Ljekovito biljeVoće koje može ubiti RAK !

Voće koje može ubiti RAK !

-

graviola

Graviola je biljka koja se koristi u liječenju malignih bolesti, uništava kancerogene stanice, te štiti imunitet. Sprječava smrtonosne infekcije i obavlja uspostavu normalnog funkcioniranja svih organa u ljudskom tijelu.

Prema mišljenju najboljih stručnjaka za razvoj na vrhu liste najmoćnijih antitumorski biljaka je graviola (Soursop). Prirodno stanište ove biljke je u južnom dijelu Meksika, nekim djelovima Brazila i Perua, a uglavnom se uzgajaju u Sjevernoj Americi i u zapadnom dijelu Afrike.

- Google oglasi -

U prehrani se koristi u svježem obliku ili u obliku soka, a za ozdravljenje se koristi cijela biljka – kora, lišće, sjemenke i voće. U nekim zemljama lišće graviole se koristi kao čaj za smirenje i protiv dijabetesa, za liječenje jetre, za bolji san, bol u žuči, kao i za brzo triježnjenje.

graviola

U Africi se koristi protiv groznice i kao analgetik za djecu. Štoviše, za razliku od anti-kancerogenih preparata koji uništavaju i zdrave stanice, ova biljka djeluje iznimno destruktivno prema kancerogenim stanicama.

Ekstrakt iz korijena graviole uništava maligne stanica u 12 različitih vrsta raka, uključujući rak dojke, rak debelog crijeva, rak pluća, rak gušterače i prostate.

- Google oglasi -

Graviola učinkovito uništava stanice raka, i jača je 10.000 puta više od kemoterapije. Ima pozitivni učinak na rad unutarnjih organa, uspješno se bori protiv parazita i bakterija, ublažava stanja depresije i ima umirujuće djelovanje na živčani sustav te regulira krvni tlak.

Južnoamerički Indijanci koriste za liječenje artritisa, astme i srca.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,070SljedbeniciPratite

10 KOMENTARI

  1. Prethodno kaze da je jedenje plodova nesigurno I moze da izazove pokrete slicne Parinsonovoj bolesti, te ako se prima kimoterapija moze da joj smanji efikasnost. Ispada da je stvarno jaka biljka ali je treba korostiti ako covek nema drugog izbora.

  2. Zavisi u kojem je obliku nalazite. U Norveskoj se moze nabaviti u Ekoloskoj prodavnici u obliku pravougaonih ledenih tabli koje ( kad se otope) postaju gusti sok. U Mostaru se moze dobiti u apoteciu obliku praha slicnom kafi,kao dodatak prehrani, premda sam procitala da je efekat mnogo manji. Nisam pronasla graviolu kao voce ( kako je prikazano gore na slici).

Odgovori

Novi Sadržaj

Japanska banana dijeta nije zahtjevna a kilogrami nestaju

Banana dijetu su formirali farmaceutkinja Sumiko i njen muž Hitoshi Watanabe iz Japana, koji je njome izgubio čak 18...

Super trikovi za čišćenje kuće, odjeće i uklanjanje mrlja

Ukoliko imate bilo kakvih problema sa uklanjanjem mrlja na odjeći i cipelama, možete zaboraviti na njih. Donosimo vam koji...

Kako napraviti zlatno mlijeko – Nova superhrana koja je osvojila svijet

Ako do sada niste čuli za zlatno mlijeko, ovo je prilika, a vrlo je vjerovatno i da ćete odmah...

Kako prepoznati staro jaje

Svježa jaja ukusne su namirnice koje se savršeno slažu s mnogim jelima. Osim ako imate svoje koke koje vam...
- Google oglasi -

Kako se koristi i koje dobrobiti vam nudi luk za kosu

Možda mrzite luk zbog boli u očima kada ga sječete, ali kako koji luk utječe na naše zdravlje pročitajte...

Jezik – Tako malen organ, a ipak tako velik i snažan – Koje su bolesti jezika?

Kao i svaki organ, tako je i jezik čudo prirode koje pobuđuje veliku pažnju… Zbog svojstvenog rasporeda i sastava mišića,...

Ovo morate pročitati

Liječenje gihta dijetom i čajevima

Giht je upalna bolest zglobova, hrskavice, tetiva, vezivnog i...

Znate li kako se zapravo jedu dagnje? Evo ovako…

Kupujete li dagnje, pazite da budu čvrsto zatvorene. Kuhaju...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas