Pravilna njega osjetljive kože

-

osjetljiva kožaKad imate osjetljivu kožu, morate obratiti posebnu pozornost na proizvode koje koristite.

Postoji toliko skupih proizvoda koji su dostupni na tržištu, a koji obećavaju savršenu brigu za vašu osjetljivu kožu. Međutim, pored tih proizvoda, postoji nekoliko prirodnih načina uz pomoć kojih možete njegovati vašu osjetljivu kožu.

Osjetljiva koža treba se tretirati s puno pažnje, a ako imate osjetljivu kožu, ovdje su neke od prirodnih načina da se brinete o njoj.

- Google oglasi -

Omiljeni sastojci

Pokušajte njegovati vašu kožu sa pregrštom prirodnih sastojaka. Kada se vaša koža navikne na prirodne sastojke, oni postaju vaša omiljena sredstva za njegu kože.

Piling

Korištenje pilinga na osjetljivoj koži može biti rizično. Dakle, u poređenju sa drugim prirodnim sastojcima poput oraha, pokušajte za piling koristiti jagode koje imaju blažu prirodu.

Nježnost

Ako imate osjetljivu kožu, morate biti nježni kada je u pitanju čišćenje. Ne brišite peškirom lice, već umjesto peškira koristite mekanu tkaninu ili papir za brisanje lica.

Koža i voda

Nema sumnje da je naša koža voli vodu, ali u slučaju osjetljive kože, ne možemo prati naše lica iznova i iznova. Čišćenje lica s vodom, tokom dana samo će ukloniti dobra ulja sa našeg lica, ostavljajući kožu suhom i grubom.

- Google oglasi -

Znajte sve sastojke

Vrlo je važno da znate sve sastojke koje koristite na osjetljivoj koži. Nikada nemojte koristiti sastojke koji sadrže alkohol, mliječne kiseline i sl. koji bi mogli još isušiti vašu kožu.

Izbjegavajte miris

Nikada ne koristite sastojak koji sadrži miris. Vaša koža može reagovati na taj sastojak. Lavanda je jedan od primjera kada vaša koža može reagovati.

Određeni sapuni

Kada imate osjetljivu kožu, uvijek je bolje da koristite neke prirodne sapune. Oni ne sadrže sastojke koji bi mogli biti štetni za vašu kožu.

Tretmani lica su noćne more

Nemojte pretjerivati sa tretmanima lica koji nisu dobi za osjetljivu kožu. Te tretmane je dovoljno raditi jednom u dva mjeseca. Na redovnoj osnovi, to će samo uništiti vašu kožu. Dakle, oprez!

Sunce

Sunčeva svjetlost je dobra za našu kožu zbog vitamina D. Ali kada imate osjetljivu kožu, previše izlaganje suncu je štetno za vas.

- Google oglasi -

Novi Sadržaj

Blagodati Tikvica: Kako ovo povrće podržava Vaše Zdravlje

Tikvica je popularno povrće koje se koristi u mnogim kuhinjama širom svijeta. Ima niz zdravstvenih koristi zbog svog nutritivnog...

Namirnica koja smanjuje apetit i doprinosi za zdravlje

Grčki jogurt se pravi od kravljeg mlijeka koje se procijedi kako bi se uklonila sirutka, što rezultira gušćom konzistencijom...

Koje su koristi koprive za zdravlje?

Kopriva je samonikla biljka sa izuzetnim zdravstvenim vrijednostima. Kopriva ima vrlo dugu povijest u narodnoj medicini, stoga nije ni...

Majčina dušica (Thymus serpyllum)

Majčina dušica (Thymus serpyllum L.) u narodu poznata još kao "babina dušica" ili "materinka" je trajna biljka iz porodice...
- Google oglasi -

Maslačak (Taraxacum officinale)

Maslačak (Taraxacum officinale) je trajna zeljasta biljka iz porodice glavočika (Asteraceae), s vrlo razvijenim korijenom iz kojega raste rozeta...

Vitiligo: vrste, simptomi, uzroci i liječenje

Bolest se može javiti u bilo kojoj životnoj dobi, u svim rasama i u oba spola. Vitiligo je stanje...

Ovo morate pročitati

Dunja je najjači jesenji lijek, nećete vjerovati šta sve može da izliječi

Dunja je vitaminska bomba jeseni poznata kao lijek za...

Sarma je kraljica zimske trpeze

Sarma je jelo od mljevenog ili sjeckanog mesa i...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas