IshranaSklonost raku, uprkos zdravom načinu življenja

Sklonost raku, uprkos zdravom načinu življenja

-

vegetarijanacU vegetarijanskim krugovima drže da čovjek koji živi posve prirodnim životom, ne može nikada oboljeti od raka. Razumljivo je da je vrlo tragično ako strogi vegetarijanac oboli od raka. Kako da to objasnimo?

Na žalost, to je česta činjenica, premda je pokušavamo sakriti. Iskustva su pokazala da hrana vrlo bogata bjelančevinama, osobito životinjskim, može dovesti do oboljenja od raka. Mogućnost od oboljenja je manja ako jedemo pretežno zdravu, biljnu hranu. Međutim, i vegetarijanac može uzeti mnogo kancerogenih tvari a da to i ne zna.

To su razne boje, mirodije i ostali različiti dodaci što se stavljaju u jela. Zatim moramo uzeti u obzir da nastanak raka ne ovisi samo o hrani. Usprkos tome, za naše je zdravlje od koristi ako se hranimo zdravom hranom, jer izbjegnemo mnoge tvari koje izazivaju rak. Tu prednost vrlo smanjimo ako zanemarimo prirodni način življenja.

- Google oglasi -

Ako se stalno zadržavamo u stanu ili radnim prostorijama, živimo bez dovoljno kisika. Dovoljnu količinu kisika moramo pribaviti kretanjem i šetnjama u prirodi. Isto tako nije dobro da se zbog službenih obveza ne odmorimo u slobodno vrijeme. Kada je tjelesna i duševna ravnoteža poremećena, to draži stanicu i poslije takva draženja u pogodnom času pridonese nastanku raka.

Duševni mir i samopouzdanje čudesno su sredstvo za sređivanje drugih teškoća. Velike brige, neimaština i žalost, popraćene premorenošću, mnogo pridonose nastanku raka. To je mnogo gore i opasnije nego prekršaj u hrani.

Činjenica je da se svatko tko se strogo i razborito ravna po uputama o prehrani, može usprkos tome sresti s rakom. Njega duševnog stanja ide ruku pod ruku s pravilnom prehranom. Svatko tko umije održavati duševnu ravnotežu, moći će, usprkos vanjskim utjecajima, naći svoj duševni mir.

Tko je u obavljanju svojih dužnosti napet, neka se prije spavanja prošeće na svježem zraku. Najvažnije je da ide rano spavati. Umorni ćemo navečer, ili po noći, učiniti mnogo manje nego ujutro kad smo odmorni. Problemi koje želimo riješiti ili nam remete san, nisu zapreka za počinak ako ih raščistimo još uveče, prije spavanja.

Tako moramo naše teškoće, uvažavajući suvremeno uništavajuće doba, premostiti spretno i mudro. Samo tako ćemo očuvati zdravlje, a na nama je samima da stvari uredimo tako da ne bismo morali žrtvovati neke svoje navike i udobnosti.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

7 idealnih načina da se trajno riješite problema sa vlagom u kući

Vlaga i plijesan su opasni za zdravlje, izazivaju različite vrste alergija, neugodnog su mirisa, da biste to uklonili...

Redovno konzumirajte avokado i zdravlje je zagarantovano – Dovoljno je dnevno pola akovada pojesti evo i zašto

Avokado (lat. Persea americana ili Persea gratissima) je od davnina poznato tropsko voće. Potječe iz prašuma Južne i Sjeverne...

Češnjak najjači prirodni antibiotik – Znate li kako se pravilno jede?

Češnjak posjeduje veliku ljekovitost koja je odavno prepoznata, potvrđuju i mnogobrojna znanstvena istraživanja. Češnjak zauzima veoma važno mjesto u...

Grožđe u tegli bez konzervansa – Jedite grožđe u sred zime uz ovaj recept

Bijelo i crno grožđe obiluju vitaminima B grupe, kao i vitaminima A i C. Osim što je ukusno, grožđe...
- Google oglasi -

Jedite ovu hranu i imat ćete brdo snage i energije

Brz stil života i mnoštvo štandova sa brzom hranom daju nas lako zavarati i okrenuti protiv vlastitog zdravlja. Oduprite...

Evo kako se za minutu može zaustaviti štucanja

Štucanje nastaje kao posljedica grčenja mišića dijafragme, velikog mišića u obliku plahte koji odvaja grudni od abdominalnog dijela ljudskog...

Ovo morate pročitati

Niži srčani puls – duži život

Manji broj otkucaja srca u minuti znači i manju...

Hladni spas: Napitak koji zamjenjuje klima-uređaj

Vode s okusom mnogima su pravo osvježenje no upravo...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas