ZdravljeNapravite detoksikaciju i izbacite otrov kroz stopala

Napravite detoksikaciju i izbacite otrov kroz stopala

-

Detoksikacija stopala postaje sve popularnija kao način da se tijelo riješi svih štetnih toksina. Potencijalni toksini mogu varirati od nečistoća u zraku do kemikalija u vašem domu i kozmetičkih proizvoda.

Detoksikacija stopala djeluje tako što izvlači toksine iz tijela kroz stopala.

- Google oglasi -

Gotovo svi, osim onih s otvorenim ranama ili infekcijom na stopalima, mogu imati koristi od opuštanja koje može pružiti toplo namakanje stopala. Namakanje stopala može biti prekrasan način opuštanja nakon napornog dana ili pomoći u oživljavanju cirkulacije u stopalima. Također mogu biti od koristi ako imate atletsko stopalo.

Detoksikacija stopala

Istraživanja pokazuju da svak treba detoksikaciju barem jednom godišnje. Detoksikacija je veoma korisna za zdravlje. No, ne preporučuje se dojiljama, djeci i bolesnicima s kroničnim degenerativnim oboljenjima, oboljelim od raka ili tuberkuloze. Najčešći simptomi koji ukazuju na to da tijelo treba detoksikacija su: umor, nadražena koža, alergija, vrećice ispod očiju, proširen trbuhu, ponekad čak i menstrualne poteškoće te mentalna konfuzija.

Da se u organizmu nalaze toksini otkrivaju vam ovi znakovi.

Bit detoksikacije je u čišćenju i njegovanju tijela iznutra prema van. Uklanjanjem i eliminiranjem toksina, zatim hranjenjem vašeg tijela zdravim hranjivim tvarima, detoksikacija može pomoći u zaštiti od bolesti i obnoviti vašu sposobnost za održavanjem optimalnog zdravlja.

- Google oglasi -

Ulošci za stopala koja se koriste za detoksifikaciju organizma, prvo su izumljeni u Japanu.
Oni se lijepe na stopala pred spavanje, a ujutro, kada ih skinete, trebali biste primijetiti opasne toksine koji su eliminirani iz vašeg organizma.

Vjeruje se kako umanjuju zamor, bol zglobova, glavobolje… A možete ih napraviti i sami.

Potrebni su vam: luk, bijeli luk, voda, gaza i ljepljiva traka, kako vam je potrebno to sve držati na mjestu i potrošne čarape.

Isjeckate luk i stavite u vodu koja je prokuhala, te ostavite da se kuha još 10 minuta. Ostavite da se smjesa ohladi 20 minuta. Gazu navlažite u smjesu, postavite na stopala tako da se ne odlijepi.

Uglavnom se preporučuje da zalijepite uloške pred spavanje i da ih sklonite ujutro. Vjeruje se da se ovim načinom sprječava zamor, bolovi u zglobovima i glavobolje.

Kako se pravi brza detoksikacija pročitajte OVDJE.

- Google oglasi -

Odgovori

Novi Sadržaj

Saznajte istinu: Debljamo li se od soli?

Uz mnogima omiljeni šećer, sol je dodatak hrani koji koristimo baš svi jer ovaj začin jelo čini bogatijim i...

Oprez! ‘Tihi’ simptomi dijabetesa koje ne smijete ignorisati

Dijabetes se događa kada vaše tijelo nije u stanju preuzeti šećer (glukozu) u svoje stanice i koristiti ga za...

Pet jednostavnih savjeta kako se pravilno hraniti

Nepravilna ishrana može dovesti do različitih zdravstvenih problema ali i neželjenog debljanja… Stoga je veoma važno zdravo se hraniti...

Usporeno disanje – bradipneja

Usporeno disanje (bradipneja) prati mnoge bolesti. Ljudski organi rijetko kada rade punim kapacitetom. Svi organi imaju stanovitu “rezervu” potrebnu...
- Google oglasi -

Glavobolja, uzroci i simptomi

Nema čovjeka koga nikad nije zaboljela glava. Uz reumatične bolove to je danas najčešći povod da potražimo liječničku pomoć....

Zašto nastaje krvarenje desni? – Ovo nikako ne smijete ignorisati

Ukoliko prilikom pranja zuba primjećujete krvarenje desni, trebalo bi što prije da se obratite stomatologu. Oboljenje desni, poznatije kao gingivitis,...

Ovo morate pročitati

Bubrežni kamenci – Liječenje prirodnim putem

Bubrežni kamenci stvaraju se iz otpadnih tvari i soli...

Bolna i grčevita menstruacija – Kako ublažiti menstrualne bolove

Donosimo vam tri recepta za pripremu čaja za menstrualne...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas