ZdravljeŠta sve napreže vaše oči?

Šta sve napreže vaše oči?

-

naprezanje očijuKada se oči previše umore, to može dovesti do toga da se vaš vidi totalno zamuti, a ponekad i do toga da morate staviti naočale kako bi jasno vidjeli.

Ako već nosite naočale, naprezanje očiju može povećati vašu dioptriju. Naprezanje očiju uzrokuje i niz drugih stvari kao što su glavobolja, bol u oku, itd. U nastavku pogledajte šta to može dovesti do naprezanja očiju i pokušajte te stvari izbjegavati koliko god
možete.

1. Čitanje dok ležite.

San zaljubljenika u knjige jeste ležanje na zelenoj livadi sa dobrom knjigom u ruci. Ali čitanje, dok ležite može uzrokovati pritisak na vaše oči. To je zbog toga što takvo čitnje mijenja ugao gledanja što stvara dodatni pritisak na oči.

2. Previše vremena pred kompjuterom.

- Google oglasi -

Gledanje u blještavi zaslon kompjutera po čitav dan očito može uticati na vaše oči. Možete pokušati nositi naočale sa zaštitom od kompjutera kako bi bar u nekoj mjeri spriječili pritisak u očima.

3. Gledanje televizije.

Televizija također ima jark zaslon kao i kompjuter. Uvijek gledajte televiziju s velike udaljenosti inače ćete završiti dan s vrlo umornim očima.

4. Čitanje dok putujete.

Bilo da je u pitanju putovanje luksuznim automobilom ili vozom, čitanje dok putujete je loša ideja. Kada se vozite, vaša linija vida stalno se mijenja. Mišići vaših očiju moraju uložiti dodatni napor kako bi se prilagodili stalnom pokretu.

5. Sunčeva svjetlost.

Izlasci na jako sunce bez odgovarajuće opreme neće vam samo stvoriti bore. Ultraljubičaste zrake od sunca oštećuje oči i čini ih suznim.

6. Noćna vožnja.

- Google oglasi -

Ako se vozite na autocesti u noćnim satima, vi ćete sljedećeg jutra imati crvene oči. Svjetla drugih vozila i trud da što bolje vidite će opteretiti vaše oči.

7. Rad sa iglom.

Iznenađujući ali istinito, za rad sa iglom i koncem treba puno koncentracije vida. To će stvoriti vrlo težak pritisak na vaše oči.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

6 ljekovitih čajeva koje bi trebali piti za zdravlje srca i krvnih žila

Vaše srce naporno radi za vas i danju i noću, a od vas zavisi koliko ga čuvate, toliko će...

7 ljekovitih biljaka uz koje će te zaboraviti na cigarete zauvijek

Za odvikavanje od pušenja postoji mnogo rješenja koja vam mogu biti od koristi, kao što su flasteri, električne cigarete,...

Čuvajte svoje srce: Ovo su namirnice koje će vam pomoći u tome

Bolest srca vodeći je uzrok smrti građana SAD-a, pokazalo je jedno od posljednjih istraživanja koje je provela organizacija Health...

Stari narodni lijek za katar debelog crijeva – kolitis

Upalna bolest crijeva ili engl. Inflammatory bowel disease (IBD) općeniti je termin koji uključuje ulcerozni kolitis i Crohnovu bolest,...
- Google oglasi -

Čaj za gastritis i poznati narodni lijek za sve želučane tegobe – Recept

Upala želučane sluzokože, odnosno sluznice poznata je bolest pod imenom gastritis. Bolest se povezuje sa gorušicom, nadimanjem, bolovima prilikom...

Soda bikarbona i med služe kao prirodni lijek koji uništava i najopasnije bolesti

Med i soda bikarbona su sastojci koji u kombinaciji služe kao izuzetan prirodni lijek za brojne bolesti. U nastavku...

Ovo morate pročitati

Zadaća krvotoka u našem organizmu – Tegobe i prirodno liječenje

Ako zamislimo poštanski vlak koji vozi od Basela do...

Kad ovo pročitate više nikada nećete otići u krevet neopranih zuba

Sigurno znate da je zube potrebno prati svaki dan....
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas