LjepotaDijeta & MršavljenjePrimjer jelovnika s visokim udjelom proteina za mršavljenje i...

Primjer jelovnika s visokim udjelom proteina za mršavljenje i poboljšanje zdravlja

-

Proteinska dijeta bazira se na namirnicama bogatim proteinima, a izuzetno je siromašna ugljikohidratima. Ideja je da se ograničavanjem ugljikohidrata snizi razina inzulina. To potiče tijelo da proizvodi više glukagona, koji pomaže sagorjeti pohranjene masnoće.

Proteinska dijeta ima za cilj da pored skidanja viška kilograma dovede do promjene u metabolizmu, čime se garantira da se skinuti kilogrami neće vratiti. Dijeta traje 90 dana i za to vrijeme se oslabi od 18-25 kg. Ako je potrebno skinuti manje kilograma dijeta se može prekinuti ali onda neće doći do promjena u metabolizmu. Doručak je isti svih 90 dana – voće se jede uvijek u paru (dvije jabuke, dvije kruške, dvije naranče ili šaka sitnog voća). Dijeta uvijek počinje sa proteinskim danom i poslije voćnog dana opet ide proteinski dan…

- Google oglasi -

Proteinska dijeta će odgovarati osobama s dijabetesom, visokim krvnim tlakom, srčanim bolestima ili visokim kolesterolom. Moć proteinske dijete je u unosu manje od 100 grama ugljikohidrata dnevno. Ograničavanje ugljikohidrata pomaže da se snizi šećer u krvi, inzulin, loš kolesterol i krvni tlak.

>>5 znakova koji upućuju na to da vam nedostaje proteina u organizmu

Proteinska dijeta primjer jelovnika

Upozorenje!
Prije započinjanja dijete posavjetovati se sa ljekarom i postupite po njegovom savjetu!

Dijeta uvijek počinje proteinskim danom i poslije voćnog dana ide proteinski dan. Redoslijed dana se ne smije mijenjati.

- Google oglasi -

Prvi proteinski dan

Ručak: kuhano ili pečeno meso u količini od tri hotelske šnicle, 1 šnita hljeba, salate u neograničenim količinama, na kraju popiti 2 dcl juhe neprokuhane – bistre bez rezanaca. Umjesto mesa mogu se jesti tri pečena ili tri obarena jajeta. Mlijeko i sir mogu se jesti samo na ovaj dan. Juha se mora obavezno popiti.

>>Pet zdravih poslastica koje smijete jesti – uvijek!

Večera: isto što i za ručak samo bez juhe

Treba voditi računa ako je za ručak bilo meso da i za večeru bude meso, isto i ako su bila jaja. Ako se dodaje sir količina mesa i jaja se smanjuje za količinu dodanog sira.

Drugi proteinski dan

Ručak: grah, grašak, leća, riža ili krumpir. Obavezno kuhano uz dodatak samo začina (sol, biber, vegeta, kečap, origano i sl.) pojesti 1 šnitu hljeba i salatu.
Večera: isto što i za ručak samo u manjoj količini. (Za ručak pun duboki tanjur, a za večeru pola)

Treći proteinski dan

Ručak: kuhano tijesto uz dodatak začina, pica samo sa kečapom, ili bilo koje slano tijesto u količini kore za picu.

>>Kako da napravite picu bez brašna saznajte OVDJE

Večera: 2 manja komada torte ili 3-4 komada kolaca ili 3 kugle sladoleda i obavezno 1 rebro čokolade za kuhanje.

Četvrti proteinski dan

Ručak i večera: miješano voće

Tri puta za vrijeme dijete, obično 1 mjesečno treba držati i vodeni dan koji uvijek ide poslije “voćnog dana”, a poslije njega nastavlja se sa proteinskim danom.

Kafa i čaj mogu se piti u neograničenim količinama, ali bez šećera.

Poslije završene dijete jede se normalno s tim da voće ostane za doručak još 90 dana. Ako u naredna tri mjeseca se izgubite još tri kilograma znači da je došlo do promijene u metabolizmu.

Ako se ne izgube kilogrami dijetu treba ponoviti. Ako je potrebno skinuti još kilograma dijeta se smije ponoviti tek nakon tri mjeseca. Djeluje kompliciran, ali nije, količina hrane je veća od količine hrane koju svakodnevno unosimo, a bez obzira na to kilogrami se gube. Ne treba gubiti nadu i volju jer se dešava da prvih 10 dana težina ne pada, ali se onda skida 3-4 kg. Ako ponekad popijete sok gledajte da to bude gazirani, zbog manje šećera. Ništa se ne smije preskakati, svaka namirnica ima svoju namjenu u organizmu i ne smije ostati bez nje. Nije uobičajeno da se voće jede za doručak, ali organizam iz njega najprije iskoristi integralni šećer koji hrani nervni sistem ili čokolada koja sprečava alergiju koja je često prisutna kod držanja dijete.

>>

Poželjno je na pola dijete kontrolirati krvnu sliku. Svi koji su držali ovu dijetu izgubili su najmanje 10 kg. Bez ikakvih zdravstvenih problema. Osobe koje pate od povišenog krvnog pritiska poslije par sedmica nemaju potrebe za lijekovima. Probajte nećete se kajati.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Čičak biljka – Korov koji čuva vaše zdravlje

Čičak je dvogodišnja biljka koja ima dugačak i sivo-smeđi i vretenasti korijen. U prvoj godini pojavljuju se veliki prizemni...

7 iznenađujućih zdravstvenih prednosti ananasa

Ananas (Ananas comosus) potječe iz Južne Amerike, gdje se uzgaja već nekoliko stoljeća, vrlo je ukusno voće koje posjeduje...

Top 7 zapanjujućih prednosti mlijeka sa češnjakom

Tradicionalna metoda liječenja tj. Ayurveda je oduvijek bila najsigurniji način liječenja svake bolesti. Iako danas mnogi ljudi preferiraju alopatske...

Liječenje išijasa – Obloge za išijas – Vježbe za išijas

Išijas je naziv za bol uzrokovanu iritacijom išijadičnog živca. Sve što iritira ovaj živac može uzrokovati bol, u rasponu...
- Google oglasi -

Strah i trepet za holesterol i rak, a izvrsni za struk i spermu

Orašasti plodovi sve češće se nalaze na popisu zdravih namirnica. Orašasti plodovi su nutritivno bogata namirnica, koja sadrži većinu...

Od mirisnih cvjetova lipe pripremite ljekoviti čaj i opuštajuću kupku

Lipa se od davnina poštuje kao božansko drvo koje štiti od zla, a jedno je od starih vjerovanja da...

Ovo morate pročitati

Koristite prirodna sredstva za uspješno skidanje šminke

Ako imate osjetljivu kožu lica možete se koristiti prirodnim...

Zapalite lovorov list – nećete vjerovati što se tada događa

Od lovorovog lista ima puno više koristi od samog...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas