VrtZa uništavanje korova u vrtu koristite ova prirodna sredstva

Za uništavanje korova u vrtu koristite ova prirodna sredstva

-

Korov je obično biljka koja raste u neželjenom dijelu vrta ili usjeva, koja može biti štetna za rast biljaka koje želite uzgajati. To je prije svega neumorna i neprekidna bitka koje se svak želi na neki način riješiti. Mi vam donosimo nekoliko korisni savjeta kako se možete riješiti korova u vrtu prirodnim sredstvima.

Korov se može pojaviti u vašem vrtu, travnjaku, između usjeva ili na drugim mjestima gdje jednostavno ne želite da raste. Korovi su često brzo rastući, izdržljivi i vrlo prilagodljivi te se mogu lako proširiti i uništiti biljke koje želite uzgajati.

- Google oglasi -

Neke vrste korova mogu biti štetne za ljude i životinje, dok druge mogu biti samo estetski problem.

Kako se riješiti korova u vrtu prirodnim sredstvima

Postoji nekoliko načina da se riješi korova u vrtu:

Ručno uklanjanje korova – Korove možete ručno ukloniti tako da ih izvadite iz zemlje koristeći rukavice, grablje ili lopatu. Ovo je najbolji način za male vrtove ili za manje probleme sa korovom.

Malčiranje – Pokrivanje vrta slojem malča, poput slame, suhog lišća ili kore drveta, pomoći će u smanjenju rasta korova i zadržati vlagu u tlu.

- Google oglasi -

Ocat i sol protiv korova – Ocat je najbolje prirodno sredstvo za uništavanje korova. Kad ocat i sol prodru u tlo, korijenovi dlake se suše i korovi više ne mogu upijati vodu. Da bi napravili ovu mješavinu potrebno je pomiješajte u boci sa raspršivačem ¼ litre vode, ¼ litre octa, 3 kašikice kuhinjske soli, 1 kap deterdženta. Dobro promućkajte dok se sol potpuno ne otopi, zatim prskajte neumorni korov koji vas konstantno muči.

Vrela voda – Sve što je potrebno jeste da korov polijete prokuhalom vodom. Oparivanje biljke kipućom vodom ubija je.

Suzbijanje korova sa soli – Sol djeluje na uništavanje korova dehidrirajući biljke i narušavajući unutarnju ravnotežu vode biljnih ćelija. Ako primjenjujete sol na korov u vrtu s drugim biljkama koje ne želite ubiti, trebali biste započeti sa slabijom smjesom – poput smjese soli i vode u omjeru 1:2, a a ako želite za neke druge površine slobodno pripremite puno jaču smjesu kao npr., omjer 3:1.

Soda bikarbona za uništavanje korova – Ovo je još je jedan prirodni sastojak koji možete iskoristiti za ubijanje korova u vrtu. Posipajte sodu bikarbonu po izraslom korovu, a ako se korov ne posuši, ponovite postupak.

Ulje klinčića – Ulje klinčića pomiješano s vodom najbolje će djelovati na tek iznikao korov pa poprskajte mladice kojih se želite riješiti.

Kemijska sredstva – Možete koristiti herbicide za uništavanje korova, ali neka ova opcija vam bude posljednja.

Savjeti za sadnju biljaka u vrtu: Dobri i loši susjedi

Kada planirate svoj vrt, važno je uzeti u obzir koje biljke dobro rastu zajedno, a koje se ne podnose. Na primjer, paprike i rajčice su dobar primjer dobrih susjeda, jer paprike odbijaju štetočine koje bi inače napadale rajčice. S druge strane, luk i grah su loši susjedi, jer luk emitira tvari koje mogu usporiti rast graha. Također, puno više o tome pročitajte u članku Dobri i loši susjedi u vrtu – Koje biljke su prijatelji u vrtu?

Kad su u pitanju cvijeće, neke biljke, poput nevena i kadulje, mogu odbiti nametnike i pomoći u oprašivanju drugih biljaka u vrtu. S druge strane, trava i korov mogu brzo preuzeti prostor i hranjive tvari, stoga je važno redovito ih uklanjati.

Ukratko, biranje pravih biljaka za svoj vrt može biti ključno za uspješan uzgoj i održavanje. Važno je zapamtiti koje biljke dobro funkcioniraju zajedno, a koje treba držati razdvojene kako bi vam vaš vrt pružio maksimalnu korist i zadovoljstvo.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,101SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Dugotrajna nesvjestica – koma –

Koma je najteži poremećaj stanja svjesti. Opisuje se kao stanje slično snu iz koga se bolesnik ne može probuditi,...

Celer iznimno značajna biljka za dobro zdravlje

Celer je kao samonikla biljka bio je poznat već u staroj Grčkoj i Egiptu, kada je smatran simbolom sreće...

Vezivno tkivo, kolagen i vitamin C

Vezivno tkivo zajedno s hrskavičnim i koštanim čini potporno tkivo u našem organizmu. Radi se o tkivu rasprostranjenom posvuda...

Šta su bjelančevine i kakav utjecaj imaju na naš organizam?

Bjelančevine ili proteini su složeni organski spojevi koji su najvažniji sastavni element krvi, kože, mišića i svih unutrašnjih organa....
- Google oglasi -

Prelomi kostiju – Imobilizacija – Liječenje – Zarastanje kosti

Prelom kosti može biti otvoren i zatvoren. Prilikom otvorenog preloma koža je iznad mjesta preloma oštećena, tj. postoji rana....

Zbog čega je pivski kvasac tako dobar za naše zdravlje?

Zbog zaštitne funkcije, preporučuje se u svim životnim dobima. Pivski kvasac je veoma korisna namirnica za ljudsko zdravlje a...

Ovo morate pročitati

5 lijekova za ublažavanje boli sindroma karpalnog tunela

Mnoge žene pate od sindroma karpalnog tunela. U većini...

Što biste trebali znati o zelenom čaju i mršavljenju?

Zeleni čaj je jedno od najzdravijih pića, bogat je antioksidansima i...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas