Evo kako odlediti šoferšajbu za 5 sekundi, bez da morate grebeti staklo

0
4864

Zaledjena-soferka-sprejDa li ste i Vi jutros na parkingu zatekli neprijatno ledeno iznenađenje? Zaleđena šoferka na automobilu i nervoza što sada morate da grebete auto, smrzavate se, kasnite na posao.

Pomažemo vam da problem riješite brzo, preparatom koji možete da napravite sami sredstvima iz vaše kuhinje…

Da li je i vas jutros na parkingu zateklo neprijatno ledeno iznenađenje? Zaleđena šoferka na automobilu i nervoza što sada morate da grebete auto, smrzavate se još 10-ak minuta, kasnite na posao… Pomažemo vam da problem rešite za samo 5 sekundi, preparatom za odleđivanje stakla koji možete da napravite sami u kućnoj radinosti.

Ako nemate pri ruci sprej za odleđivanje stakala na automobilu, možete bez problema da ga napravite i sami. Ovaj trik će postati vaš kec iz rukava za vrijeme jutarnjeg mraza, ali i kad dođe pravi minus.

Hladno vrijeme ne prija ni vama, ali ni vašim četvorotočkaškim ljubimcima.

Kako napraviti sprej za odmrzavanje

Ukoliko vas iznenade zamrznuta stakla na automobilu, a niste kupili sprej za odleđevanje, možete stvar da popravite sa samo dva sastojka – vodom i alkoholom.

Naspite sastojke u bocu s raspršivačem u razmjeri 2:1, odnosno dvije trećine alkohola i jedna trećina vode. Poprskajte po zaleđenim staklima. Za nekoliko sekundi led će da omekša, pa ćete moći lako da ga uklonite bez struganja.

Ukoliko imate u kući tečnost za pranje stkla, probajte da pomješate alkohol s njim u istoj razmjeri, umjesto s vodom, efekat je još bolji.

Ako smo vas imalo usrećili ovim člankom, podijelite ga sa prijateljima…