Ljekovito biljeVoće koje može ubiti RAK !

Voće koje može ubiti RAK !

-

graviola

Graviola je biljka koja se koristi u liječenju malignih bolesti, uništava kancerogene stanice, te štiti imunitet. Sprječava smrtonosne infekcije i obavlja uspostavu normalnog funkcioniranja svih organa u ljudskom tijelu.

Prema mišljenju najboljih stručnjaka za razvoj na vrhu liste najmoćnijih antitumorski biljaka je graviola (Soursop). Prirodno stanište ove biljke je u južnom dijelu Meksika, nekim djelovima Brazila i Perua, a uglavnom se uzgajaju u Sjevernoj Americi i u zapadnom dijelu Afrike.

- Google oglasi -

U prehrani se koristi u svježem obliku ili u obliku soka, a za ozdravljenje se koristi cijela biljka – kora, lišće, sjemenke i voće. U nekim zemljama lišće graviole se koristi kao čaj za smirenje i protiv dijabetesa, za liječenje jetre, za bolji san, bol u žuči, kao i za brzo triježnjenje.

graviola

U Africi se koristi protiv groznice i kao analgetik za djecu. Štoviše, za razliku od anti-kancerogenih preparata koji uništavaju i zdrave stanice, ova biljka djeluje iznimno destruktivno prema kancerogenim stanicama.

Ekstrakt iz korijena graviole uništava maligne stanica u 12 različitih vrsta raka, uključujući rak dojke, rak debelog crijeva, rak pluća, rak gušterače i prostate.

- Google oglasi -

Graviola učinkovito uništava stanice raka, i jača je 10.000 puta više od kemoterapije. Ima pozitivni učinak na rad unutarnjih organa, uspješno se bori protiv parazita i bakterija, ublažava stanja depresije i ima umirujuće djelovanje na živčani sustav te regulira krvni tlak.

Južnoamerički Indijanci koriste za liječenje artritisa, astme i srca.

- Google oglasi -

10 KOMENTARI

  1. Prethodno kaze da je jedenje plodova nesigurno I moze da izazove pokrete slicne Parinsonovoj bolesti, te ako se prima kimoterapija moze da joj smanji efikasnost. Ispada da je stvarno jaka biljka ali je treba korostiti ako covek nema drugog izbora.

  2. Zavisi u kojem je obliku nalazite. U Norveskoj se moze nabaviti u Ekoloskoj prodavnici u obliku pravougaonih ledenih tabli koje ( kad se otope) postaju gusti sok. U Mostaru se moze dobiti u apoteciu obliku praha slicnom kafi,kao dodatak prehrani, premda sam procitala da je efekat mnogo manji. Nisam pronasla graviolu kao voce ( kako je prikazano gore na slici).

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Devet simptoma endometrioze koje bi svaka žena trebala znati

Endometrioza je bolest u kojoj je endometrij (tkivo koje oblaže unutrašnjost maternice) prisutan izvan maternice. Endometrioza se najčešće javlja...

Ljetovanje i menstruacija – Da li je pametno plivati tokom onih dana?

Uplatili ste ljetovanje još zimus, spremate se na put s porodicom ili društvom, sve je isplanirano do detalja ali,...

Sigurnosni savjeti za korištenje prirodni sredstava protiv komaraca

Komarci, a ima ih oko 300 vrsta, ne napadaju samo ljude nego i sisavce, ptice i žabe. Oni vam...

Ako volite jesti banane ujutro, imamo loše vijesti za vas

Ako je banana tako nutritivna namirnica, zašto se onda ne treba jesti ujutro? Hajde da saznamo. Važnost i dobrobiti banana...
- Google oglasi -

Uvijek savršena – U šest koraka prepoznajte najslađu lubenicu svaki put

Samo najiskusniji mogu kuckanjem čuti je li lubenica zaista zrela. No i za obične kupce, postoji nekoliko trikova kako...

Očistite i poboljšajte zdravlje svoje jetre s ovih 10 namirnica

Kao najveća žlijezda u tijelu, jetra obavlja mnoge vitalne poslove kako bi vas održala na životu i vrhunskog zdravlja....

Ovo morate pročitati

Joga protiv pritiska i visokog šećera u krvi

Joga može da pomogne osobama kod kojih je prisutan...

7 činjenica koje trebamo znati o najintimnijem dijelu ženskog tijela

Ako do sada to još niste napravili, vrijeme je...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas