Zdravlje7 znakova da možda imate dijabetes

7 znakova da možda imate dijabetes

-

dijabetesKako ljudi sve češće obolijevaju od ove bolesti, bilo bi pametno da obratite pažnju na sljedeće simptome koji mogu ukazivati ​​da možda imate dijabetes.

Ako se ne liječi, dijabetes može imati ozbiljne posljedice, zato ako uočite neke od ovih simptoma treba se obratiti liječniku. Bolje je da provjerite!

1. Pretjerana žeđ

Jedan od najočitijih i dobro poznatih znakova da bolujete od dijabetesa je ako ste neuobičajno i pretjerano žedni. Žeđ može javiti iz dva razloga, ali rezultat je isti: morate popiti mnogo vise tekućine nego što biste inače. Zato ako imate ovaj simptom, posjetite liječnika i provjeriti.

2. Čest odlazak u toalet

- Google oglasi -

Ako pijete mnogo vise tekućine nego obično, također ćete češće ići u toalet. Ovo je još jedan od klasičnih znakova da možda imate dijabetes. Čak ćete se buditi iu toku noći da biste otišli u toalet. Ako vam se ovo događa često, znate što treba raditi – provjerite krv i otiđite liječniku!

3. Umor

Postoji još nekoliko simptoma koji nisu toliko uobičajni, a koji mogu ukazivati ​​na dijabetes. Jedan od njih je umor, ali naravno postoji mnogo razloga zašto netko može osjeća preveliki umor, zato morate posjetiti doktora.

4. Gljivice

Drugi mogući simptom dijabetesa je gljivična infekcija u genitalnom području. Naravno infekcija može biti izazvana i drugim razlozima, ali u slučaju dijabetesa je zbog viška šećera kojim se hrane gljivice. Ako imate gljivice više od tri, četiri puta godišnje, to može ukazivati ​​na dijabetes.

5. Problem s vidom

Dijabetes također izaziva probleme s vidom, ponovno zbog povećanog šećera u krvi, kao što su sušenje očiju ili zamagljen vid. Dijabetes može dovesti čak do gubitka vida, tako da je bitno da se dijagnosticira i prati. Ako se dijagnosticira, mora se redovito raditi screening mrežnice koji će pokazati bilo kakvu promjenu.

6. Sporo zacjeljivanje rana

- Google oglasi -

Da li se skoro posjekli i primijetili da rana nikako da vam zaraste? Ovo bi također mogao biti znak da imate dijabetes, pa zato posjetite liječnika ako ste primijetili ovaj simptom. Dijabetičari su skloni infekcijama, jer je njihov imunološki istem oslabljen zbog visoke razine šećera u krvi.

7. Povećan apetit

Na kraju, još jedan mogući simptom je povećani apetit. Kao iu slučaju drugih simptoma i ovaj može biti izazvan drugim razlozima (kao što je povećana aktivnost štitne žlijezde), ali ako primijetite da imate preveliku želju za hranom idite kod doktora i provjerite svoje stanje.

Nikada nemojte ignorirati bilo kakve promjene u svom organizmu, već idite kod doktora. Ranim dijagnosticiranjem bolesti možete spriječiti ozbiljno narušavanje svog imuno sustava i regulirati razinu šećera u krvi, koji se provjerava jednostavnim testiranjem krvi ili urina.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,082SljedbeniciPratite

3 KOMENTARI

Odgovori

Novi Sadržaj

Aurikulo terapija – Šta sve liječi ovaj oblik akupunkture

Aurikulo terapija (eng. Auriculotherapy) je poznata i kao aurikulo akupunktura, ili akupunktura uha. Predstavlja oblik akupunkture zasnovan na ideji da je uho...

Narodni lijekovi za bradavice i druge izrasline na koži koji doista djeluju

Bradavice su oboljenje koje izaziva Humani Papiloma Virus, poznatiji kao HPV. Obično se javljaju na rukama ali mogu nastati...

Kako se priprema srebrna voda i šta sve liječi

Srebrena voda se koristi u medicinske i kozmetičke svrhe, kao i u procesima konzerviranja hrane i pića. Ova voda...

Biljke koje su korisne za cirkulaciju krvi

Cirkulacija krvi je ključna za zdravlje i igra ključnu ulogu u funkcioniranju našeg tijela, omogućujući da kisik i hranjive...
- Google oglasi -

Koje su dobrobiti klementine za zdravlje

Klementine su vrsta slatkog i sočnog citrusa koje su postale popularne širom svijeta zbog svojih ukusnih okusa i dobrobiti...

Ljekovita anđelika biljka pouzdan lijek za probavu i nadimanje

Biljka anđelika (Angelica archangelica) je po nekima naziva ‘anđeoska’ jer cvjeta na dan Sv. Mihovila. Drugi pak tvrde da...

Ovo morate pročitati

Prirodno održavanje zdravlja

Mjere u načinu života, kao što su redovita tjelovježba,...

6 načina kako da najjednostavnije unesete vitamin K u organizam

Poznat je kao koagulacijski vitamin, pa je zato i...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas