LjepotaDijeta & MršavljenjePrimjer jelovnika s visokim udjelom proteina za mršavljenje i...

Primjer jelovnika s visokim udjelom proteina za mršavljenje i poboljšanje zdravlja

-

Proteinska dijeta bazira se na namirnicama bogatim proteinima, a izuzetno je siromašna ugljikohidratima. Ideja je da se ograničavanjem ugljikohidrata snizi razina inzulina. To potiče tijelo da proizvodi više glukagona, koji pomaže sagorjeti pohranjene masnoće.

Proteinska dijeta ima za cilj da pored skidanja viška kilograma dovede do promjene u metabolizmu, čime se garantira da se skinuti kilogrami neće vratiti. Dijeta traje 90 dana i za to vrijeme se oslabi od 18-25 kg. Ako je potrebno skinuti manje kilograma dijeta se može prekinuti ali onda neće doći do promjena u metabolizmu. Doručak je isti svih 90 dana – voće se jede uvijek u paru (dvije jabuke, dvije kruške, dvije naranče ili šaka sitnog voća). Dijeta uvijek počinje sa proteinskim danom i poslije voćnog dana opet ide proteinski dan…

- Google oglasi -

Proteinska dijeta će odgovarati osobama s dijabetesom, visokim krvnim tlakom, srčanim bolestima ili visokim kolesterolom. Moć proteinske dijete je u unosu manje od 100 grama ugljikohidrata dnevno. Ograničavanje ugljikohidrata pomaže da se snizi šećer u krvi, inzulin, loš kolesterol i krvni tlak.

>>5 znakova koji upućuju na to da vam nedostaje proteina u organizmu

Proteinska dijeta primjer jelovnika

Upozorenje!
Prije započinjanja dijete posavjetovati se sa ljekarom i postupite po njegovom savjetu!

Dijeta uvijek počinje proteinskim danom i poslije voćnog dana ide proteinski dan. Redoslijed dana se ne smije mijenjati.

- Google oglasi -

Prvi proteinski dan

Ručak: kuhano ili pečeno meso u količini od tri hotelske šnicle, 1 šnita hljeba, salate u neograničenim količinama, na kraju popiti 2 dcl juhe neprokuhane – bistre bez rezanaca. Umjesto mesa mogu se jesti tri pečena ili tri obarena jajeta. Mlijeko i sir mogu se jesti samo na ovaj dan. Juha se mora obavezno popiti.

>>Pet zdravih poslastica koje smijete jesti – uvijek!

Večera: isto što i za ručak samo bez juhe

Treba voditi računa ako je za ručak bilo meso da i za večeru bude meso, isto i ako su bila jaja. Ako se dodaje sir količina mesa i jaja se smanjuje za količinu dodanog sira.

Drugi proteinski dan

Ručak: grah, grašak, leća, riža ili krumpir. Obavezno kuhano uz dodatak samo začina (sol, biber, vegeta, kečap, origano i sl.) pojesti 1 šnitu hljeba i salatu.
Večera: isto što i za ručak samo u manjoj količini. (Za ručak pun duboki tanjur, a za večeru pola)

Treći proteinski dan

Ručak: kuhano tijesto uz dodatak začina, pica samo sa kečapom, ili bilo koje slano tijesto u količini kore za picu.

>>Kako da napravite picu bez brašna saznajte OVDJE

Večera: 2 manja komada torte ili 3-4 komada kolaca ili 3 kugle sladoleda i obavezno 1 rebro čokolade za kuhanje.

Četvrti proteinski dan

Ručak i večera: miješano voće

Tri puta za vrijeme dijete, obično 1 mjesečno treba držati i vodeni dan koji uvijek ide poslije “voćnog dana”, a poslije njega nastavlja se sa proteinskim danom.

Kafa i čaj mogu se piti u neograničenim količinama, ali bez šećera.

Poslije završene dijete jede se normalno s tim da voće ostane za doručak još 90 dana. Ako u naredna tri mjeseca se izgubite još tri kilograma znači da je došlo do promijene u metabolizmu.

Ako se ne izgube kilogrami dijetu treba ponoviti. Ako je potrebno skinuti još kilograma dijeta se smije ponoviti tek nakon tri mjeseca. Djeluje kompliciran, ali nije, količina hrane je veća od količine hrane koju svakodnevno unosimo, a bez obzira na to kilogrami se gube. Ne treba gubiti nadu i volju jer se dešava da prvih 10 dana težina ne pada, ali se onda skida 3-4 kg. Ako ponekad popijete sok gledajte da to bude gazirani, zbog manje šećera. Ništa se ne smije preskakati, svaka namirnica ima svoju namjenu u organizmu i ne smije ostati bez nje. Nije uobičajeno da se voće jede za doručak, ali organizam iz njega najprije iskoristi integralni šećer koji hrani nervni sistem ili čokolada koja sprečava alergiju koja je često prisutna kod držanja dijete.

>>

Poželjno je na pola dijete kontrolirati krvnu sliku. Svi koji su držali ovu dijetu izgubili su najmanje 10 kg. Bez ikakvih zdravstvenih problema. Osobe koje pate od povišenog krvnog pritiska poslije par sedmica nemaju potrebe za lijekovima. Probajte nećete se kajati.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,070SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Japanska banana dijeta nije zahtjevna a kilogrami nestaju

Banana dijetu su formirali farmaceutkinja Sumiko i njen muž Hitoshi Watanabe iz Japana, koji je njome izgubio čak 18...

Super trikovi za čišćenje kuće, odjeće i uklanjanje mrlja

Ukoliko imate bilo kakvih problema sa uklanjanjem mrlja na odjeći i cipelama, možete zaboraviti na njih. Donosimo vam koji...

Kako napraviti zlatno mlijeko – Nova superhrana koja je osvojila svijet

Ako do sada niste čuli za zlatno mlijeko, ovo je prilika, a vrlo je vjerovatno i da ćete odmah...

Kako prepoznati staro jaje

Svježa jaja ukusne su namirnice koje se savršeno slažu s mnogim jelima. Osim ako imate svoje koke koje vam...
- Google oglasi -

Kako se koristi i koje dobrobiti vam nudi luk za kosu

Možda mrzite luk zbog boli u očima kada ga sječete, ali kako koji luk utječe na naše zdravlje pročitajte...

Jezik – Tako malen organ, a ipak tako velik i snažan – Koje su bolesti jezika?

Kao i svaki organ, tako je i jezik čudo prirode koje pobuđuje veliku pažnju… Zbog svojstvenog rasporeda i sastava mišića,...

Ovo morate pročitati

Glasno, kreštavo disanje

Takav način disanja nastaje kada se u predjelu grkljana...

Hranaom protiv akni na licu

Koža je čudan organ. Prva je u odbrani protiv...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas