IshranaUključite jogurt u vašu ishranu

Uključite jogurt u vašu ishranu

-

jogurtAko ste u potrazi za ukusnim i zdravim dodatkom prehrani, onda bi se svakako trebali odlučiti za jogurt.

Jogurt dijeta je dobro poznata za poboljšanje zdravlja kod muškaraca i žena. Pojam “probiotici“ je često povezan sa jogurtom. Taj pojam se odnosi na žive organizme kao što su dobre bakterije koje mogu pružiti zdravstvene beneficije ako se jedu u odgovarajućim količinama. Od jogurta ćete dobiti dobre bakterije u želucu.
U jogurtu također možete pronaći sve hranjive tvari koje se nalaze u mliječnim proizvodima, kao što su kalcij, vitamin B-2, B-12, kalij i magnezij. Jogurt u vašoj prehrani može vam pomoći u prevenciji osteoporoze, smanjuje rizik od visokog krvnog pritiska, te štiti od vaginalnih infekcija i smanjuje težinu. Evo nekoliko jednostavnih načina na koji možete uvesti jogurt u vašu prehranu.

1. Svjež i običan jogurt.

Uključivanje svježeg jogurta u prehranu izravno će vam ponuditi sve prednosti koje očekujete od konzumiranja mliječnih proizvoda. Običan jogurt ne sadrži dodatni šećer i umjetne sastojake.

2. Ukusna salata.

- Google oglasi -

Salata je vrlo dobar izbor za uključivanje jogurta u vašu ishranu. To će vam pomoći da dobijete zdravstvene prednosti jogurta, zajedno s hranjivim tvarima iz povrća. Možete ovo jesti samo ili kao prilog uz glavni obrok.

3. Mlaćenica.

Mlaćenica je odličan izbor za dodavanje jogurta u prehranu. Ona je obično izrađena miješanjem jogurta s vodom i začinima.

4. Dijeta i jogurt dijeta.

Jogurt je dobar izvor kalcija, proteina i probiotika. Oni zajedno osiguravaju odgovarajuće količine minerala, proteina i vitamina C, B-1, B-2 i A.

5. Smrznuti jogurt.

Smrznuti jogurt će vam pomoći da izgubite kilograme. On se može koristiti kao dobra alternativa sladoledu. Smrznuti jogurt je dobar izvor hranjivih tvari kao što su kalij, kalcij i vitamin A.

- Google oglasi -

5 KOMENTARI

  1. jogurt jest zdrav ali onaj od domaceh mlijeka..bez termicke obrade…tj.kiselo mlijeko kako ga nazivamo..velika je razlika izmedu domaceg kiselog mlijeka i "jogurta"….no da pojasnimo…jogurt je na neko nacin i otpad jer su iz njega uzete sve hranjive tvari i masnoce…koje se nalaze u kajmaku ili "vrhnju " i siru…eto jogurt ostaje najlosiji al se jede jer ga je steta baciti a i mlijecna industija mora zaraditi novac..ako vec zelite jogurt bolje uzmite mlijeko od selčjaka…za kojeg znate da krave samo zdravo jedu…i sami napravite jogurt…hm to je moje misljenje…

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Upala sluznice želuca – Gastritis – Simptomi i Prirodni lijek za gastritis

Upala želučane sluzokože, odnosno sluznice poznata je bolest pod imenom gastritis. To je obično upala sluznice na želucu izazvana...

Ovo je pravilna i zdrava hrana koja se definitivno najbolje bori protiv stresa!

Stalno ste pod pritiskom? Ponekad imate osjećaj da vas hrana koju unosite čini još više umornima? Istina je da...

Prirodni recepti legendarnog travara: Evo zašto biste trebali luk pomiješati sa žlicom meda

Luk je snažan antioksidans, koji je zdraviji što mu je miris jači. Osim što je antioksidans, luk je bogat...

Ovih 12 znakova ukazuju na rak prostate

Rak prostate je zloćudni (maligni) tumor koji potječe od stanica prostate. Općenito, tumor prostate najčešće raste polako i dugi...
- Google oglasi -

Reagirajte na vrijeme! 9 tipova boli u trbuhu koji mogu značiti ozbiljan problem

Bol u trbuhu, odnosno abdominalnom dijelu može biti bezopasna i prolazna, ali nekad može biti posljedica ozbiljnih stanja od...

Dali ste upoznati sa štetnošću prve jutarnje cigarete?

Mnogi zapale cigaretu čim se probude, a da prije toga nisu barem doručkovali. Baš tim ljudima prijeti najveći rizik...

Ovo morate pročitati

Hrana za brži i bolji rast kose kod djece

Svaka majka želi da njeno dijete ima gustu i...

Kafa štiti od mnogih oboljenja

Svojstva koja se pripisuju kafi - da izaziva rak,...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas