LjepotaNjega kose u hladnijim danima

Njega kose u hladnijim danima

-

njega kose zimiJesen i zima mogu biti prekrasna godišnja doba. To je period praznika ali i niskih temperatura. Sada imamao potrebu za zagrijanim prostorijama, koje neminovno isušuju našu kožu, a osim toga strada i naša kosa.

Mada se još uvijek nismo zamoali u debele šalove i stavili kape, upravo je to neizostavna zaštitna oprema koju nikako ne smijemo zaboraviti u nadolazećem periodu, jer kiša i druge kasnojesenske i zimske nepogode sada postaju pravi neprijatelji našoj kosi.

Njega kose u hladnom periodu godine

Kako bismo održali zdravlje kose, općenito treba voditi neprestano brigu o njoj i nikako ni u kom periodu godine ne zaboraviti na njene potrebe. Tako njega kose u hladnijem periodu zahtijeva drugačije postupke od onih koje smo provodili u ljeto. Dok smo u ljeto brinuli kako da kosu zaštitimo od sunca i UV zračenja pokrivajući je šeširima, nanoseći preparate sa zaštitnim UV faktorima i hidratizirajućim tvarima, sada se trebamo okrenuti drugačijem načinu njege. Sada se u preparatima, poput maske, količina vlage treba smanjiti na minimum, a na njen račun je potrebno povećati količinu masnoća. Razlog tome su niske temperature koje kosu čine lako lomljivom i krhkom. Zato se dodatna njega kose treba sastojati od maski sa velikim postotkom masnoće.

Hranjive maske

- Google oglasi -

Što se tiče izbora maske, dobre mogu biti i one sa polica radnji, ali se i velike mogućnosti izrade kvalitetnih preparata, doduše jednokratnih, pruža u vašem domu.
Ako ste u frizerskom salonu tada se ne morate brinuti – za vas će misliti frizerke, ali ako se kod kuće upuštate u nanošenje maske na kosu, tada se trebate pridržavati određenih pravila. Nakon nanošenja maske obavezno je kosu umotati u peškir jer će se ispod njega akumulirati toplina, što će pospješiti uspješno prodiranje sasatojaka maske u strukturu kose, korijena i dlake. Samim tim će se povećati prokrvljenost tjemena, a hranjivi sastojci će potaknuti rast kose.
Sigurno ste se zapitali, koja je maska dobra za moju kosu? Kao orijentacija pri izboru maske može vam poslužiti koža vašeg lica. Sve ono što nanosite na vaše lice odgovaraće i vašoj kosi. Pripremate li tako, na primjer, masku za lice od meda, tada slobodno napravite malo više preparata pa ga nanesite i na kosu, nećete pogriješiti.

Zimske maske za kosu po bakinom receptu

Već je poznato da je kosa po hladnom vremenu poprilično neposlušna. Nakon velikog truda uloženog u oblikovanje frizure, kosa na zraku napravi upravo suprotno. Uz to smo često naelektrisani, pa nam pojedine dlake lepršaju daleko od glave kao da nisu naše, teško se češljaju, lako pucaju dok je naše tjeme masno i ljepljivo. Nema gore kombinacije problema. U njihovom rješavanju mogu vam pomoći maske napravljene od potpuno prirodnih sastojaka koje možete pronaći u svom domu. Jednostavno se prave, ne sadrže nikakve konzervanse i hemikalije i najvažnije, djeluju na kosu.

Kape i šalovi su nužna zaštita

Našoj kosi sada prijete vjetar, kiša, magla, hladnoća i gradski smog. Zato joj je potrebna zaštita u obliku kapa, šalova…Najvažnije je da su vam sve kape i kapuljače napravljene od prirodnih materijala, a kada ulazite u zagrijanu prostoriju, obavezno ih skidajte jer bi vam se tjeme moglo nepotrebno oznojiti. Ako su temperature iznad nule, nemojte nositi pretople kape jer bi se mogli oznojiti, pa prehladiti.
Isto tako ne treba kosu ostaviti na vjetrometrini i dopustiti da je glavi hladno. Najbolji savjet je možda umjerenost u svemu, pa tako i u zaštiti glave i kose kapama.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,081SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Stari narodni lijek za liječenje bubrežnih kamenaca

Bubrežni kamenci stvaraju se iz otpadnih tvari i soli što se nalaze u mokraći. Što je manje mokraće, to...

Bradavice na vratu (fibromi) kako ih ukloniti potpuno bezbolno

Fibromi, sitne bradavice na vratu su kožne benigne izrasline koje izgledaju poput malih, mekani balončića koji vise na koži....

Liječenje urinarnih infekcija na potpuno siguran i učinkovit način

Infekcije mokračnog sistema mogu lako postati otporne na antibiotike, zavisno od vrste infekcije. Tada je potrebno uzeti jače antibiotike...

Pravilno vježbanje je zdravo vježbanje

Ako ste odlučili započeti vježbati ili već vježbajte, neka to bude pravilno vježbanje. Na samom početku vježbanja dobro je...
- Google oglasi -

Otkrijte kako jaja od prepelice pomažu u održavanju zdravlja i ljepote

Prepeličja jaja su mala jaja prepelica bogata hranjivim tvarima. Izvrstan su izvor proteina koji su važni za mnoge procese...

Kako čaj od ružmarina pomaže u održavanju zdravlja i ljepote

Čaj od ružmarina je biljni čaj koji se proizvodi iz listova ružmarina. Ovaj čaj prepoznatljiv je po svom okusu...

Ovo morate pročitati

Pet posto odraslih ima poremećaj pažnje, a ovo su simptomi

Poremećaj pažnje dijagnosticiran je relativno malom broju ljudi, a...

Ovo će vas spasiti kod uboda na ježa, opeklina od meduze

Opeklina od meduze manje boli ako se mjesto ohladi....
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas