ZdravljeLiječenjeKoristite aluminijsku foliju kao pomoćni lijek za ove tegobe

Koristite aluminijsku foliju kao pomoćni lijek za ove tegobe

-

Rijetko ko zna, da aluminijska folija osim svoje funkcije u kuhinji, može poslužiti kao pomoći lijek za liječenje raznih zdravstvenih tegoba. Neke od njih su i bolovi u leđima, peti i ramenima, kao i za bolne zglobove.

Koja god bol od navedenih vas muči, bol u leđima, bol u ramenima ili bol u peti, jednostavno samo stavite aluminijsku foliju na bolno mjesto. Koliko god vam to čudno zvučalo, no nakon nekog vremena vaša bol na određenom dijelu tijela će prestati.

- Google oglasi -

Ono što prilikom liječenja boli radi aluminijska folija je, pomaganje provođenja tokova mikrostruja koje su u našem organizmu zaslužne za informacije o funkcioniranju organa. Bol predstavlja samo impuls pa ne čudi što je mozak registruje samo kao informaciju, te ona nestaje.

Aluminijska folija kao lijek

Kineska medicina ovu pojavu objašnjava tako da bio tokovi energije koji protiču kroz meridijane eliminiraju tegobe i bol, vraćajući se u prirodno stanje. Bol koju osjećamo je zapravo posljedica nepravilnog toka energije.

Sa svakim organom je povezan određeni meridijan, pa se tako regulisanjem toka energije kroz određeni meridijan, liječi i organ s kojim je taj meridijan povezan. Takav način liječenja se od davnina praktikuje u ruskoj i kineskoj medicini.

Pa tako ukoliko vas bole leđa, ramena ili peta na nozi, jednostavno samo omotajte bolno mjesto folijom pa je pričvrstite s flasterom. Osim kod bolnih leđa, ramena i peta, folijom možete liječiti i bolove u leđima, nogama, vratu, rukama i zglobovima, te išijas, trnce, reumatski artritis i naslage soli.

- Google oglasi -

Na isti način, kao što smo gore naveli, možete liječiti i ožiljke nakon operacije. Terapija folijom se preporučuje provoditi kroz 12 dana, te svaki dan treba na bolno mjesto omotati novu foliju koju ćete držati tamo cijelu noć ili cijeli dan. Nakon 12 dana treba napraviti pauzu, od dvije sedmice pa ukoliko tegobe ne prođu u potpunosti možete ponoviti tretman.

Folija je odlično protuupalno sredstvo, te može liječiti i prehladu. Ukoliko ste prehlađeni, omotajte svoja stopala sa folijom 7 puta, pa između svakog sloja stavite pamučnu tkaninu, a možete staviti i papir. Držite tako omotana stopala oko sat vremena, pa skinite, i ponovite postupak nakon dva sata. Ovaj postupak treba ponavljati tri puta, s pauzama od dva sata. Na ovaj način se možete liječiti sedmicu dana.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,101SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Dugotrajna nesvjestica – koma –

Koma je najteži poremećaj stanja svjesti. Opisuje se kao stanje slično snu iz koga se bolesnik ne može probuditi,...

Celer iznimno značajna biljka za dobro zdravlje

Celer je kao samonikla biljka bio je poznat već u staroj Grčkoj i Egiptu, kada je smatran simbolom sreće...

Vezivno tkivo, kolagen i vitamin C

Vezivno tkivo zajedno s hrskavičnim i koštanim čini potporno tkivo u našem organizmu. Radi se o tkivu rasprostranjenom posvuda...

Šta su bjelančevine i kakav utjecaj imaju na naš organizam?

Bjelančevine ili proteini su složeni organski spojevi koji su najvažniji sastavni element krvi, kože, mišića i svih unutrašnjih organa....
- Google oglasi -

Prelomi kostiju – Imobilizacija – Liječenje – Zarastanje kosti

Prelom kosti može biti otvoren i zatvoren. Prilikom otvorenog preloma koža je iznad mjesta preloma oštećena, tj. postoji rana....

Zbog čega je pivski kvasac tako dobar za naše zdravlje?

Zbog zaštitne funkcije, preporučuje se u svim životnim dobima. Pivski kvasac je veoma korisna namirnica za ljudsko zdravlje a...

Ovo morate pročitati

Ljubav najviše utiče na dobar izgled žena

Prema najnovijem istraživanju, dokazano je kako ljubav i sve...

Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva

Palačinke imaju cijeli niz malih trikova koji razlikuju prosječne...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas