ZdravljeSavjetiPomoću ovog genijalnog trika očistite začepljene odvode u 2...

Pomoću ovog genijalnog trika očistite začepljene odvode u 2 minuta!

-

Ono što nam zna ići na živce jeste začepljenje odvoda. Potrebno nam je nekada više vremena da riješimo ovaj problem. Dobro će vam doći da znate ovaj trik koji će odčepiti svaki začepljen odvod.

Nije potrebno da kupujete razne proizvode pune hemikalija, potrebno vam je samo da nas poslušate i primijenite ovaj prirodni odčepljivač odvoda.

- Google oglasi -

Sredstava za odčepljivanje odvoda nisu jeftina, a ni korisna baš svaki put. Osim toga, puna su kemikalija koje vašoj koži i plućima ne trebaju. Postoje bolji načini za začepljen odvod a među njima se nalaze i prirodni odčepljivači odvoda.

>>Magična soda bikarbona: 11 nevjerovatnih upotreba u domaćinstvu!

Začepljen odvod

Limuntos i soda bikarbona

Prije nego što krenete s ovim trikom, trebate se osloboditi viška vode iz sudopera. Zatim u začepljeni odvod saspete pola čaše limuntosa i pola čaše sode bikarbone.

- Google oglasi -

Tankim mlazom sipajte toplu vodu( 1 čašu), desit će se reakcija između sode bikarbone i limunske kiseline, što će se odraziti pojavom pjene.

Na ovaj način ćete razložiti sitne djeliće hrane i masnoće koje su dovele do začepljenja. Poslije 10-ak minuta pustite vruću vodu da isperete.

Soda bikarbona i sol

Pomiješajte pola šalice kuhinjske soli i pola šalice soda bikarbone. Tu smjesu uspite u začepljen odvod, ostavite 10 do 20 minuta pa ulijte vruću vodu. Sol, soda bikarbona i vruća voda će proizvesti kemijsku reakciju koja bi trebala riješiti problem.

Soda bikarbona i ocat

Za ovaj super trik potrebni su vam samo soda bikarbona i ocat. Najprije u odvod stavite nekoliko žlica sode, a potom ulijte nešto octa. Odmah ćete vidjeti reakciju. Na kraju isperite toplom vodom. Neki ljudi savjetuju da se soda i ocat nakon što se zapjene ostave oko sat vremena u odvodu ili čak preko noći.

Kako odčepiti odvod sudopera

Većinu začepljenja odvoda u kućanstvu može se relativno jednostavno odčepiti pomoću obične gume za odčepljivanje odvoda.

Gumom za odčepljivanje potiskujte vodu stvarajući tlak/vakuum, istovremeno držeći krpu na preljevu. Bitno je zatvoriti sve ostale otvore (preljev i izljev u drugom koritu ako postoji) kako bi se mogao napraviti potreban tlak i vakuum. Naizmjeničnim potiskivanjem i povlačenjem drške gume stvara se tlak/vakuum koji razbija začepljenja i naslage u odvodu. Činite to dok voda ne ode. Ovu tehniku također možete primijeniti kako biste odčepili podni sifon.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Očistite i poboljšajte zdravlje svoje jetre s ovih 10 namirnica

Kao najveća žlijezda u tijelu, jetra obavlja mnoge vitalne poslove kako bi vas održala na životu i vrhunskog zdravlja....

8 kombinacija zdravih namirnica koje mnogo više doprinose zdravlju ako se kombiniraju

Nutricionisti često kažu da je za zdravlje i dobru liniju vrlo važna kombinacija zdrave hrane. Neke su namirnice ukusne,...

Budite spremni za vrelo ljeto – Napravite sami najbolje ulje za sunčanje

Pored toga što štiti od UV zraka, sjajan je prirodan eliksir za podmlađivanje kože. Počeli ste da se sunčate...

3 prirodna sredstva koja sprječavaju mučninu u vožnji

Kinetoza, morska bolest, bolest putovanja sve je to bolest kretanja koja nastaje u transportnim vozilima, koja rezultira neugodnim simptomima...
- Google oglasi -

6 razloga zašto čaša hladna vode nije dobra za vaš zdravlje

Iako je voda neophodna za opstanak života, ona ima izvanredne zdravstvene prednosti. Ništa nije tako dobro kao ugusiti žeđ...

Osam štetnih utjecaja soli na zdravlje – Kako smanjiti unos soli?

Sol mijenja okus hrane, ali i utječe na tijelo na načine koje ne možete ni zamisliti. Primarni je izvor...

Ovo morate pročitati

Herbarium – Trešnja

Nazivi biljke Familija: RosaceaeNarodni: TrešnjaLatinski: Prunus aviumLjekarski: nije u farmakopejiEngleski:...

Lanene sjemenke jačaju srce i imunitet

Lanene sjemenke sadrže ulja, veoma korisne materije, vlakna, a...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas