Zdravlje Alternativna medicina Čarobna svojstva biljke Ginseng

Čarobna svojstva biljke Ginseng

-

ginsengGinseng je u Kini ljekovita biljka broj 1. Smatra se kao lijek i kao eliksir mladosti, a pored toga ginseng ima reputaciju kao regenerator potencije. U Kini se koristi već tisućama godina da bi se obnovila oslabljena muškost.

Dr. S. N. Chernych, iz San Francisca, bio je uvjeren u svojstva korijena ginsenga. Liječnici, odnosno travari sa Dalekog istoka su govorili kako uspijevaju izliječiti potenciju uz pomoć ove biljke, iako je i danas poznato da je to jedna od najteže izlječivih tegoba. Kinezi čak potvrđuju da ginseng ne potiče spolne žlijezde na ‘umjetan’ način, nego uspostavlja potpuno prirodnu i neometanu funkciju tih žlijezda.

Ginseng jača endokrine žlijezde

Svojstvo ginsenga da jača spolne organe potvrdili su ruski znanstvenici koji su ovu orijentalnu biljku istraživali godinama. Ustanovili su da ona ima blagotvoran učinak na endokrine žlijezde. Njihovi radovi pokazuju kako ona ne prouzrokuje preranu iscrpljenost organizma jer se sigurno ne radi o moćnom stimulansu. Ruski izvještaji potvrđuju kinesku tradiciju, govoreći o ginsengu kao biljci koja djeluje zdravo pogodujući fiziološkim procesima.

- Google oglasi -

Da napomenemo, ruski se radovi, odnosno izvještaji odnose na botaničku vrstu Panax schinseng, a ne na američku varijantu Panax quinquefolium.

Način upotrebe ginsenga

Djelovanje ginsenga nije trenutačno. On se upotrebljava kroz određen vremenski period, a osobe koje su ga oprobale govore da ima pozitivan učinak na reproduktivni sustav, koji je lagan i progresivan.

Ginseng možete nabaviti u obliku praška i tableta. Prašak se može koristiti kao čaj ili kao dodatak soku od povrća. Kinezi naime žvaču komadiće korijena ginsenga po cijeli dan.

- Google oglasi -

1 komentar

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi članci

Brzo i prirodno riješenje za ispucale i grube pete

Ako vam se čini da su vaše pete takve samo tokom zime, postoji i opravdan razlog...

Kako da se riješite modrica uz pomoć voća i povrća?

Malo tko je znao da se modrica možete riješiti uz pomoć voća i povrća. Ovom prilikom vam...

Apiterapija – Liječenje pčelinjim proizvodima

Liječenje pčelinjim proizvodima naziva se apiterapija. Osnovni pčelinji proizvodi koji se koriste u liječenju kroz apiterapijske tretmane,...

Voće sa najmanje šećera

Iako voće sadrži puno drugih zdravih hranljivih materija, neke voćke imaju više šećera od drugih. To su...

Napitak iz bakine kuhinje za zdrave vene i bolju cirkulaciju

Ovaj prirodni lijek za bolju cirkulaciju omogućava bolju opskrbu kisikom za tkiva, smanjuje viskoznost krvi, smanjuje mogućnost...

Snizite krvni tlak u 10 sekundi začinom koji već imate u kuhinji!

Dovoljno je ubaciti cimet u svoju dnevnu prehranu, i time ćete lakše kontrolirati visoki krvni tlak.

Preporučeno

Možda vas zanima?POVEZANO
Preporučeno za vas