LjepotaPravilna njega osjetljive kože

Pravilna njega osjetljive kože

-

osjetljiva kožaKad imate osjetljivu kožu, morate obratiti posebnu pozornost na proizvode koje koristite.

Postoji toliko skupih proizvoda koji su dostupni na tržištu, a koji obećavaju savršenu brigu za vašu osjetljivu kožu. Međutim, pored tih proizvoda, postoji nekoliko prirodnih načina uz pomoć kojih možete njegovati vašu osjetljivu kožu.

Osjetljiva koža treba se tretirati s puno pažnje, a ako imate osjetljivu kožu, ovdje su neke od prirodnih načina da se brinete o njoj.

Omiljeni sastojci

- Google oglasi -

Pokušajte njegovati vašu kožu sa pregrštom prirodnih sastojaka. Kada se vaša koža navikne na prirodne sastojke, oni postaju vaša omiljena sredstva za njegu kože.

Piling

Korištenje pilinga na osjetljivoj koži može biti rizično. Dakle, u poređenju sa drugim prirodnim sastojcima poput oraha, pokušajte za piling koristiti jagode koje imaju blažu prirodu.

Nježnost

Ako imate osjetljivu kožu, morate biti nježni kada je u pitanju čišćenje. Ne brišite peškirom lice, već umjesto peškira koristite mekanu tkaninu ili papir za brisanje lica.

Koža i voda

Nema sumnje da je naša koža voli vodu, ali u slučaju osjetljive kože, ne možemo prati naše lica iznova i iznova. Čišćenje lica s vodom, tokom dana samo će ukloniti dobra ulja sa našeg lica, ostavljajući kožu suhom i grubom.

Znajte sve sastojke

- Google oglasi -

Vrlo je važno da znate sve sastojke koje koristite na osjetljivoj koži. Nikada nemojte koristiti sastojke koji sadrže alkohol, mliječne kiseline i sl. koji bi mogli još isušiti vašu kožu.

Izbjegavajte miris

Nikada ne koristite sastojak koji sadrži miris. Vaša koža može reagovati na taj sastojak. Lavanda je jedan od primjera kada vaša koža može reagovati.

Određeni sapuni

Kada imate osjetljivu kožu, uvijek je bolje da koristite neke prirodne sapune. Oni ne sadrže sastojke koji bi mogli biti štetni za vašu kožu.

Tretmani lica su noćne more

Nemojte pretjerivati sa tretmanima lica koji nisu dobi za osjetljivu kožu. Te tretmane je dovoljno raditi jednom u dva mjeseca. Na redovnoj osnovi, to će samo uništiti vašu kožu. Dakle, oprez!

Sunce

Sunčeva svjetlost je dobra za našu kožu zbog vitamina D. Ali kada imate osjetljivu kožu, previše izlaganje suncu je štetno za vas.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Čičak biljka – Korov koji čuva vaše zdravlje

Čičak je dvogodišnja biljka koja ima dugačak i sivo-smeđi i vretenasti korijen. U prvoj godini pojavljuju se veliki prizemni...

7 iznenađujućih zdravstvenih prednosti ananasa

Ananas (Ananas comosus) potječe iz Južne Amerike, gdje se uzgaja već nekoliko stoljeća, vrlo je ukusno voće koje posjeduje...

Top 7 zapanjujućih prednosti mlijeka sa češnjakom

Tradicionalna metoda liječenja tj. Ayurveda je oduvijek bila najsigurniji način liječenja svake bolesti. Iako danas mnogi ljudi preferiraju alopatske...

Liječenje išijasa – Obloge za išijas – Vježbe za išijas

Išijas je naziv za bol uzrokovanu iritacijom išijadičnog živca. Sve što iritira ovaj živac može uzrokovati bol, u rasponu...
- Google oglasi -

Strah i trepet za holesterol i rak, a izvrsni za struk i spermu

Orašasti plodovi sve češće se nalaze na popisu zdravih namirnica. Orašasti plodovi su nutritivno bogata namirnica, koja sadrži većinu...

Od mirisnih cvjetova lipe pripremite ljekoviti čaj i opuštajuću kupku

Lipa se od davnina poštuje kao božansko drvo koje štiti od zla, a jedno je od starih vjerovanja da...

Ovo morate pročitati

Devet dobrih razloga da baš svakog dana grickate kikiriki

Poznato je da su orašasti plodovi veoma zdravi, a...

3 dana za detoksikaciju organizma

Vjerovatno ste i vi jedna od onih žena koja...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas