Zdravlje7 znakova da možda imate dijabetes

7 znakova da možda imate dijabetes

-

dijabetesKako ljudi sve češće obolijevaju od ove bolesti, bilo bi pametno da obratite pažnju na sljedeće simptome koji mogu ukazivati ​​da možda imate dijabetes.

Ako se ne liječi, dijabetes može imati ozbiljne posljedice, zato ako uočite neke od ovih simptoma treba se obratiti liječniku. Bolje je da provjerite!

1. Pretjerana žeđ

Jedan od najočitijih i dobro poznatih znakova da bolujete od dijabetesa je ako ste neuobičajno i pretjerano žedni. Žeđ može javiti iz dva razloga, ali rezultat je isti: morate popiti mnogo vise tekućine nego što biste inače. Zato ako imate ovaj simptom, posjetite liječnika i provjeriti.

2. Čest odlazak u toalet

- Google oglasi -

Ako pijete mnogo vise tekućine nego obično, također ćete češće ići u toalet. Ovo je još jedan od klasičnih znakova da možda imate dijabetes. Čak ćete se buditi iu toku noći da biste otišli u toalet. Ako vam se ovo događa često, znate što treba raditi – provjerite krv i otiđite liječniku!

3. Umor

Postoji još nekoliko simptoma koji nisu toliko uobičajni, a koji mogu ukazivati ​​na dijabetes. Jedan od njih je umor, ali naravno postoji mnogo razloga zašto netko može osjeća preveliki umor, zato morate posjetiti doktora.

4. Gljivice

Drugi mogući simptom dijabetesa je gljivična infekcija u genitalnom području. Naravno infekcija može biti izazvana i drugim razlozima, ali u slučaju dijabetesa je zbog viška šećera kojim se hrane gljivice. Ako imate gljivice više od tri, četiri puta godišnje, to može ukazivati ​​na dijabetes.

5. Problem s vidom

Dijabetes također izaziva probleme s vidom, ponovno zbog povećanog šećera u krvi, kao što su sušenje očiju ili zamagljen vid. Dijabetes može dovesti čak do gubitka vida, tako da je bitno da se dijagnosticira i prati. Ako se dijagnosticira, mora se redovito raditi screening mrežnice koji će pokazati bilo kakvu promjenu.

6. Sporo zacjeljivanje rana

- Google oglasi -

Da li se skoro posjekli i primijetili da rana nikako da vam zaraste? Ovo bi također mogao biti znak da imate dijabetes, pa zato posjetite liječnika ako ste primijetili ovaj simptom. Dijabetičari su skloni infekcijama, jer je njihov imunološki istem oslabljen zbog visoke razine šećera u krvi.

7. Povećan apetit

Na kraju, još jedan mogući simptom je povećani apetit. Kao iu slučaju drugih simptoma i ovaj može biti izazvan drugim razlozima (kao što je povećana aktivnost štitne žlijezde), ali ako primijetite da imate preveliku želju za hranom idite kod doktora i provjerite svoje stanje.

Nikada nemojte ignorirati bilo kakve promjene u svom organizmu, već idite kod doktora. Ranim dijagnosticiranjem bolesti možete spriječiti ozbiljno narušavanje svog imuno sustava i regulirati razinu šećera u krvi, koji se provjerava jednostavnim testiranjem krvi ili urina.

- Google oglasi -

3 KOMENTARI

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Upala sluznice želuca – Gastritis – Simptomi i Prirodni lijek za gastritis

Upala želučane sluzokože, odnosno sluznice poznata je bolest pod imenom gastritis. To je obično upala sluznice na želucu izazvana...

Ovo je pravilna i zdrava hrana koja se definitivno najbolje bori protiv stresa!

Stalno ste pod pritiskom? Ponekad imate osjećaj da vas hrana koju unosite čini još više umornima? Istina je da...

Prirodni recepti legendarnog travara: Evo zašto biste trebali luk pomiješati sa žlicom meda

Luk je snažan antioksidans, koji je zdraviji što mu je miris jači. Osim što je antioksidans, luk je bogat...

Ovih 12 znakova ukazuju na rak prostate

Rak prostate je zloćudni (maligni) tumor koji potječe od stanica prostate. Općenito, tumor prostate najčešće raste polako i dugi...
- Google oglasi -

Reagirajte na vrijeme! 9 tipova boli u trbuhu koji mogu značiti ozbiljan problem

Bol u trbuhu, odnosno abdominalnom dijelu može biti bezopasna i prolazna, ali nekad može biti posljedica ozbiljnih stanja od...

Dali ste upoznati sa štetnošću prve jutarnje cigarete?

Mnogi zapale cigaretu čim se probude, a da prije toga nisu barem doručkovali. Baš tim ljudima prijeti najveći rizik...

Ovo morate pročitati

Trn crni

Opis biljke: crni trn grm je visine od 1 do...

JESTE LI ČULI ZA MAČJI NOKAT? Ova čudesna biljka se koristi u liječenju raka!

Uncaria tomentosa je medicinski korištena za liječenje upale mokraćnog...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas