Istopite masnoće i smanjite holesterol sa crvenim grejpom

-

Holesterol je višak masnoće u tijelu, poznajemo dobar HDL holesterola i LDL holesterol koji uzrokuje mnogo veće rizike za bolesti srca i krvnih žila. Kao najbolji prirodni lijek za visok holesterol stručnjaci preporučuju grejp, jer je obogaćen vitaminom C i pektinom, a sadrži i vlakna koja smanjuju holesterol i štite krvne žile od začepljenja.

Osim što je pun vlakana, grejp sadrži čak 15 vitamina i minerala, bogat je vitaminima C i A, a sadrži kalij i magnezij. Grejp je također pun antioksidanata. Redovno konzumiranje grejpa može biti vrlo dobro za vaše zdravlje.

- Google oglasi -

Oprezno s grejpom ako uzimate lijekove!
Velik broj lijekova stupa u interakciju s grejpom, a neki lijekovi u kombinaciji s grejpom pojačavaju djelovanje. Oprez je potreban kod uzimanja statina (lijekovi za liječenje kolesterola) jer grejp povećava koncentraciju lijeka u krvi. Kod uzimanja lijekova za krvni tlak, depresiju (sertralin), alergiju, lijekova za liječenje erektilne disfunkcije i mnoge druge.

Pet provjerenih načina da snizite holesterol

Grejp za holesterol

Možemo se suprotstavio lošem holesterolu s mudrim izborom namirnica i njihovom svakodnevnom konzumacijom.

Grejp za holesterol

Grejp je apsolutni pobjednik kad je riječ o borbi protiv lošeg holesterola, jer je obogaćen vitaminom C i pektinom, a sadrži i vlakna koja smanjuju holesterol i štite krvne žile od začepljenja.

- Google oglasi -

Crveni grejp sadrži likopen, koji je poznati antioksidans. Pokazalo se da crveni grejp (iscijeđeni sok ili cijeli plod) pokazuje bolje rezultate u regulaciji kolesterola i triglicerida nego žuti grejp. U crvenom su grejpu veće koncentracije bioaktivnih komponenti i polifenola.

Obje vrste grejpa pozitivno utječu na razinu kolesterola, ali je crveni grejp dvostruko učinkovitiji, pogotovo u snižavanju triglicerida.

Nakon grejpa na drugom mjestu je celer. Ako uzmemo dvije stabljike celera dnevno, dovoljna je doza da se smanji loši holesterol za čak 5 puta. Njegova najvažnija uloga je povećati izlučivanje žučne kiseline, gdje se prikupljaju većina masti.

Ova mješavina smanjuje holesterol, spriječava srčani i moždani udar

Ako koristimo grjp i celer u kombinaciji 10 dana, šanse su da LDL vratite u HDL veće od 70%. Naravno morate obratiti pažnju na punomasnu hranu, koju biste trebali smanjiti na minimum dok ste pod ovom prirodnom terapijom.

- Google oglasi -

Novi Sadržaj

Blagodati Tikvica: Kako ovo povrće podržava Vaše Zdravlje

Tikvica je popularno povrće koje se koristi u mnogim kuhinjama širom svijeta. Ima niz zdravstvenih koristi zbog svog nutritivnog...

Namirnica koja smanjuje apetit i doprinosi za zdravlje

Grčki jogurt se pravi od kravljeg mlijeka koje se procijedi kako bi se uklonila sirutka, što rezultira gušćom konzistencijom...

Koje su koristi koprive za zdravlje?

Kopriva je samonikla biljka sa izuzetnim zdravstvenim vrijednostima. Kopriva ima vrlo dugu povijest u narodnoj medicini, stoga nije ni...

Majčina dušica (Thymus serpyllum)

Majčina dušica (Thymus serpyllum L.) u narodu poznata još kao "babina dušica" ili "materinka" je trajna biljka iz porodice...
- Google oglasi -

Maslačak (Taraxacum officinale)

Maslačak (Taraxacum officinale) je trajna zeljasta biljka iz porodice glavočika (Asteraceae), s vrlo razvijenim korijenom iz kojega raste rozeta...

Vitiligo: vrste, simptomi, uzroci i liječenje

Bolest se može javiti u bilo kojoj životnoj dobi, u svim rasama i u oba spola. Vitiligo je stanje...

Ovo morate pročitati

Kukuruz – hrana i lijek

Kukuruz obiluje prehrambenim vlaknima koja snižavaju kolesterol, folnom kiselinom...

Osam načina da iskoristimo krastavac za zdravlje i ljepotu

Krastavci u sebi sadrže većinu vitamina potrebnih za zdravlje...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas