Ishrana Ishrana male djece

Ishrana male djece

-

ishrana kod male djece

Majke se često žale da rižina sluz zatvara malu djecu. Jasno je da se tu radi o posebnom reagiranju djece na tvrdu stolicu, i ta je sklonost postojala već prije nego su počeli dobivati ječmenu kašu. Budući da rižina sluz ima visoku hranljivu vrijednost, ne smijemo je izostaviti, već moramo pomagati s prirodnim sredstvima.

Samljeveno laneno sjeme, koje je izvrstan lijek protiv tvrde stolice, jednostavno dodamo rižinoj sluzi. Količina zavisi od osjetljivosti djeteta. Ponekad je dovoljno uzeti ga na vrhu noža, da bismo djetetu uklonili tvrdu stolicu. Na ovaj način dijete nećemo lišiti tako dragocjene hrane.

- Google oglasi -

Od raži možemo također prirediti sluzavu hranu. Doduše, jelo nije toliko sluzavo, ali je zato visokovrijedno, osobito za rast zuba. Raž sadrži osim kalcija još i kalcijev fluorid koji je prijeko potreban za stvaranje zubne cakline.

Najbolje je da maloj djeci dajemo naizmjence jela od riže, raži, ječma, zobi, prosa i heljde kao osnovu raznim sokovima, npr. soku od mrkve ili voćnim sokovima. Pri tome moramo paziti da nikada ne dajemo istodobno i biljne i voćne sokove. Isto tako ne treba miješati razne voćne sokove jer može doći do probavnih smetnji.

Još je preporučljivije dodavati voćne sokove bademovoj kaši. Bademova kaša, koju rastopimo u vodi dodavši joj voćnog soka i smiješavši je (u mikseru), izvanredna je hrana za malu i veću djecu, pa i za odrasle. Dojenčadi koja ima kraste prijeko je potrebna bademova kaša. Protiv krasta dodajemo još kalcija i livadsku maćuhicu (Viola arvensis).

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi članci

Prirodni napitak za snižavanje masnoće u krvi

Prirodni napitak za snižavanje masnoće je napitak koji također liječi i prevenira začepljenje arterija, regulira provišeni kolesterol,...

Recept za bezglutensku pogaču gotovu za 20 minuta

Bezglutenska prehrana je jedini lijek osobama s celijakijom. Nakon postavljene dijagnoze započinje se sa specifičnom prehranom. Prognoze su...

Kako posaditi limun iz sjemena u nekoliko jednostavnih koraka

Uzgoj limuna ili citrusnog voća poput naranče ili mandarine može biti zahtjevno jer u početku treba usvojiti...

Čudesni prirodni sok koji topi kamenac, snižava loš kolesterol, umiruje tijelo i olakšava probavu!

Sok stabljike celera pun je hranjivih tvari te spada među najzdravije tekućine koje biste mogli unijeti u...

Ukradeni sat sna je stres za organizam

Docent dr Miodrag Vukčević o zdravstvenim posljedicama - pomjeranje sata. Naučnici iz Londona dokazali da se samo...

Ova biljka ima magična svojstva, ko je ima u svom domu imaće i sreću!

Ruzmarin biljka je grmolika zimzelena biljka igličastih listova i krhkih svjetloplavih cvjetova. Igličasti listovi intenzivnog su mirisa,...

Preporučeno

Prirodni napitak za snižavanje masnoće u krvi

Prirodni napitak za snižavanje masnoće je napitak...

Recept za bezglutensku pogaču gotovu za 20 minuta

Bezglutenska prehrana je jedini lijek osobama s celijakijom....

Možda vas zanima?POVEZANO
Preporučeno za vas