Tri poslastice koje smijete jesti – uvijek!

0
2284

smrznuti jogurtKrenuli ste na dijetu, pazite na sve, no muči vas želja za slatkim? Evo rješenja – ove tri poslastice možete pojesti uvijek i nećete pokvariti dijetu

Dijeta najteže pada ljubiteljima slatkiša jer vjeruju da jednostavno ne mogu utažiti svoju želju za slatkim jedući samo voće. Naravno, ima alternativa, a mi vam donosim tri jednostavne i ukusne:

Posni sir s cimetom – možda vam zvuči čudno, no isprobajte, ovo je sjajna kombinacija okusa koji savršeno odgovaraju zajedno, a kako 100 grama posnog sira ima tek 66 kalorija, zalogaj je stvarno bezgrešan. Cimet će ujedno sniziti razinu šećera u krvi.

Puding sa umjetnim zaslađivačem – dobro, možda nije najzdravija alternativa, no zavarat će mozak i napuniti želudac, to je ono što je važno. Bilo bi dobro kad bi mogli koristiti steviju umjesto umjetnih zaslađivača.

Smrznuti jogurt – vrlo popularna alternativa koju je najbolje pripremiti sam, od domaćeg jogurta i voća po izboru. Stavite ga u zamrzivač i uvijek ćete pri ruci imati sjajan slatki zalogaj.