Drugi načini liječenja mrene

2
2623

mrenaU homeopatiji, ekstrakt cinerarije (Cineraire maritime) smatra se lijekom koji daje dobre rezultate u nekim slučajevima. Ekstrakt cinerarije poznat je kao najdjelotvornije sredstvo koje kontrolira razvoj mrene u nastajanju. I danas se razvoj mrene zaustavlja i mrena uklanja brzom i redovitom uporabom cinerarije (Acta Phyioterapeutica). Kod kupnje ovog proizvoda, naglasite da se treba upotrebljavati kao Collyre, a ne oralnim putom.

Drugi ovlašteni izvori ukazuju na to da se najbolji rezultati postižu ako se preparat primijeni u prvim stadijima mrene. U ovom slučaju, klinička iskustva i opservacije pokazali su pozitivne učinke lokalne primjene ovog biljnog homeopatskog lijeka u resorpciji pa čak i rastvaranju postojećih zamagljenja.

Uznapredovali slučajevi mrene

Oftalmolozi su proveli istraživanje kako bi prikupili više podataka o učincima cinerarije kod uznapredovanih slučajeva mrene. Primijenili su je u 40 slučajeva gdje je bolest počela prije više od četiri godine – u stadiju koji prelazi onaj stadij u kojem se mogu očekivati najbolji rezultati. Pacijentima su stavljane 2 kapi u oči, ujutro i navečer. Rezultati pokazuju da su u grupi od 40 ispitanika u 22,5% slučajeva učinci bili blagotvorni. Kako su ovi slučajevi mrene već prešli primarne stadije, rezultati su posebice zanimljivi.