Zdravlje Alternativna medicina Čišćenje pomoću pelina

Čišćenje pomoću pelina

-

Pomoću pelina vrši se potpuno čišćenje od protozoa. Organizam treba postepeno privikavali na pelin. U početku,prvog dana, stavljati po jedan suvi cvjetić na jezik, natopiti pljuvačkom i sa pljuvačkom progutati, a može se uzeti i sa vodom. I tako svaka 2 sata od jutra do večeri. Drugog dana se već mogu gutati po 2 cvjetića i za 4 dana dozu povećati dopune kafene kašičice pelina. Od petog dana uzimati pelin 3puta dnevno prije jela i uvečer (4. put) tijekom 14 dana, čak se može uzimati i do 30 dana (samo ga ne smiju uzimati osobe sa individualnom konstitucijom „vjetra”), dovodeći dozu sa pune kafene kašike do 1/4 – 1/3 kafene kašičice. Sada se ona može žvakati i držati u ustima, jer dezinficira zube, desni i usnu šupljinu. (Kod nekih ljudi može pucati emajl na zubima, što ukazuje na prepobuđenost životnog principa „vjetra).

Nakon prestanka uzimanja pelina emajl se može obnovili. Klistiranje početi od drugog dana kursa liječenja i primjenjivati ih 7 dana uvečer. U početku običan klistir sa 2litra vode, počevši sa pola litra, sa toplim ekstraktom pelina(42-43°C). Poslije pražnjenja debelog crijeva uradili drugi mikroklistir sa 50-100 grama odvara od pelina, koji se zadržava preko noći. Istovremeno sa klistirima treba početi sa ispiranjem (špricom) vagine i uretre 2 puta dnevno, ujutro i uvečer, toplim odvarom pelina (42-43°C).

- Google oglasi -

Odvar od pelina priprema se na sljedeći način: 1kafena kašika pelina na 1 litar vode. Kuhati ne više od 30sekundi i ostavili da odstoji 7-10 minuta. Treba se ispirali 2 puta dnevno prve nedjelje, jednom druge nedjelje, i tako do 30 dana sa istovremenim ukapavanjem u nos, oči i uši. Ispiranje produžiti do prestanka svih simptoma infekcije mokraćnih kanala. Poslije toga prolilaktički primenjivati terapiju obavezno 2 puta godišnje, u proljeće i jesen, od 14 do 30 dana.

Ako se uslijed primjene pelina bude pobuđivao „vjetar”, treba ga „smirivati” pomoću toplih kupki i mazanjem tijela maslinovim uljem.

- Google oglasi -
Prethodni članakŠta je odvar?
Naredni članakLiječenje reumatoidnog artritisa

10 KOMENTARI

  1. Pelin je sastavni deo Antiparazitne terapije Dr. Hilde Klark. Koristi se u kombinaciji sa Tinturom crnog oraha i karanfilicem. Takozvani Antiparazitni komplet. Uzima se 40 dana. Inače to je najefikasniji tretman protiv parazita koji rešava mnoge zdravstvene probleme.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi članci

Ružmarin jača pamćenje, tjera karcinom, potiče brži rast kose

Ružmarin bi mogao biti tajna dugovječnosti i zdravlja. Znanstvenike je iznenadilo to što su u talijanskom selu...

Bolna i grčevita menstruacija – Kako ublažiti menstrualne bolove

Donosimo vam tri recepta za pripremu čaja za menstrualne bolove. Sva tri čaja se pripremaju po istoj...

Loša probava – Prirodni lijek – Hrana za bolju probavu

Lijekovi za ublažavanje loše probave odnosno varenja, a koji se prodaju bez recepta čine industriju vrijednu milijarde...

5 zdravih razloga zbog kojih trebate jesti suhe šljive

Suhe šljive su prava riznica hranjivih tvari za zdravlje, neodoljivog okusa i velikih zdravstvenih vrijednosti. Suhe...

Kako smanjiti visok krvni pritisak?

Ako imate simptome hipertenzije, odnosno krvni pritisak 140/90 i pitate se kako smanjiti krvni pritisak prirodnim putem...

Liječenje limunovim sokom

Limunov sok, zahvaljujući velikoj količini vitamina C i mineralnih soli djeluje detoksikacijski (oslobađa od toksina i pročišćava krv), neutralizira...

Preporučeno

Ružmarin jača pamćenje, tjera karcinom, potiče brži rast kose

Ružmarin bi mogao biti tajna dugovječnosti i...

Bolna i grčevita menstruacija – Kako ublažiti menstrualne bolove

Donosimo vam tri recepta za pripremu čaja...

Možda vas zanima?POVEZANO
Preporučeno za vas