ZdravljeSavjetiRiješite se 4 velike neugodne situacije koje vam se...

Riješite se 4 velike neugodne situacije koje vam se dešavaju skoro svaki dan

-

Četiri neugodne situacije mnogima svakodnevno predstavljaju problem. Saznajte kako se riješiti neugodne situacije u nekoliko sekundi.

Neugodne situacije

Crvenjenje lica
Kada crvenilo nije rezultat fizičkog nego emotivnog stresora poput nervoze, neugode ili straha, krivnju za ovu tjelesnu reakciju možemo svaliti na veliki nalet adrenalina. Ispuštanje ovog hormona u tijelu pojačava cirkulaciju, a ona pak povećava dotok krvi u vaše lice. U tom dijelu tijela nalazi se veliki broj malih krvnih žila blizu površine kože, koje se naglo šire pa je zbog toga cirkulacija krvi ‘vidljiva’ tj. vizualno se manifestira u obliku crvenila.

- Google oglasi -

Kako zaustaviti crvenjenje?
Najbrži način jest stavljanje hladnog obloga na lice. Međutim, kada se crvenimo u društvu, nemamo priliku staviti oblog na lice. Tada je najbolje popiti čašu hladne vode, jer će ona odmah potaknuti sužavanje krvnih žila ispod kože lica i zaustaviti napredovanje crvenila.

Tremor (Drhtanje ruku)

Kada smo u stresnim situacijama, dio mozga koji regulira tjeskobu i nervozu ne može u potpunosti kontrolirati i stabilnost našeg tijela. Zbog toga gubimo privremeno gubimo sposobnost kontrole nad ponašanjem svojih ruku i tada dolazi do tremora tj. drhtanja.

Kako smiriti drhtanje ruku?
Spojite dlan o dlan, isprepletite prste obje ruke, snažno stisnite šake. Tremor se često javlja u stresnim situacijama poput razgovora za posao ili javnog nastupa, kada itekako želimo ostaviti dojam smirene i sigurne osobe. Tada treba izbjegavati držanje papira ili drugih laganih predmeta koji će jasno pokazati da vam se ruke tresu. Ako možete tada rukama stisnite neki čvrsti predmet poput stola ili bilo čega što vam dođe pod ruku.

>>Prirodni lijekovi za tremor ruku su sljedeći

- Google oglasi -

Podrhtavanje glasa
Naše glasnice kontrolira takozvani ‘lutajući živac’ (lat. nervus vagus). To je deseti kranijalni živac, jedan iz skupine moždanih živaca koji polaze izravno iz mozga. Nervus vagus povezan je s amigdalom, sklopom u mozga u kojem pozitivne i negativne emocije dobivaju kontekst, i koji sudjeluje u stvaranju naših reakcija na te emocije. U tom trenutku stimulira se ‘lutajući živac’ a glasnice i mišići u vratu dožive grč koji rezultira podrhtavanjem glasa tj. gubitkom kontrole nad glasom.

Kako zaustaviti podrhtavanje glasa?
Duboko udahnite, napnite kompletno tijelo što više možete, zadržite dah nekoliko sekundi u tom položaju i zatim ga ispustite. Ponovite postupak nekoliko puta i tako ćete reducirati stres i smanjiti napetost u glasnicama zbog koje dolazi do podrhtavanja.

>>Devet najbolji načina za borbu protiv stresa pročitajte OVDJE

Spontani plač
U nekim situacijama jednostavno ne želimo pustiti suzu. Na primjer, kada se nalazimo na poslu, a zbog puno nagomilanih emocija i stresa osjetimo potrebu za tom vrstom olakšanja.

Kako zaustaviti nalet plača?
Kad osjetite da vam brada počinje podrhtavati, a oči se pune suzama, uštipnite ‘višak’ kože koji se nalazi između palca i kažiprsta. Stvaranjem osjećaja fizičke boli mozak ćete preusmjeriti s procesuiranja emotivne boli.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,070SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Japanska banana dijeta nije zahtjevna a kilogrami nestaju

Banana dijetu su formirali farmaceutkinja Sumiko i njen muž Hitoshi Watanabe iz Japana, koji je njome izgubio čak 18...

Super trikovi za čišćenje kuće, odjeće i uklanjanje mrlja

Ukoliko imate bilo kakvih problema sa uklanjanjem mrlja na odjeći i cipelama, možete zaboraviti na njih. Donosimo vam koji...

Kako napraviti zlatno mlijeko – Nova superhrana koja je osvojila svijet

Ako do sada niste čuli za zlatno mlijeko, ovo je prilika, a vrlo je vjerovatno i da ćete odmah...

Kako prepoznati staro jaje

Svježa jaja ukusne su namirnice koje se savršeno slažu s mnogim jelima. Osim ako imate svoje koke koje vam...
- Google oglasi -

Kako se koristi i koje dobrobiti vam nudi luk za kosu

Možda mrzite luk zbog boli u očima kada ga sječete, ali kako koji luk utječe na naše zdravlje pročitajte...

Jezik – Tako malen organ, a ipak tako velik i snažan – Koje su bolesti jezika?

Kao i svaki organ, tako je i jezik čudo prirode koje pobuđuje veliku pažnju… Zbog svojstvenog rasporeda i sastava mišića,...

Ovo morate pročitati

Evo za šta je sve koristan kiseli kupus kao i rasol od kupusa

Kiseli kupus je veoma cijenjen kao namirnica i kao...

Prava istina: Što zapravo znači izraz ‘organska hrana’?

U posljednje vrijeme sve više težimo zdravim i prirodnim...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas