IshranaSklonost raku, uprkos zdravom načinu življenja

Sklonost raku, uprkos zdravom načinu življenja

-

vegetarijanacU vegetarijanskim krugovima drže da čovjek koji živi posve prirodnim životom, ne može nikada oboljeti od raka. Razumljivo je da je vrlo tragično ako strogi vegetarijanac oboli od raka. Kako da to objasnimo?

Na žalost, to je česta činjenica, premda je pokušavamo sakriti. Iskustva su pokazala da hrana vrlo bogata bjelančevinama, osobito životinjskim, može dovesti do oboljenja od raka. Mogućnost od oboljenja je manja ako jedemo pretežno zdravu, biljnu hranu. Međutim, i vegetarijanac može uzeti mnogo kancerogenih tvari a da to i ne zna.

To su razne boje, mirodije i ostali različiti dodaci što se stavljaju u jela. Zatim moramo uzeti u obzir da nastanak raka ne ovisi samo o hrani. Usprkos tome, za naše je zdravlje od koristi ako se hranimo zdravom hranom, jer izbjegnemo mnoge tvari koje izazivaju rak. Tu prednost vrlo smanjimo ako zanemarimo prirodni način življenja.

- Google oglasi -

Ako se stalno zadržavamo u stanu ili radnim prostorijama, živimo bez dovoljno kisika. Dovoljnu količinu kisika moramo pribaviti kretanjem i šetnjama u prirodi. Isto tako nije dobro da se zbog službenih obveza ne odmorimo u slobodno vrijeme. Kada je tjelesna i duševna ravnoteža poremećena, to draži stanicu i poslije takva draženja u pogodnom času pridonese nastanku raka.

Duševni mir i samopouzdanje čudesno su sredstvo za sređivanje drugih teškoća. Velike brige, neimaština i žalost, popraćene premorenošću, mnogo pridonose nastanku raka. To je mnogo gore i opasnije nego prekršaj u hrani.

Činjenica je da se svatko tko se strogo i razborito ravna po uputama o prehrani, može usprkos tome sresti s rakom. Njega duševnog stanja ide ruku pod ruku s pravilnom prehranom. Svatko tko umije održavati duševnu ravnotežu, moći će, usprkos vanjskim utjecajima, naći svoj duševni mir.

Tko je u obavljanju svojih dužnosti napet, neka se prije spavanja prošeće na svježem zraku. Najvažnije je da ide rano spavati. Umorni ćemo navečer, ili po noći, učiniti mnogo manje nego ujutro kad smo odmorni. Problemi koje želimo riješiti ili nam remete san, nisu zapreka za počinak ako ih raščistimo još uveče, prije spavanja.

Tako moramo naše teškoće, uvažavajući suvremeno uništavajuće doba, premostiti spretno i mudro. Samo tako ćemo očuvati zdravlje, a na nama je samima da stvari uredimo tako da ne bismo morali žrtvovati neke svoje navike i udobnosti.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,070SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Japanska banana dijeta nije zahtjevna a kilogrami nestaju

Banana dijetu su formirali farmaceutkinja Sumiko i njen muž Hitoshi Watanabe iz Japana, koji je njome izgubio čak 18...

Super trikovi za čišćenje kuće, odjeće i uklanjanje mrlja

Ukoliko imate bilo kakvih problema sa uklanjanjem mrlja na odjeći i cipelama, možete zaboraviti na njih. Donosimo vam koji...

Kako napraviti zlatno mlijeko – Nova superhrana koja je osvojila svijet

Ako do sada niste čuli za zlatno mlijeko, ovo je prilika, a vrlo je vjerovatno i da ćete odmah...

Kako prepoznati staro jaje

Svježa jaja ukusne su namirnice koje se savršeno slažu s mnogim jelima. Osim ako imate svoje koke koje vam...
- Google oglasi -

Kako se koristi i koje dobrobiti vam nudi luk za kosu

Možda mrzite luk zbog boli u očima kada ga sječete, ali kako koji luk utječe na naše zdravlje pročitajte...

Jezik – Tako malen organ, a ipak tako velik i snažan – Koje su bolesti jezika?

Kao i svaki organ, tako je i jezik čudo prirode koje pobuđuje veliku pažnju… Zbog svojstvenog rasporeda i sastava mišića,...

Ovo morate pročitati

Znakovi upozorenja srčanog udara koje treba da znate

Mnogi ne žele niti misliti o infarktu, no ipak...

Plavi krompir

Ovih dana u našim trgovinama trebao bi se pojaviti...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas