Ovih 12 znakova ukazuju na rak prostate

-

Rak prostate je zloćudni (maligni) tumor koji potječe od stanica prostate. Općenito, tumor prostate najčešće raste polako i dugi niz godina ostaje ograničen na žlijezdu. Tokom tog vremena, tumor stvara malo ili nimalo simptoma i/ili vanjskih znakova. Teško je uočiti prisustvo kada je rak prostate u ranoj fazi jer su simptomi teško vidljivi.

Problemi s prostatom su jedna od najvećih zdravstvenih briga muškog spola, a zloćudni tumor prostate najčešći je tumor u muškoj populaciji i drugi po smrtnosti odmah iza raka pluća. Prevencija je izuzetno važna, jer u ranoj fazi rak prostate ne pokazuje specifične simptome, a jedino u ranoj fazi može se uspješno liječiti.

- Google oglasi -

Simptomi ove bolesti obično budu vidljiviji u kasnijoj fazi. Ovi znaci su slabije vidljiviji zbog povećanja prostate.

Rak prostate simptomi

Ovo je dvanaest znakova koja ne biste trebali ignorirati:

 • Primjetno vas peče dok mokrite
 • Učestalo mokrite u toku noći
 • Krv u urinu
 • Ne možete zaustaviti urin
 • Slab protok u urinarnom sistemu
 • Ne možete mokriti stojeći
 • Peče vas prilikom ejakulacije
 • Krv u spermi
 • Erektilna disfunkcija
 • Bol i neudobnost u kukovima, bedrima i donjem dijelu leđa
 • Bol u kostima
 • Bol u zdjelici

Ne prepadajte se odmah, morate znati da ovi simptomi nisu povezani uvijek sa simptomima raka prostate. Naprimjer, neki od ovih simptoma mogu ukazivati i na bolesti urinarnog trakta.

>>Liječenje prostate ljekovitim biljem

- Google oglasi -

Rak prostate u kasnijoj fazi ima slične simptome kada se poredi sa drugim oblicima kancera. Ovi simptomi uključuju gubitak težine, umor, gubitak apetita, mučnina i oticanje nogu. Preporučuje se da svake godine provjerite kod ljekara patite li od ove ozbiljne bolesti.

Prirodni lijek za rak prostate

Sveučilište u Michiganu je provelo istraživanje o utjecaju đumbira na razvoj raka, a prema rezultatima studije, konzumacija praha od đumbira može potpuno “izbrisati” stanice raka nakon što su izložene prahu od đumbira one same sebe uništavaju.

Postoje brojna istaživanja provedena na temu utjecaja đumbira na rak prostate, a u jednom stoji kako su sudionici koji su svakodnevno konzumirali ovaj začin smanjili broj stanica raka prostate za 56 posto! Neka istraživanja potvrđuju kako je đumbir odličan za prevenciju raka jajnika.

Vrbovica za prostatu

Kao prevencija ili ako lijek za prostatu i bolesti urinarnig kanala pomoć potražite iz prirode. Čaj od vrbovice se koristi kod svih problema sa prostatom i daje odlične rezultate.

Čaj od vrbovice ćemo napraviti tako da 1 čajnu žlicu suhe vrbovice prelijemo sa 2 dl vruće vode. Pustimo da odstoji 5 minuta nakon čega čaj se procijedi i pije se dvije šoljice na dan. Najbolje ga je piti ujutro na tašte i navečer prije spavanja.

Hrana protiv raka prostate

Rajčica
Rajčice su bogate likopenom – najjačim antioksidansom iz skupine karotenoida koji bi mogao imati zaštitni učinak protiv raka prostate, pluća i raka želuca.

Zeleni čaj
Postoje i neki dokazi da spojevi koji se nalaze u zelenom čaju mogu spriječiti razvoj raka prostate. Znanstvenici su otkrili smanjen rizik od raka prostate kod muškaraca koji su konzumirali više od 5 šalica zelenog čaja dnevno.

Soja
Mahunarke kao što su grah, kikiriki, leća i soja sadrže biološki aktivne biljne spojeve poznate kao fitoestrogeni, a prema istraživanjima i oni su korisni u borbi protiv raka.

Prema istraživanjima američkog Nacionalnog instituta za rak postoji veza između konzumacije soje i smanjenja razine specifičnog antigena (PSA) koji ukazuje na mogućnost pojave raka prostate.

>>Kao dobar narodni lijek u liječenju oboljenja prostate i zloćudnog tumora prostate pokazao se stolisnik i bijelo vino. Opširnije pročitajte ovdje.

Riba i riblje ulje
Polinezasićene masti, kao što su omega-3 i omega-6, su esencijalne masne kiseline koje tijelo ne može proizvesti samo već ih dobivamo isključivo iz prehrane.

Riba je najbolji izvor nezasićenih masnih kiselina. U pregledu objavljenom u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, istraživači su otkrili povezanost između jedenja ribe i smanjene stope smrtnosti od raka prostate.

Pokušajte jesti masnu ribu ulovljenu u hladnim vodama i na taj način povećati unos omega-3.

- Google oglasi -

Novi Sadržaj

Blagodati Tikvica: Kako ovo povrće podržava Vaše Zdravlje

Tikvica je popularno povrće koje se koristi u mnogim kuhinjama širom svijeta. Ima niz zdravstvenih koristi zbog svog nutritivnog...

Namirnica koja smanjuje apetit i doprinosi za zdravlje

Grčki jogurt se pravi od kravljeg mlijeka koje se procijedi kako bi se uklonila sirutka, što rezultira gušćom konzistencijom...

Koje su koristi koprive za zdravlje?

Kopriva je samonikla biljka sa izuzetnim zdravstvenim vrijednostima. Kopriva ima vrlo dugu povijest u narodnoj medicini, stoga nije ni...

Majčina dušica (Thymus serpyllum)

Majčina dušica (Thymus serpyllum L.) u narodu poznata još kao "babina dušica" ili "materinka" je trajna biljka iz porodice...
- Google oglasi -

Maslačak (Taraxacum officinale)

Maslačak (Taraxacum officinale) je trajna zeljasta biljka iz porodice glavočika (Asteraceae), s vrlo razvijenim korijenom iz kojega raste rozeta...

Vitiligo: vrste, simptomi, uzroci i liječenje

Bolest se može javiti u bilo kojoj životnoj dobi, u svim rasama i u oba spola. Vitiligo je stanje...

Ovo morate pročitati

Postignite puno svjetliju kosu sa preparatima iz kuhinje

Cimet se već stoljećima koristi kao jedan od najzanimljivijih...

Recept: Napravite sami čuveni lovorov sirup protiv kašlja za odrasle i djecu

Sezona prvih prehlada je već u punom jeku. Nakon...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas

kamagra 100 mg

afilta 20 mg

combo 100 mg

degra 100 mg

flynta 20 mg

hardcis 20 mg

jeligra 100 mg fiyat

lex 20 mg fiyat

lifta 20 mg fiyat

orcafil 20 mg

priligy 30 mg

sildegra

sinegra 100 mg

vigrande 100 mg

cialis fiyat

cialis nedir