Čaša zlatnog mlijeka – Piće koje mijenja život

0
3533

Kako pripremiti zlatno mlijekoPo čemu je to posebno “Piće koje mjenja život”, a koje se zove zlatno mlijeko i postalo je hit na internetu

Glavni sastojak recepta za pripremu zlatnog mlijeka je kurkuma, biljka iz porodice đumbira, točnije Zingiberaceae, a koja raste u zemljama južne Azije.

Indijski šafran, kako još zovu kurkumu, dobiva se od korijena biljke Curcuma longa, koji u svojoj tamnosmeđoj kori čuva meso intenzivne, tamno narančaste boje.

Kako je iz obitelji đumbira, svježa kurkuma je aromatična, ljuto-žarećeg, blagog gorkog i smolastog okusa.

Sadrži aktivne sastojke koji imaju više od 150 terapeutskih učinaka na tijelo: kurkuma je antiupalno sredstvo, analgetik, antiseptik, jača imunitet, detoksikator je, regulira metabolizam, kontrolira tjelesnu težinu, poboljšava memoriju, smanjuje trigliceride, uravnotežuje krvni tlak.

Ipak, njegova zlatna prednost je što je i – antikancerogen (znanstveno dokazano)! Iskoristite kurkumu i popijte čašu zlatnog mlijeka, najbolje prije odlaska na počinak.

Kurkuma u prahu dostupna je cijele godine, a lako ćete je prepoznati po tome što jako nalikuje curryju. Nakon kupnje valja je obavezno čuvati u tamnoj staklenci.

Recept za “Zlatno mlijeko”

1/8 žličice kurkume
1 šalica mlijeka
2 žličice bademovog ulja (ili mljevenih badema)
med
cimet

Priprema:

1. Zakuhajte mlijeko i dodajte mu kurkumu te nastavite kuhati na laganoj vatri 3 do 5 minuta.
2. Kad se mlijeko prohladi, dodajte bademovo ulje i malo cimeta. Popijte svježe pripravljeno.

>> Napitak koji će pročistiti vaše tijelo u nekoliko gutljaja