LjepotaNjega kose u hladnijim danima

Njega kose u hladnijim danima

-

njega kose zimiJesen i zima mogu biti prekrasna godišnja doba. To je period praznika ali i niskih temperatura. Sada imamao potrebu za zagrijanim prostorijama, koje neminovno isušuju našu kožu, a osim toga strada i naša kosa.

Mada se još uvijek nismo zamoali u debele šalove i stavili kape, upravo je to neizostavna zaštitna oprema koju nikako ne smijemo zaboraviti u nadolazećem periodu, jer kiša i druge kasnojesenske i zimske nepogode sada postaju pravi neprijatelji našoj kosi.

Njega kose u hladnom periodu godine

Kako bismo održali zdravlje kose, općenito treba voditi neprestano brigu o njoj i nikako ni u kom periodu godine ne zaboraviti na njene potrebe. Tako njega kose u hladnijem periodu zahtijeva drugačije postupke od onih koje smo provodili u ljeto. Dok smo u ljeto brinuli kako da kosu zaštitimo od sunca i UV zračenja pokrivajući je šeširima, nanoseći preparate sa zaštitnim UV faktorima i hidratizirajućim tvarima, sada se trebamo okrenuti drugačijem načinu njege. Sada se u preparatima, poput maske, količina vlage treba smanjiti na minimum, a na njen račun je potrebno povećati količinu masnoća. Razlog tome su niske temperature koje kosu čine lako lomljivom i krhkom. Zato se dodatna njega kose treba sastojati od maski sa velikim postotkom masnoće.

Hranjive maske

- Google oglasi -

Što se tiče izbora maske, dobre mogu biti i one sa polica radnji, ali se i velike mogućnosti izrade kvalitetnih preparata, doduše jednokratnih, pruža u vašem domu.
Ako ste u frizerskom salonu tada se ne morate brinuti – za vas će misliti frizerke, ali ako se kod kuće upuštate u nanošenje maske na kosu, tada se trebate pridržavati određenih pravila. Nakon nanošenja maske obavezno je kosu umotati u peškir jer će se ispod njega akumulirati toplina, što će pospješiti uspješno prodiranje sasatojaka maske u strukturu kose, korijena i dlake. Samim tim će se povećati prokrvljenost tjemena, a hranjivi sastojci će potaknuti rast kose.
Sigurno ste se zapitali, koja je maska dobra za moju kosu? Kao orijentacija pri izboru maske može vam poslužiti koža vašeg lica. Sve ono što nanosite na vaše lice odgovaraće i vašoj kosi. Pripremate li tako, na primjer, masku za lice od meda, tada slobodno napravite malo više preparata pa ga nanesite i na kosu, nećete pogriješiti.

Zimske maske za kosu po bakinom receptu

Već je poznato da je kosa po hladnom vremenu poprilično neposlušna. Nakon velikog truda uloženog u oblikovanje frizure, kosa na zraku napravi upravo suprotno. Uz to smo često naelektrisani, pa nam pojedine dlake lepršaju daleko od glave kao da nisu naše, teško se češljaju, lako pucaju dok je naše tjeme masno i ljepljivo. Nema gore kombinacije problema. U njihovom rješavanju mogu vam pomoći maske napravljene od potpuno prirodnih sastojaka koje možete pronaći u svom domu. Jednostavno se prave, ne sadrže nikakve konzervanse i hemikalije i najvažnije, djeluju na kosu.

Kape i šalovi su nužna zaštita

Našoj kosi sada prijete vjetar, kiša, magla, hladnoća i gradski smog. Zato joj je potrebna zaštita u obliku kapa, šalova…Najvažnije je da su vam sve kape i kapuljače napravljene od prirodnih materijala, a kada ulazite u zagrijanu prostoriju, obavezno ih skidajte jer bi vam se tjeme moglo nepotrebno oznojiti. Ako su temperature iznad nule, nemojte nositi pretople kape jer bi se mogli oznojiti, pa prehladiti.
Isto tako ne treba kosu ostaviti na vjetrometrini i dopustiti da je glavi hladno. Najbolji savjet je možda umjerenost u svemu, pa tako i u zaštiti glave i kose kapama.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Evo kako možete znati dali vam je potrebna detoksikacija?

Istraživanja pokazuju da svatko treba detoksikaciju barem jednom godišnje. Detoksikacija je veoma korisna za zdravlje. No, ne preporučuje se...

Evo kako odlediti šoferšajbu za 5 sekundi, bez da morate grebeti staklo

Da li ste i Vi jutros na parkingu zatekli neprijatno ledeno iznenađenje? Zaleđena šoferšajba na automobilu i nervoza što...

Kako protiv gorušice, žgaravice i kiseline u grlu?

Gorušica je vrlo rasprostranjen zdravstveni problem, koji ne ugrožava čovjekov život, ali nedvosmisleno remeti njegov komfor. Kao posljedica vraćanja...

Recept koji uspješno reguliše visok nivo šećera u krvi

Visoki šećer u krvi potrebno je tretirati jer on može dovesti do brojnih nepovoljnih posljedica za zdravlje. Iako se...
- Google oglasi -

Upala sluznice želuca – Gastritis – Simptomi i Prirodni lijek za gastritis

Upala želučane sluzokože, odnosno sluznice poznata je bolest pod imenom gastritis. To je obično upala sluznice na želucu izazvana...

Ovo je pravilna i zdrava hrana koja se definitivno najbolje bori protiv stresa!

Stalno ste pod pritiskom? Ponekad imate osjećaj da vas hrana koju unosite čini još više umornima? Istina je da...

Ovo morate pročitati

Upala pluća ili pneumonija

Akutne upalne bolesti dišnog sustava najčešće su bolesti suvremenog...

Kako pripremiti rakiju od Lincure – Recept

Lincura, sirištarka žuta, žuti srčanik, vladislavka, encian, gorčica (Gentiana...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas