Zdravlje Pročistite um jer ljepota dolazi iznutra

Pročistite um jer ljepota dolazi iznutra

-

Osjećate li se prazno i iscrpljeno, gubite vitalnost, želite poraditi na svom zdravlju i rasplamsati već pomalo ugaslu životnu “iskru”, isprobajte pet jednostavnih koraka za potpuni “wellness makeover”.

Pomoći će vam na vašem putu preobražaja uma, tijela i duha, jer za zdravlje i vitalnost neophodan je upravo međusoban sklad duha, tijela, emocija i uma. Ne postavljajte sebi rokove jer savjeti su tu da vam pomognu, a ne da pojačaju stres, stoga ne žurite i za svaki pojedini korak wellness preobražaja uzmite onoliko vremena koliko vam je potrebno. To može biti nekoliko dana ili čak i nekoliko mjeseci.

Zdravlje je kao putovanje 
Svaka i najmanja promjena korak je dalje i predstavlja velik napredak. Nađite zato vremena za sebe, ali ne zaboravite da činite dobro i drugima, ostanite povezani sa dragim osobama, članovima porodice i bliskim prijateljima. Volite i bićete voljeni, a ti će vas osjećaji ispuniti zadovoljstvom i životnom energijom.

- Google oglasi -

Zdravo vratite potrošenu energiju
Jedan od najbržih načina vraćanja energije je disanje iz trbuha koje pojačava i izdržljivost čitavog organizma. Drugi važan faktor je kvalitetan san i raznovrsna ishrana. Priuštite sebi pola sata neometanog opuštanja, meditiranja uz ugodnu muziku, bez telefona i TV-a, te veće doze vitamina B kompleksa.

Vježbanje pomaže pri njezi kože
Dan započnite tuširanjem i pilingom čitavog tijela suhom četkom od prirodnih vlakana. Za napetost kože vrlo je važna tjelesna aktivnost. Ako nemate vremena za odlazak u teretanu, brzo se šetajte oko kvarta. Kod kuće radite vježbe istezanja, a barem jedanput mjesečno priuštite sebi masažu.

Obnovite duh uživanjem u sebi
Pročitajte knjigu koja vas opušta i inspiriše. Vjerujte sebi i svojim osjećajima, ne budite sami sebi preoštar kritičar i ne analizirajte baš svaku svoju riječ. U životu se događaju i ugodne i neugodne stvari, stoga budite strpljivi, dajte vremena i sebi i ljudima oko sebe. Uzmite ono najbolje što vam trenutak pruža.

- Google oglasi -

Potpuno pročistite tijelo i um
Kreirajte svoje spa-utočište kod kuće. Dan započnite izmjeničnim tuširanjem toplom i hladnom vodom, a uveče pripremite revitalizirajuću kupku uz svijeće. Pijte dovoljno tečnosti, prije svega vode, kojoj možete dodati i nekoliko kapi limuna, a za pročišćavanje organizma čaj od đumbira i zeleni čaj.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi članci

Narodni lijek za bakterije u želucu i crijevna oboljenja

Smokve u maslinovom ulju su najbolji lijek za liječenje bakterija u želucu. U staklenku stavite suhe smokve...

Vino u alternativnoj medicini – Primjena u liječenju

Da bi pripremili ljekoviti napitak bitno je uvijek koristiti dobro, plemenito vino, kao što su rebula, rizling...

Karfiol – jestivi cvijet visokog kvaliteta

Treba koristiti i njegovo lišće, jer ono sadrži najvažnije prehrambene sastojke. Karfiol je kupusno povrće vrlo visokog...

Dinja voće koje je slatko a niskokalorično

Iako je voće, dinja (kao, uostalom, i lubenica) spada u porodicu krastavaca! Smatra se da potiče iz...

Crni sljez otklanja probavne smetnje i rastvara sluz, otčepljuje nos

Crni sljez jednogodišnja je ili višegodišnja biljka iz čijeg podanka izbijaju, uglavnom, polegnute, razgranjene stabljike visine do...

Tinktura od češnjaka – drevni tibetanski lijek za čišćenje organizma

Kako se pravi ljekovita tinktura od češnjaka za pomlađivanje i čišćenje organizma kod kuće?

Preporučeno

Narodni lijek za bakterije u želucu i crijevna oboljenja

Smokve u maslinovom ulju su najbolji lijek...

Vino u alternativnoj medicini – Primjena u liječenju

Da bi pripremili ljekoviti napitak bitno je...

Možda vas zanima?POVEZANO
Preporučeno za vas