Ljepota Njega kose Razlozi zbog kojih vam opada kosa

Razlozi zbog kojih vam opada kosa

-

opadanje-koseAko i tebe muči kosa koja opada bez obzira na svu njegu, smjenu godišnjih doba i ostale moguće razloge poput genetike ili starenja, vjerovatno ćete iznenaditi šta još može biti uzrok ovog problema.

Stres – Nažalost, stres je glavni uzrok svega lošeg što može da nam se desi, uglavnom. Isti slučaj je i sa opadanjem kose.

- Google oglasi -

Naše tijelo šalje jasne znake da nešto treba da promijenimo u svom stilu života. Za početak, na primjer, da se opustimo. Pokušaj sa jogom, meditacijom ili se jednostavno “isključi” i budi malo sama u miru i tišini. Čim počneš zdravije da živiš, u svakom smislu, i kosa će biti jača i zdravija.

Hormoni – Pojačan nivo hormona dihidrotestosterona može uzrokovati opadanje kose, kao i nepravilan rad štitne žlijezde. Najbolje je da uradiš analizu krvi i nivo hormona kako bi znala kakvo liječenje ti je potrebno, odnosno koji suplementi, kako bi održala pravilan nivo hormona.

Alergija na gluten – I ovdje je potrebno uraditi detaljnu analizu kako bi provjerila da li ti zaista ne prija gluten. Ovo nije ozbiljan zdravstveni problem, ali i te kako može da ima ozbiljne posljedice. Ukoliko se ispostavi da jesi alergična na gluten, sve što treba da uradiš jeste da ga izbjegavaš, naročito pšenicu, ječam i raž.

- Google oglasi -

Neuhranjenost – Vjerujemo da nema potrebe naglašavati da rigorozne dijete, naročito one koje držiš na svoju ruku mogu da donesu više štete nego koristi. Dijeta jeste u redu, ali ona zdrava, sa balansiranom, zdravom ishranom i mnogo vitamina. Dakle, kako ne bi naškodila sebi, prije dijete se posavjetuj sa nutricionistom.

Oštećenje hemijskim preparatima – Opadanje kose je vjerovatno i logičan slijed okolnosti ukoliko je oštećuješ farbanjem, peglanjem i ostalim stvarima koje, da, služe ljepoti, ali nisu zdrave za tvoju kosu. Intenzivna nega je u tom slučaju neophodna, te razgovaraj sa svojim frizerom o tome.

Blanš – Pa, jasno je da je teško imati farbano plavu kosu koja je istovremeno i zdrava. Ipak, ako umjesto blanša koristiš više hajlajtera ovo je makar djelimično moguće. I da, efekat je podjednako dobar

Začepljene folikule kose – Do začepljenja dolazi uslijed korišćenja previše masnih preparata, odnosno preparata punih ulja. Kao što koristiš šminku na bazi vode, a ne ulja, kako ne bi začepila pore, isti slučaj je i sa kosom. Opet, posavetuj se sa stručnjakom koji preparat je najbolji za tebe, ali budi spremna da izdvojiš i koji dinar više za kvalitetan proizvod.

Zapaljenje – Lako ćeš prepoznati zapaljenje – crvenilo, svrab i iritacija su jasni znaci. U ovom slučaju, obavezno posjeti dermatologa koji će pronaći najbolje riješenje za tebe.

Lijekovi – Ukoliko si pod nekom terapijom i primjetiš promijene svakako treba da obavestiš ljekara kako bi ti prepisao drugi lijek

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi članci

Liječenje artroze prirodnim putem, simptomi, prehrana

Artroza je vrsta artritisa, a odnosi se na degenerativnu bolest zglobova. Do artroze najčešće dolazi trošenjem hrskavice koja se nalazi...

Čaj od limuna smanjuje rizik od raka, jača imunitet, olakšava probavu…

Od davnina se limun koristi u ljekovite svrhe. Čaj od limuna je odličan topli napitak pun vitamina...

Kamen u bubregu – Otopite kamen u bubregu sa prirodnim čajevima

Pojava kamena u bubregu je kronična bolest bubrega, gdje u nekom dijelu bubrega postoji kamen. Kamen ili...

Medvjeđe grožđe – Uva biljka liječi urinarne infekcije

Medvjeđe grožđe ili medvjetka (lat. Arctosthylos uva-ursi) uglavnom je polegnuti grm obrastao jajastim, čvrstim i kožastim listovima...

Cikorija – Ljekovita biljka za zdravlje cijelog organizma

Lisnata cikorija nije naročito proširena kao povrtlarska kultura, no ipak se dosta uzgaja u zemljama Zapadne Evrope,...

Crni čaj dobar ili loš? Zašto je baš crni čaj dobar za tvoje zdravlje i upute kako ga piti

Crni čaj potječe od biljke koja se zove Camellia sinensis i ono što ga razlikuje od zelenog...

Preporučeno

Možda vas zanima?POVEZANO
Preporučeno za vas