IshranaSklonost raku, uprkos zdravom načinu življenja

Sklonost raku, uprkos zdravom načinu življenja

-

vegetarijanacU vegetarijanskim krugovima drže da čovjek koji živi posve prirodnim životom, ne može nikada oboljeti od raka. Razumljivo je da je vrlo tragično ako strogi vegetarijanac oboli od raka. Kako da to objasnimo?

Na žalost, to je česta činjenica, premda je pokušavamo sakriti. Iskustva su pokazala da hrana vrlo bogata bjelančevinama, osobito životinjskim, može dovesti do oboljenja od raka. Mogućnost od oboljenja je manja ako jedemo pretežno zdravu, biljnu hranu. Međutim, i vegetarijanac može uzeti mnogo kancerogenih tvari a da to i ne zna.

To su razne boje, mirodije i ostali različiti dodaci što se stavljaju u jela. Zatim moramo uzeti u obzir da nastanak raka ne ovisi samo o hrani. Usprkos tome, za naše je zdravlje od koristi ako se hranimo zdravom hranom, jer izbjegnemo mnoge tvari koje izazivaju rak. Tu prednost vrlo smanjimo ako zanemarimo prirodni način življenja.

- Google oglasi -

Ako se stalno zadržavamo u stanu ili radnim prostorijama, živimo bez dovoljno kisika. Dovoljnu količinu kisika moramo pribaviti kretanjem i šetnjama u prirodi. Isto tako nije dobro da se zbog službenih obveza ne odmorimo u slobodno vrijeme. Kada je tjelesna i duševna ravnoteža poremećena, to draži stanicu i poslije takva draženja u pogodnom času pridonese nastanku raka.

Duševni mir i samopouzdanje čudesno su sredstvo za sređivanje drugih teškoća. Velike brige, neimaština i žalost, popraćene premorenošću, mnogo pridonose nastanku raka. To je mnogo gore i opasnije nego prekršaj u hrani.

Činjenica je da se svatko tko se strogo i razborito ravna po uputama o prehrani, može usprkos tome sresti s rakom. Njega duševnog stanja ide ruku pod ruku s pravilnom prehranom. Svatko tko umije održavati duševnu ravnotežu, moći će, usprkos vanjskim utjecajima, naći svoj duševni mir.

Tko je u obavljanju svojih dužnosti napet, neka se prije spavanja prošeće na svježem zraku. Najvažnije je da ide rano spavati. Umorni ćemo navečer, ili po noći, učiniti mnogo manje nego ujutro kad smo odmorni. Problemi koje želimo riješiti ili nam remete san, nisu zapreka za počinak ako ih raščistimo još uveče, prije spavanja.

Tako moramo naše teškoće, uvažavajući suvremeno uništavajuće doba, premostiti spretno i mudro. Samo tako ćemo očuvati zdravlje, a na nama je samima da stvari uredimo tako da ne bismo morali žrtvovati neke svoje navike i udobnosti.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,082SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Mozak, moždana oboljenja i prirodno liječenje

Naš je mozak čudesan organ koji je priroda poklonila čovjeku. Bez mozga se ne bismo mogli ničega prihvatiti, ni...

Očne smetnje: Promjene veličine i oblika zjenice

Zjenica (pupila) je otvor u šarenici oka kroz koji ulaze zrake svjetla, i igra ključnu ulogu u dijagnostici zdravlja...

Alergijska upala sluznice nosa zbog koncetracije polena

Alergijska upala sluznice nosa predstavlja i globalni zdravstveni problem jer značajno remeti kvalitetu života bolesnika. Pod ovim se oboljenjem...

Osnovne pilates vježbe za ravan stomak

Pilates je apsolutni hit u svijetu. Otkad ga je prije 80 godina izumio gimnastičar Joseph H. pilates, žene su...
- Google oglasi -

Nedovoljno poznata ljekovita biljka smrdljiva kopriva

Smrdljiva je kopriva dobra ljekovita biljka koja se ne spominje u knjigama, pa je poznata tek rijetkima. U srednjem...

Gljivice između prstiju spriječite pravilnom higijenom stopala

Atletsko stopalo je jako neugodno gljivično oboljenje stopala. Pored toga što napadju nokte i tabane, najčešće su gljivice između...

Ovo morate pročitati

Koji su najčešći uzroci nastanka migrene?

Migrena je glavobolja koja može uzrokovati jaku pulsirajuću bol...

Odličan razlog da češće popijete malo piva

Silicij i ksantohumol sastojci su piva koji dokazano pridonose...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas