IshranaVoćeOtkrijte tajni recept: Kako trešnje mogu spasiti vaše zglobove...

Otkrijte tajni recept: Kako trešnje mogu spasiti vaše zglobove od gihta

-

Giht je upalna bolest koja uzrokuje bolne napade upale zglobova, a često se javlja kao rezultat povećane razine mokraćne kiseline. Ovi napadi mogu biti iznimno neugodni i ograničavajući svakodnevne aktivnosti. Trešnje su bogate antioksidansima, kao što su antocijani, koji imaju protuupalna svojstva i zbog toga se preporučuju kao prirodni lijek za giht.

Trešnje su prepoznate kao korisno sredstvo u smanjenju učestalosti i intenziteta napada gihta te mogu pružiti olakšanje od boli i upale. U ovom članku istražit ćemo kako trešnje mogu biti korisne u liječenju gihta i kako ih možete integrirati u vašu prehranu kako biste poboljšali svoje zdravlje i kvalitetu života.

- Google oglasi -

Nova studija pokazuje da konzumiranje trešanja u kombinaciji s lijekovima koji smanjuju razinu mokraćne kiseline smanjuje rizik od napada gihta za 75%.

Trešnje i giht

Giht ili bolest uloga (lat. Arthritis urica) predstavlja metaboličku bolest povezanu s poremećajem u metabolizmu mokraćne kiseline. Mokraćna kiselina je spoj koji nastaje u organizmu kao završni produkt razgradnje purinskih baza.

Namirnice koje će vam pomoći u borbi protiv gihta

To su dušikom bogati spojevi koji ulaze u sastav svih nukleinskih kiselina, pa prema tome i velikog broja namirnica životinjskog podrijetla. Mnogo purina sadržano je i u kvascima. Procjenjuje se kako giht pogađa oko 1 posto populacije, a muškarci imaju 2-3 puta veći rizik obolijevanja nego žene.

- Google oglasi -

Simptomi ove bolesti su iznenadni i teški napadi boli u zglobovima, koji su popraćeni crvenilom i oteklinama. Višak alkoholnih i životinjskih bjelančevina izaziva povećanje razine mokraćne kiseline, koja tvori soli urata.

Saznanja tvrde da su bolesnici koji su uključivali trešnje u svoju prehranu, osjećali se puno bolje. Napadi boli su se smanjili, a povećanje količine trešanja pokazuje smanjenje rizika od pojave boli.

Evo kako su trešnje korisne za giht i zdravlje:

Smanjenje razine mokraćne kiseline: Trešnje sadrže spojeve koji mogu pomoći u smanjenju razine mokraćne kiseline u tijelu. Prekomjerna razina mokraćne kiseline ključni je faktor u razvoju gihta, pa snižavanje razine mokraćne kiseline može pomoći u smanjenju učestalosti i ozbiljnosti napada gihta.

Smanjenje upale: Trešnje su bogate antioksidansima, kao što su antocijani, koji imaju protuupalna svojstva. Studije su pokazale da konzumacija trešenja može smanjiti razinu upale u tijelu. Kod gihta, ova protuupalna svojstva mogu pomoći u smanjenju simptoma upale u zglobovima i olakšavanju bolesti.

Smanjenje rizika od napada gihta: Studije su otkrile da konzumacija trešanja može smanjiti rizik od napada gihta. Jedno istraživanje provedeno na muškarcima s tim je otkrilo da su oni koji su konzumirali trešnje ili sok od trešenja imali smanjeni rizik od razvoja napada gihta u idućih nekoliko dana. Smatra se da to može biti posljedica smanjenja razine mokraćne kiseline i smanjenja upale u tijelu.

Čaj od peteljki trešnje i ljekovitost

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,101SljedbeniciPratite

Novi Sadržaj

Prelomi kostiju – Imobilizacija – Liječenje – Zarastanje kosti

Prelom kosti može biti otvoren i zatvoren. Prilikom otvorenog preloma koža je iznad mjesta preloma oštećena, tj. postoji rana....

Zbog čega je pivski kvasac tako dobar za naše zdravlje?

Zbog zaštitne funkcije, preporučuje se u svim životnim dobima. Pivski kvasac je veoma korisna namirnica za ljudsko zdravlje a...

Pivski kvasac uklanja akne i čisti lice

Pivski kvasac pored mnogih ljekovitih svojstava ima blagotvorno djelovanje na zdravlje i ljepotu kože. Kvasac pomaže u borbi protiv...

5 koraka kako zaustaviti zujanje u ušima

Tinitus označava medicinski stručni izraz za šumove, za koje se zna i pod imenom zujanje, zviždanje ili šuštanje u...
- Google oglasi -

Koje korake poduzeti da biste zaustavili krv iz nosa kod djece i odraslih

U sluznici nosa ima dosta kapilara, posebno u prednjem, donjem dijelu nosne pregrade, gdje najčešće i dolazi do krvarenja....

13 jednostavnih načina kako da dnevno unesete 500 kalorija manje

Formula ne može biti jednostavnija: sedmično možete smršati jedan kilogram ako dnevno unesete 500 kalorija manje. To ne znači...

Ovo morate pročitati

Pročistite i ojačajte vašu krv sa ovim narodnim lijekom

Dirnnjača čisti organizam i krv. Uzima li se 8...

Jabučni ocat je idealna namirnica za skidanje kilograma

U današnje vrijeme se dosta često jabučni ocat koristi...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas