Ljepota Njega kose Uz ove savjete povećajte volumen kose

Uz ove savjete povećajte volumen kose

-

Dok žene koje imaju prirodno bujniju kosu čine sve kako bi umanjile njen volumen, druge pak priželjkuju da im je kosa gusta, bogata i da ima više volumena.


Ako vi spadate u ovu drugu katergoriju, nemojte očajavati jer uvijek možete iskoristiti sitne trikove za postizanje većeg volumena kose.

Kao što smo više puta naznačili, pravilna njega kose započinje pravilnim odabirom šampona i regeneratora.

- Google oglasi -

Stoga, birajte preparate za povećanje volumena. Pored šampona i regeneratora koristite preparate namijenjene podizanju pramenova pri korjenu. Ovakvi preparati nanose se prije sušenja ili feniranja i odižu dlaku od korjena povečavajući volumen kose.

Kosu fenirajte krupnijom četkom.

Prilikom feniranja pramenove kose odižite od korjena prema plafonu i fenom pratite krenje četke. Na taj način će dio kose najbliže korjenu ostati uzdignut čime ćete postići veći volumen.

Veći volumen možete postići i kovrdžanjem kose.

Kosu uvijte spužvastim ili metalnim uvijačima ili pomoću figara (električnog uvijača). Ne morate uviti čitavu kosu, svega nekoliko pramenova na površini kose biće dovoljno da kreirate veći volumen. Važno je da kosu uvijete sve do korjena kako biste je odigli i postigli efekat gustoće i bujnosti.

- Google oglasi -

Kada napravite frizuru da biste zadržali njen oblik uđite u “oblak” laka. Nemojte lak nanositi direktno na kosu kako je ne biste slijepili, već lak poprskajte u vazduh i onda “uletite” u nastali oblak.

Iako se tapiranjem volumen kose zaista upadljivo povećava, izbjegavajte ovaj metod jer šteti kosi. Ukoliko ne možete odoljeti, porudite se barem da kosu tapirate rjeđe i da koristite češalj širih zubaca.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi članci

Narodni lijek za Endometriozu

Endometrioza je stanje u kojem tkivo vrlo slično onome u unutarnjem sloju maternice (endometrij) raste izvan maternice....

Lijekovi iz kuhinje: Najbolji načini da se riješite odvratnog i bolnog čmička

Ako vam se preko noći pojavio čmičak na oku, nemojte čekati da se zakomplicira i naraste, nego odmah...

Sok od paradajza sprječava rak

Najnovija istraživanja pokazala su da sok od paradajza može smanjiti sljepljivanje krvnih pločica (trombocita) kod ljudi s...

Kako da upotrijebite ljusku jajeta u borbi protiv štetočina u bašti

Iskoristite ljuske od jaja za cvijeće u svom vrtu. Ljuske jaja sadrži 90 % kalcija. Umjesto da...

Biljna sredstva za odbijanje kukaca

Sredstva za odbijanje insekata odavno su se pokazala djelotvorna. Mnogi povrtnjaci imaju gredicu biljaka blizu kuhinje ne...

Šta je aura i kako vidjeti auru?

Aura je višedimenzionalni pulsirajući energetski omotač koji okružuje ljudsko tijelo. Preko aure energetski komuniciramo sa drugim energijama....

Preporučeno

Narodni lijek za Endometriozu

Endometrioza je stanje u kojem tkivo vrlo...

Možda vas zanima?POVEZANO
Preporučeno za vas