IshranaSklonost raku, uprkos zdravom načinu življenja

Sklonost raku, uprkos zdravom načinu življenja

-

vegetarijanacU vegetarijanskim krugovima drže da čovjek koji živi posve prirodnim životom, ne može nikada oboljeti od raka. Razumljivo je da je vrlo tragično ako strogi vegetarijanac oboli od raka. Kako da to objasnimo?

Na žalost, to je česta činjenica, premda je pokušavamo sakriti. Iskustva su pokazala da hrana vrlo bogata bjelančevinama, osobito životinjskim, može dovesti do oboljenja od raka. Mogućnost od oboljenja je manja ako jedemo pretežno zdravu, biljnu hranu. Međutim, i vegetarijanac može uzeti mnogo kancerogenih tvari a da to i ne zna.

To su razne boje, mirodije i ostali različiti dodaci što se stavljaju u jela. Zatim moramo uzeti u obzir da nastanak raka ne ovisi samo o hrani. Usprkos tome, za naše je zdravlje od koristi ako se hranimo zdravom hranom, jer izbjegnemo mnoge tvari koje izazivaju rak. Tu prednost vrlo smanjimo ako zanemarimo prirodni način življenja.

- Google oglasi -

Ako se stalno zadržavamo u stanu ili radnim prostorijama, živimo bez dovoljno kisika. Dovoljnu količinu kisika moramo pribaviti kretanjem i šetnjama u prirodi. Isto tako nije dobro da se zbog službenih obveza ne odmorimo u slobodno vrijeme. Kada je tjelesna i duševna ravnoteža poremećena, to draži stanicu i poslije takva draženja u pogodnom času pridonese nastanku raka.

Duševni mir i samopouzdanje čudesno su sredstvo za sređivanje drugih teškoća. Velike brige, neimaština i žalost, popraćene premorenošću, mnogo pridonose nastanku raka. To je mnogo gore i opasnije nego prekršaj u hrani.

Činjenica je da se svatko tko se strogo i razborito ravna po uputama o prehrani, može usprkos tome sresti s rakom. Njega duševnog stanja ide ruku pod ruku s pravilnom prehranom. Svatko tko umije održavati duševnu ravnotežu, moći će, usprkos vanjskim utjecajima, naći svoj duševni mir.

Tko je u obavljanju svojih dužnosti napet, neka se prije spavanja prošeće na svježem zraku. Najvažnije je da ide rano spavati. Umorni ćemo navečer, ili po noći, učiniti mnogo manje nego ujutro kad smo odmorni. Problemi koje želimo riješiti ili nam remete san, nisu zapreka za počinak ako ih raščistimo još uveče, prije spavanja.

Tako moramo naše teškoće, uvažavajući suvremeno uništavajuće doba, premostiti spretno i mudro. Samo tako ćemo očuvati zdravlje, a na nama je samima da stvari uredimo tako da ne bismo morali žrtvovati neke svoje navike i udobnosti.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Čičak biljka – Korov koji čuva vaše zdravlje

Čičak je dvogodišnja biljka koja ima dugačak i sivo-smeđi i vretenasti korijen. U prvoj godini pojavljuju se veliki prizemni...

7 iznenađujućih zdravstvenih prednosti ananasa

Ananas (Ananas comosus) potječe iz Južne Amerike, gdje se uzgaja već nekoliko stoljeća, vrlo je ukusno voće koje posjeduje...

Top 7 zapanjujućih prednosti mlijeka sa češnjakom

Tradicionalna metoda liječenja tj. Ayurveda je oduvijek bila najsigurniji način liječenja svake bolesti. Iako danas mnogi ljudi preferiraju alopatske...

Liječenje išijasa – Obloge za išijas – Vježbe za išijas

Išijas je naziv za bol uzrokovanu iritacijom išijadičnog živca. Sve što iritira ovaj živac može uzrokovati bol, u rasponu...
- Google oglasi -

Strah i trepet za holesterol i rak, a izvrsni za struk i spermu

Orašasti plodovi sve češće se nalaze na popisu zdravih namirnica. Orašasti plodovi su nutritivno bogata namirnica, koja sadrži većinu...

Od mirisnih cvjetova lipe pripremite ljekoviti čaj i opuštajuću kupku

Lipa se od davnina poštuje kao božansko drvo koje štiti od zla, a jedno je od starih vjerovanja da...

Ovo morate pročitati

Kako je prepoznati?: domaća, organska ili genetski modifikovana hrana?

Od davnina slušamo o tome kako su prirodne i...

Herbarium – Čelebi grana

Nazivi biljke Familija: CompositaeNarodni: Čelebi granaLatinski: Solidago virga-aureaLjekarski: Herba solidaginis...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas