ZdravljeAlternativna medicinaLiječenje šoka pomoću homeopatije

Liječenje šoka pomoću homeopatije

-

homeopatijaŠok je stanje koje se može javiti kao posljedica ozljeda, infekcija, jake alergije, poremećaja rada živčanog sustava ili srca te drugih bolesti. Simptomi šoka su slabost, hladna i blijeda koža, brz i slab puls, plitko neravnomjerno disanje, smanjena pažnja te zbunjenost ili nesvjestica.

Osoba u stanju šoka je gotovo uvijek pri svijesti, ali je nezainteresirana ili nesvjesna svog stanja i zbivanja oko sebe te ne reagira na okolinu.

Liječenje šoka – savjeti i tretman

Kod blažih ili srednje jakih ozljeda koje su dovele do šoka ozlijeđenoj osobi odmah dajte Arnicu.

- Google oglasi -

Ako se pak radi o teškoj ozljedi nakon koje je uslijedio veliki šok, prvo se pobrinite da uradite mjere za spašavanje ozlijeđene osobe. Provjerite disanje i puls, postavite ozlijeđenog u vodoravan položaj licem prema gore i lagano podignutim nogama. Ako je ozlijeđena osoba u nesvijesti, polegnite je na bok. U slučaju da postoji mogućnost ozljede kralježnice, ne pomjerajte osobu. Obavite ostale neophodne mjere prema potrebi, pozovite hitnu pomoć ili osigurajte što udobniji i što brži prijevoz ozlijeđene osobe do bolnice.

Za homeopatsko liječenje kroničnih posljedica šoka i posttraumatskog sindroma obratite se homeopati.

Potencija i doziranje

Davati odabranu remediju u potenciji 30C ili 200C kod jakog šoka, sa razmakom od deset minuta do dva sata ovisno od intenziteta spomenutih simptoma, te smanjiti učestalost davanja ukoliko dođe do poboljšanja. Ako pak ne dođe do poboljšanja ni nakon 4 doze, tada se treba prestati davati remediju i odabrati drugu.

- Google oglasi -

Ako niste sigurni u nastavak liječenja najbolje je da se obratite homeopatu.

Remedija – Liječenje različitih stanja šoka

Arnica je glavna remedija koja se daje u slučaju šoka koji je nastao nakon bilo kakve ozljede, nezgode, porođaja ili operacije. Remedija se daje i nakon prometne nezgode ili primljenih loših vijesti, svjedočenja tuđoj nezgodi i slično.

Aconitum se daje u slučaju šoka nastalog nakon ozljeda, operacija i porođaja, primanja loših vijesti ili svjedočenja tuđoj nezgodi ili smrti. Ovo stanje šoka je karakteristično po tome što je praćeno strahom, panikom i tjeskobom. Osobe u ovom stanju šoka su vrlo nemirne, uplašene i boje se smrti.

Rescue Remedy nije homeopatska remedija nego kombinacija Bachovih kapi. One su dobre za bilo kakav šok, prestrašenost ili nervozu. U stanju šoka se uzimaju svakih pet minuta u početku, a zatim tri do četiri puta dnevno par dana, sve dok se ne osjećate bolje.

Ignatia je odlična za stanje u kojem su šok i žalost prisutni zajedno. Koristi se kod emocijalnog šoka, kao na primjer ako je osoba naglo izgubila voljenu osobu, prijatelja, imovinu, posao i slično.

Opium liječi šok nakon ozljede ili nakon što se osoba jako prestrašila nekog događaja. Osobe u ovom stanju šoka ne osjećaju bol, niti ne doživljavaju stvari oko sebe. Oči su im staklene, pogled tup i u glavnom se ne miču puno. Opijum je dobar i za alkoholni šok, ALI ne za osobe koje redovito piju, nego za izdvojen slučaj konzumiranja prekomjerne količine alkohola.

Gelsemium je odličan za šok nastao nakon primljenih loših vijesti, iznenađenja, ili nakon nečega čega se osoba jako prestrašila. Simptomi ovog šoka su drhtanje, paraliza i blokada govora. Tijelo osobe je teško i slabo, bezvoljna je i ravnodušna.

Carbo Vegetabilis se koristi za šok nakon ozljeda i operacija koji je praćen velikom slabošću. Osobe se mogu srušiti ili onesvijestiti, imaju pojačanu potrebu za zrakom, i bolje im je kada im zrak puše u lice. Kod težeg slučaja ovog stanja šoka osobe ne reagiraju uopće ili su u stanju kolapsa. Tijelo im je hladno kao i dah i znoj, lice blijedo ili plavo – zeleno. Za Carbo Vegetabilis se kaže da diže iz mrtvih.

Camphora se koristi za šok nakon ozljeda, operacija ili toplotnog udara, praćenog velikim umorom. Kod ovog šoka, površina tijela je hladna, lice je plavo ili blijedo, a usne plave ili sive.

Hypericum je dobar za stanje šoka nastalog zbog boli nakon ozljede dijela tijela bogatog završecima živaca, kralježnice ili trtice. Dijelovi tijela sa završecima živaca su usne, uši, prsti, šake i stopala.

Lachesis liječi šok nastao nakon ozljeda koji je popraćen osjećajem gušenja i stiskanja te bolovima u grudima. Osobe u stanju ovog šoka hvataju zrak brzim udisajima, koža im je plava ili ljubičasta, čelo hladno, a mogu imati vrtoglavicu, tupost i privremenu sljepoću.

Phosphoricum Acidum liječi emocionalni šok nastao nakon primanja loših vijesti, nostalgije, osjećaja tuge, žalosti ili nesretne ljubavi. Osobe su depresivne, osjećaju se prazno ili ne osjećaju ništa.

Veratrum Album je remedija za šok mastao nakon ozljeda i operacija. Glavne pojave na osobi u ovom stanju šoka su obilan hladan znoj, povraćanje i proljev. Osobe su jako žedne, a ozljeda je obično jako bolna.

Strontium Carbonicum se koristi za poslije operativni šok te umor i šok nakon ozljeda. Osobe imaju simptome poput paralitične slabosti, trnaca u ekstremitetima tijela i kolapsa.

China je dobra za šok nastao zbog gubitka tjelesnih tekućina putem proljeva, povraćanja ili krvarenja.

Morphinum Aceticum se koristi za šok nakon strujnog udara, udara groma ili prestravljenosti.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,102SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

6 trikova koji će riješiti nadutost trbuha kod žena

Za 7 dana idete na svadbu i želite se riješiti tvrdoglavog trbuščića kako bi vam odabrana haljina savršeno pristajala?...

8 učinkovitih načina kako se riješiti podočnjaka!

Ukoliko i vi imate problema sa podočnjacima kojih se nikako ne možete riješiti, evo nekoliko savjeta koji bi vam...

Naučnici su zabrinuti – Da li je zdrava hrana iz mikrovalne?

Naučnici su zabrinuti zbog sve veće upotrebe mikrovalne pećnice za pripremu hrane, budući da ona emituje radijaciju koja je...

Savjeti za zdravlje vaših stopala

Bol u stopalima ne dobiva se preko noći. U velikoj mjeri su za nju odgovorne torture koje im nanosimo....
- Google oglasi -

Najbolja hrana za izgradnju i održavanje mišićne mase

Vaša prehrana temeljni je faktor koji utječe na vašu sposobnost izgradnje i održavanja mišića. Za jačanje mišića, potrebno je...

Neki najpoznatiji prirodni afrodizijaci za muškarce i žene

Predstavljamo vam zdrave namirnice koje imaju afrodizijačka svojstva. Iskušajte ih i uvjerite se dali ljubav dolazi kroz želudac? Od...

Ovo morate pročitati

3 prirodna načina za uklanjanje bora

Starenje je sasvim normalan proces, u kojem koža gubi...

Šta je najbolje za proširene vene

Ako želite znati kolike su šanse da problem slabih...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas