ZdravljeSavjetiOvo je efikasan način da iz svog stana trajno...

Ovo je efikasan način da iz svog stana trajno otjerate sve bubašvabe!

-

kako protiv bajaPostoji dosta izreklamiranih proizvoda u borbi sa ovom napašću, ali većina njih ima određene nedostatke: Bubašvabe nestaju, ali na kratko vrijeme, u kući ostaje neprijatan miris, a hemijski preparati su opasni po zdravlje ljudi i životinja.

Postoji jedan provjereni način kako da se otarasite bubašvaba i bubarusa, koje se više neće vraćati i zagorčavati vam život.

Recept se sastoji u sljedećem:

Uzmite 1 sirovo žumance, naspite u njega 30-50 gr borne kiseline u prahu (boraks ili acidi borici u prahu). Mješajte do stvaranja guste smjese. Od ove smjese napravite loptice prečnika oko 1 cm. Sačekajte da se osuše (oko sat vremena) i rasporedite ih po cijeloj kući na vidnim mjestima i po ćoškovima.

Posebnu pažnju poklonite kuhinji i kupatilu. Ne zaboravite da mjesta treba da budu vidljiva, ne sa vaše tačke gledišta, već sa tačke gledišta buba: Površine polica, regala, plakara, kuhinjskih elemenata i svega sto se nalazi iznad vaših očiju.

- Google oglasi -

Ataraktivnu kuglicu zamaskiranu bornom kiselinom, bubašvaba neće osjetiti, ali obavezno će joj prići iz radoznalosti. Dodirnuće je svojim brkovima i biće osuđena, ako ne na smrt, onda na pakleni svrab. Neće moći da upozori svoju braću, i ne samo zato što nihova komunikacija nije dostigla visoki stepen razvoja, već zato što buba nije u stanju da poveže lijepu privlačnu lopticu sa posljedičnim patnjama.

Ovakve loptice su bezopasne za ljude i kućne ljubimce, zato ih možete bezbjedno stavljati po kući ili stanu u kojem borave i mala djeca, psi ili mačke.

Dakle, lopticama će prilaziti sve više novih i zdravih buba, a odlaziti smrtno oboljele. Štaviše, takva bubašvaba je u stanju da zarazi zdravog kolegu u kontaktu sa njim.

Ispočetka će vam izgledati kako bubašvabe nije briga za vaše trikove, kako se mirno kreću po vašim lopticama i ne osjećaju nikakvu nelagodnost. Ali, poslije 3-4 nedelje ćete svaki dan čistiti ogromnu količinu mrtvih buba (naravno ako ste ih imali mnogo). Poslije toga bube nestaju! Da li zauvjek? Ako se posle 6 mjeseci pojave ponovo, znači ženke (ili samo jedna) su uspjele da polože jaja i izlegle su se nove generacije. Metoda borbe je – ista.

- Google oglasi -

Ponekad bubašvabe mogu dotrčati od komšija, gdje su pokušavali da ih otruju. Ako su vaše loptice na mjestu, ne sekirajte se, kako su dotrčale, tako će mahnito i pobjeći.

Borna kiselina nije otrovna, služi za dezinfekciju, 3% borne kiseline je acidi borici, rastvor za ispiranje oka. Ako ne pronađete bornu kiselinu u prahu, koristite 3%-ni rastvor borne kiseline, koji se prodaje u svakoj apoteci po izuzetno povoljnoj cijeni.

Izvor: Lijekizprirode.com

- Google oglasi -

2 KOMENTARI

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Uz ove biljke glavobolja će postati vaša prošlost

Jake glavobolje se dosta češće javljaju kod žena nego kod muškaraca. Izaziva ih anksioznost, a do tog stanja dolazi...

Kako uz ljekovite biljke riješiti sve probavne smetnje

Zdravlje vaše probave može uveliko utjecati na to kako se osjećate iz dana u dan. Stoga, ako patite od...

Provjerite koliko je potrebno sna u vašim godinama

Količina sna koju svako treba da bi se osjećao odmorno varijabilna je. Neki kažu da im je dovoljno npr....

Ovo su bolesti koje nam ništa ne mogu ukoliko ga jedemo svaki dan

Omiljen u cijelom svijetu zbog svoje slatkoće i dubine okusa, koristi se u mnogim jelima i receptima. Miris, boja...
- Google oglasi -

10 korisnih savjeta za održavanje dobrog zdravlja

Ukoliko želite poboljšati svoje zdravlje, nije vam potreban veliki trud, nego pridržavanje jednostavnih, ali veoma korisnih savjeta. Uz ove...

Cikla kao prirodni lijek izuzetno je važna za zdravlje

Cikla je poznata namirnica kao lijek za mnoge bolesti još od davnih vremena, i izuzetno je važna za zdravlje....

Ovo morate pročitati

Čudesni napitak – Celer topi kamenac, uklanja holesterol, olakšava probavu i sprečava širenje raka

Prema mišljenju istraživača, celer smanjuje nivo holesterola za čak...

Vilino sito – Kravljak

Opis biljke: kravljak je trajna biljka, niska i prilegla s...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas