Ljekovito biljeNarodni LijekoviPripremite nevenovu mast za hemoroide, i riješite ih se...

Pripremite nevenovu mast za hemoroide, i riješite ih se zauvijek

-

Proširene i otečene vene u zadnjem dijelu debelog crijeva i na analnom otvoru nazivamo hemoroidi ili šuljevi. Jako su bolni i prilikom nužde često krvare, tako da je hitno liječenje neizbježno. Uklanjaju se hirurški, ali prvo da isprobate napraviti prirodni lijek za hemoroide koji se sastoji od nevena i svinjske sala. Nevenova mast za hemoroide priprema se na veoma jednostavan način i mnogi kažu da je mast od nevena najbolji melem za kožu i da nema kožne bolesti kod koje ne pomaže.

>>Ljekoviti neven radi čuda za crijeva, kožu, žuč i jetru… A recept za nevenovo ulje pročitajte OVDJE

Nevenova mast za hemoroide

- Google oglasi -

Kada se priprema nevenova mast za hemoroide potrebno vam je svega 500 g svinjskog sala i oko 50 cvjetova nevena. U jednu posudu staviti sastojke (svinjsko salo i neven), i sve to zajedno dobro zagrijati na vatri. Nakon toga potrebno je posudu skinuti s vatre i pustiti sadržaj da se ohladi.

Za liječenje vanjskih hemoroida poslužite se vatom, na nju stavite mast i vatu postavite na vanjski dio anusa.

Za liječenje unutrašnjih hemoroida potrebno je od masti i vate napraviti čepiće, koje trebate ugurati u rektum za efekt liječenja.

Liječenje hemoroida prirodnim putem

Pored nevenove masti za liječenje hemoroida dobar je i čaj od mirođije. Prokuhate 2 dl vode i u to potopite oko 20 g mirođije.

- Google oglasi -

Ulje od kantariona je također dobro u borbi protiv hemoroida. U manju staklenku stavite šaku kantariona i to prelijte maslinovim uljem. Ostavite staklenku da stoji na suncu do 40 dana, i smjesa je spremna za upotrebu.

Pored liječenja hemoroida potrebno je da se osoba koja boluje, pridržava nekih osnovnih savjeta u sprečavanju pojave, ili ponovne pojave ove neugodne bolesti.

Potrebno je zdravo se hraniti, jer nezdrava prehrana dovodi do nepravilnog rada crijeva što pogoduje nastanku hemoroida.

Trudnoća i porod kod žena znaju uzrokovati nastanak hemoroida. Potrebno je hemoroide tretirati kremama za ublažavanje simptoma.

>>Najbolji prirodni lijek protiv hemoroida…

Prekomjerno sjedenje jedan je od glavnih uzroka nastanka hemoroida. Potrebno je više se kretati, a što manje sjediti. Uredski poslovi, smanjena fizička aktivnost i obilni obroci jako utječu na pojavu hemoroida, stoga izbjegavajte sve nabrojano.

Ponekad i prevelik fizički napor može dovesti do pojave hemoroida. Pripazite kod dizanja teških tereta.

Neki stručnjaci smatraju da su moderni WC-i doprinijeli pojavi ove neugodne bolesti kod ljudi. Navodno, staromodni način života i pražnjenje crijeva u čučećem položaju mnogo više odgovara fiziologiji našeg tijela što omogućava brže i lakše pražnjenje crijeva. Upravo zbog toga u nekim ruralnim područjima, gdje se još uvijek ne koriste moderni WC-i, hemoroidi su gotovo nepoznat pojam. Naša preporuka za vas je, da prilikom odlaska na WC obavite pražnjenje u što kraćem vremenu. Predugo sjedenje na WC školjci pogoduje nastanku hemoroida.

- Google oglasi -

Odgovori

Novi Sadržaj

Prirodni lijekovi za liječenje heliko bakterije u crijevima

Heliko bakterija (Helicobacter Pylori) je poznata po tome jer se smatra glavnim uzročnikom čireva na želucu i dvanaestopalačnom crijevu,...

Koje su zdravstvene prednosti lješnjaka?

Lješnjak je egzotično voće smeđe boje sa stabla lješnjaka. Pripada skupini orašastih plodova. Od davnina, lješnjak se koristi kao...

Uzroci koji mogu izazvati bol u potkoljenicama nogu

Potkoljenica se sastoji od dvije potkoljenične kosti: debele i čvrste goljenične kosti, i tanke lisne kosti, te brojnih mišića,...

3 recepta sa zobenim pahuljicama koje morate isprobati

Volite zobene pahuljice? Priprema zobenih pahuljica je veoma jednostavna i treba da isprobajte ova 3 recepta! Zobene pahuljice su idealna...
- Google oglasi -

Saznajte istinu: Debljamo li se od soli?

Uz mnogima omiljeni šećer, sol je dodatak hrani koji koristimo baš svi jer ovaj začin jelo čini bogatijim i...

Oprez! ‘Tihi’ simptomi dijabetesa koje ne smijete ignorisati

Dijabetes se događa kada vaše tijelo nije u stanju preuzeti šećer (glukozu) u svoje stanice i koristiti ga za...

Ovo morate pročitati

Herbarium – Buditeljica

Nazivi biljke Familija: RosaceaeNarodni: BuditeljicaLatinski: Spiraea UlmariaLjekarski: Folium, sumitates ulmariaeEngleski:...

Jagoda

Opis biljke: jagoda je trajna biljka, a razmnožava se vrežama...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas