LjepotaDijeta & MršavljenjeDa poslije dijete održite idealnu težinu

Da poslije dijete održite idealnu težinu

-

Održavanje vitke linije problem je velikog broja žena. Kada konačno pronađemo dijetu koja nam odgovara upadamo u začarani krug yo-yo efekta, odnosno brzog povratka na staru težinu.

idealna težina

Da bi izbjegli ovakve neželjene situacije donosimo vam nekoliko savjeta i promjena koje će pomoći u zadržavanju vitkosti.

– Prije svega dijetu nikada ne započinjite kada ste pod velikim stresom i naporom, bilo fizičkim ili psihičkim. Najbolje bi bilo dijetu započeti zajedno sa nekom životnom promjenom, poput novog posla, veze ili slično, što će biti dodatni stimulans.

- Google oglasi -

– Morate biti realni i ne pokušavati postići trajne efekte sa drastičnim dijetama, jer to jednostavno nije moguće. Brza dijeta znači i brz povratak suvišnih kiograma. Zdrava i lagana ishrana neka bude vaš novi stil života.

– Gubitak težine od 10% realan je cilj koji se može postići uz veoma malo truda, a koji će nas stimulirati da nastavimo u željenom smjeru.

– Ukoliko primjetite da vam odabrana dijeta predstavlja opterećenje, promjenite jelovnik i vrstu namirnica. Važno je samo da se pridržavate pravila o količini i vrsti hrane, odnosno dosta voća i povrća, a što manje masnoća i šećera.

– Nikada ne preskačite obroke jer nakon osjećaja gladi naš organizam ima potrebu za akumulacijom veće zalihe hrane pri svakom narednom obroku.

- Google oglasi -

– Zadnji, ali ključni savjet, je da nikako ne zaboravite na redovnu fizičku aktivnost. Ne samo da ćete od nje imati fizičku korist, nego će vježbanjem porasti i nivo hormona dobrog raspoloženja, odnosno endorfina, koji će smanjiti potrebu za jedenjem zbog depresije i negativnog raspoloženja.

- Google oglasi -

Odgovori

Novi Sadržaj

5 savjeta kako izbjeći trovanje hranom tokom vrućina

Često mislimo da se hranom možemo otrovati samo u restoranima, međutim, istraživanja i iskustva doktora pokazuju kako se trovanje...

Obratite pažnju – Evo koju hranu ne smijete jesti na plaži

Osim peškira, kreme za sunčanje i vode nezaobilazno je pitanje šta jesti na plaži. O tom izboru ne zavisi...

Za ova ljekovita svojstva bosiljka niste znali

Bosiljak (Ocimum basilicum) je uobičajena aromatična biljka iz porodice metvice, iste porodice biljaka kao i druge hranjive, korisne biljke...

7 iznenađujućih saznanja za šta je dobar patlidžan

Patlidžan, također poznat kao balancana, je jednogodišnja vrsta biljke iz roda Solanum i koriste se u mnogim jelima širom...
- Google oglasi -

Ovo sigurno niste znali o puštanju vjetrova

Puštanje vjetrova je potpuno normalna stvar, javlja se kao nusprodukt vaše probave koja razgrađuje i prerađuje hranu i hranjive...

Ako radite ovih 12 stvari, znači da ste mentalno oboljeli!

Depresija se najčešće pojavljuje uslijed nekih teških životnih situacija – iskušenja, problema, gubitaka ili događaja na koje jednostavno ne...

Ovo morate pročitati

Simptomi, ishrana i liječenje upale žučne kese

Upala žučne kese (akutni holecistitis) najčešće je praćena uz...

Ove boje trebate nositi ako želite izgledati mršavije

Svi imamo različite oblike tijela, stil i boju odjeće...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas