Njega kose u hladnijim danima

-

Jesen i zima mogu biti prekrasna godišnja doba. To je period praznika ali i niskih temperatura. Sada imamao potrebu za zagrijanim prostorijama, koje neminovno isušuju našu kožu, a osim toga strada i naša kosa.

Mada se još uvijek nismo zamoali u debele šalove i stavili kape, upravo je to neizostavna zaštitna oprema koju nikako ne smijemo zaboraviti u nadolazećem periodu, jer kiša i druge kasnojesenske i zimske nepogode sada postaju pravi neprijatelji našoj kosi.

- Google oglasi -

Njega kose u hladnom periodu godine

Kako bismo održali zdravlje kose, općenito treba voditi neprestano brigu o njoj i nikako ni u kom periodu godine ne zaboraviti na njene potrebe. Tako njega kose u hladnijem periodu zahtijeva drugačije postupke od onih koje smo provodili u ljeto. Dok smo u ljeto brinuli kako da kosu zaštitimo od sunca i UV zračenja pokrivajući je šeširima, nanoseći preparate sa zaštitnim UV faktorima i hidratizirajućim tvarima, sada se trebamo okrenuti drugačijem načinu njege. Sada se u preparatima, poput maske, količina vlage treba smanjiti na minimum, a na njen račun je potrebno povećati količinu masnoća. Razlog tome su niske temperature koje kosu čine lako lomljivom i krhkom. Zato se dodatna njega kose treba sastojati od maski sa velikim postotkom masnoće.

Hranjive maske

Što se tiče izbora maske, dobre mogu biti i one sa polica radnji, ali se i velike mogućnosti izrade kvalitetnih preparata, doduše jednokratnih, pruža u vašem domu.
Ako ste u frizerskom salonu tada se ne morate brinuti – za vas će misliti frizerke, ali ako se kod kuće upuštate u nanošenje maske na kosu, tada se trebate pridržavati određenih pravila. Nakon nanošenja maske obavezno je kosu umotati u peškir jer će se ispod njega akumulirati toplina, što će pospješiti uspješno prodiranje sasatojaka maske u strukturu kose, korijena i dlake. Samim tim će se povećati prokrvljenost tjemena, a hranjivi sastojci će potaknuti rast kose.
Sigurno ste se zapitali, koja je maska dobra za moju kosu? Kao orijentacija pri izboru maske može vam poslužiti koža vašeg lica. Sve ono što nanosite na vaše lice odgovaraće i vašoj kosi. Pripremate li tako, na primjer, masku za lice od meda, tada slobodno napravite malo više preparata pa ga nanesite i na kosu, nećete pogriješiti.

Zimske maske za kosu po bakinom receptu

Već je poznato da je kosa po hladnom vremenu poprilično neposlušna. Nakon velikog truda uloženog u oblikovanje frizure, kosa na zraku napravi upravo suprotno. Uz to smo često naelektrisani, pa nam pojedine dlake lepršaju daleko od glave kao da nisu naše, teško se češljaju, lako pucaju dok je naše tjeme masno i ljepljivo. Nema gore kombinacije problema. U njihovom rješavanju mogu vam pomoći maske napravljene od potpuno prirodnih sastojaka koje možete pronaći u svom domu. Jednostavno se prave, ne sadrže nikakve konzervanse i hemikalije i najvažnije, djeluju na kosu.

Kape i šalovi su nužna zaštita

Našoj kosi sada prijete vjetar, kiša, magla, hladnoća i gradski smog. Zato joj je potrebna zaštita u obliku kapa, šalova…Najvažnije je da su vam sve kape i kapuljače napravljene od prirodnih materijala, a kada ulazite u zagrijanu prostoriju, obavezno ih skidajte jer bi vam se tjeme moglo nepotrebno oznojiti. Ako su temperature iznad nule, nemojte nositi pretople kape jer bi se mogli oznojiti, pa prehladiti.
Isto tako ne treba kosu ostaviti na vjetrometrini i dopustiti da je glavi hladno. Najbolji savjet je možda umjerenost u svemu, pa tako i u zaštiti glave i kose kapama.

- Google oglasi -

Novi Sadržaj

Blagodati Tikvica: Kako ovo povrće podržava Vaše Zdravlje

Tikvica je popularno povrće koje se koristi u mnogim kuhinjama širom svijeta. Ima niz zdravstvenih koristi zbog svog nutritivnog...

Namirnica koja smanjuje apetit i doprinosi za zdravlje

Grčki jogurt se pravi od kravljeg mlijeka koje se procijedi kako bi se uklonila sirutka, što rezultira gušćom konzistencijom...

Koje su koristi koprive za zdravlje?

Kopriva je samonikla biljka sa izuzetnim zdravstvenim vrijednostima. Kopriva ima vrlo dugu povijest u narodnoj medicini, stoga nije ni...

Majčina dušica (Thymus serpyllum)

Majčina dušica (Thymus serpyllum L.) u narodu poznata još kao "babina dušica" ili "materinka" je trajna biljka iz porodice...
- Google oglasi -

Maslačak (Taraxacum officinale)

Maslačak (Taraxacum officinale) je trajna zeljasta biljka iz porodice glavočika (Asteraceae), s vrlo razvijenim korijenom iz kojega raste rozeta...

Vitiligo: vrste, simptomi, uzroci i liječenje

Bolest se može javiti u bilo kojoj životnoj dobi, u svim rasama i u oba spola. Vitiligo je stanje...

Ovo morate pročitati

Najbolje strategije protiv stresa

Kada je u pitanju borba protiv stresa, najbolji pristup...

Nekvalitetne sunčane naočale mogu izazvati i glavobolje

Baš kao što sunce prouzročuje nepopravljivu štetu na koži,...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas