju i lijepo popričajte s njim, pokažite da vam je važno što misli i što želi s vama podijeliti neke stvari.

Kada ne napravi nešto iz prvog pokušaja, nikako ne smijete reći kako je nesposobno i da ste više očekivali. Želite li da najmlađi član obitelji jednog dana odraste u osobu sigurnu u sebe, važno je da ga potičete u onome što radi, pa i ako pogriješi jednostavno date do znanja kako će biti bolje drugi put.

Ne opterećujte previše dijete svojim problemima, a pogotovo ne ako se radi o izgledu. Nije dobro da cijelo vrijeme sluša kako ste nezadovoljni kilažom, kakvu kožu imate… Takve teme ostavite za odrasle, a umjesto toga naučite dijete koliko su važne zdrave životne navike.

Budite podrška djetetu, oslonac i sigurna ruka. Kada mu zatreba prijatelj budite i to, ali ne zaboravite da ste na prvom mjestu roditelj koji mu želi samo najbolje i da jednog dana izraste u samostalnu osobu koja će moći donijeti ispravne odluke.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,083SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Ljekovitost maslačka – Odličan je za proljetnu detoksikaciju organizma

Početak je proljeća i idealno vrijeme za branje maslačka. Uputite se izvan grada, na područja daleko od prometnica i...

Evo kako zamijeniti kalorične namirnice sa jednako ukusnim

Želite li skinuti pokoji kilogram, ne morate jesti bljutavu hranu i gladovati, već samo korigovati meni. Isto vrijedi i...

Kako popraviti zamagljen vid na daljinu?

Ako ne vidite jasno, a trljanje očiju ne pomaže, možda imate zamagljen vid. Zamagljen vid se javlja kada ne...

Kako spriječiti i prepoznati moždani udar kod žena

Žene se teže oporavljaju i imaju slabiji kvalitet života nakon moždanog udara nego muškarci. Iako se zna da se...
- Google oglasi -

Liječenje paradentoze na prirodan način

Paradentoza je kronična infekcija koja zahvaća zubno meso i kost koja podupire zube. Paradentoza može dovesti do gubitka zubi,...

7 bolnih tačaka koje nikako ne biste smjeli ignorisati

Nijedan ljekar ne voli kada mu se pacijenti javljaju zbog svake, i najmanje boli koju osjete. Ipak, neke vrste...

Ovo morate pročitati

Herbarium – Mečja šapa

Nazivi biljke Familija: UmbelliferaeNarodni: Mečja šapaLatinski: Heracleum sphondyliumLjekarski: Radix heracleiEngleski:...

3 prirodna lijeka protiv grčeva u nogama

Jeste li i vi jedna od osoba koja pati...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas