LjepotaPravilna njega osjetljive kože

Pravilna njega osjetljive kože

-

osjetljiva kožaKad imate osjetljivu kožu, morate obratiti posebnu pozornost na proizvode koje koristite.

Postoji toliko skupih proizvoda koji su dostupni na tržištu, a koji obećavaju savršenu brigu za vašu osjetljivu kožu. Međutim, pored tih proizvoda, postoji nekoliko prirodnih načina uz pomoć kojih možete njegovati vašu osjetljivu kožu.

Osjetljiva koža treba se tretirati s puno pažnje, a ako imate osjetljivu kožu, ovdje su neke od prirodnih načina da se brinete o njoj.

Omiljeni sastojci

- Google oglasi -

Pokušajte njegovati vašu kožu sa pregrštom prirodnih sastojaka. Kada se vaša koža navikne na prirodne sastojke, oni postaju vaša omiljena sredstva za njegu kože.

Piling

Korištenje pilinga na osjetljivoj koži može biti rizično. Dakle, u poređenju sa drugim prirodnim sastojcima poput oraha, pokušajte za piling koristiti jagode koje imaju blažu prirodu.

Nježnost

Ako imate osjetljivu kožu, morate biti nježni kada je u pitanju čišćenje. Ne brišite peškirom lice, već umjesto peškira koristite mekanu tkaninu ili papir za brisanje lica.

Koža i voda

Nema sumnje da je naša koža voli vodu, ali u slučaju osjetljive kože, ne možemo prati naše lica iznova i iznova. Čišćenje lica s vodom, tokom dana samo će ukloniti dobra ulja sa našeg lica, ostavljajući kožu suhom i grubom.

Znajte sve sastojke

- Google oglasi -

Vrlo je važno da znate sve sastojke koje koristite na osjetljivoj koži. Nikada nemojte koristiti sastojke koji sadrže alkohol, mliječne kiseline i sl. koji bi mogli još isušiti vašu kožu.

Izbjegavajte miris

Nikada ne koristite sastojak koji sadrži miris. Vaša koža može reagovati na taj sastojak. Lavanda je jedan od primjera kada vaša koža može reagovati.

Određeni sapuni

Kada imate osjetljivu kožu, uvijek je bolje da koristite neke prirodne sapune. Oni ne sadrže sastojke koji bi mogli biti štetni za vašu kožu.

Tretmani lica su noćne more

Nemojte pretjerivati sa tretmanima lica koji nisu dobi za osjetljivu kožu. Te tretmane je dovoljno raditi jednom u dva mjeseca. Na redovnoj osnovi, to će samo uništiti vašu kožu. Dakle, oprez!

Sunce

Sunčeva svjetlost je dobra za našu kožu zbog vitamina D. Ali kada imate osjetljivu kožu, previše izlaganje suncu je štetno za vas.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,102SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Macina trava ili očajnica ljekovita biljka s mnogobrojnim svojstvima

Macina trava, marulja, očajnica, tetrljan ili gorska metvica biljka je koja se od davnina koristi zbog svojih ljekovitih svojstava....

Čaj od macine trave

Čaj od macine trave je odličan za zdravlje organizma, a posebno za žene. On prvenstveno, blagotvorno djeluje na psihičko...

Otkrijte tajni recept: Kako trešnje mogu spasiti vaše zglobove od gihta

Giht je upalna bolest koja uzrokuje bolne napade upale zglobova, a često se javlja kao rezultat povećane razine mokraćne...

Otkrijte tajnu snažnih kostiju i zglobova: 5 nevjerojatnih vitamina koji će transformirati vaše zdravlje

Svaka osoba koja je u životu iskusila bolove u zglobovima zna koliko to može biti frustrirajuće. Čak i najosnovnije...
- Google oglasi -

5 učinkovitih rješenja kako ublažiti bolove išijasa

Oko 40% ljudi je proživjelo išijas, bol u nozi uzrokovanu uklještenjem živca u donjem dijelu leđa. Budući da stanje...

7 zdravstvenih dobrobiti vode s limunom, prema stručnjacima

Možda ste čuli da je to dobro za vas ili možda već pijete vodu s limunom i pitate se...

Ovo morate pročitati

Blagodati breze

Beluta verurucosa - Breza. U ruskim proljetnim obredima, kao...

Saznajte: Koji prirodni lijek oporavlja kičmu?

Moramo naglasiti da je veoma popularan kod ljekara ruske...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas