IshranaIshrana male djece

Ishrana male djece

-

ishrana kod male djece

Majke se često žale da rižina sluz zatvara malu djecu. Jasno je da se tu radi o posebnom reagiranju djece na tvrdu stolicu, i ta je sklonost postojala već prije nego su počeli dobivati ječmenu kašu. Budući da rižina sluz ima visoku hranljivu vrijednost, ne smijemo je izostaviti, već moramo pomagati s prirodnim sredstvima.

Samljeveno laneno sjeme, koje je izvrstan lijek protiv tvrde stolice, jednostavno dodamo rižinoj sluzi. Količina zavisi od osjetljivosti djeteta. Ponekad je dovoljno uzeti ga na vrhu noža, da bismo djetetu uklonili tvrdu stolicu. Na ovaj način dijete nećemo lišiti tako dragocjene hrane.

- Google oglasi -

Od raži možemo također prirediti sluzavu hranu. Doduše, jelo nije toliko sluzavo, ali je zato visokovrijedno, osobito za rast zuba. Raž sadrži osim kalcija još i kalcijev fluorid koji je prijeko potreban za stvaranje zubne cakline.

Najbolje je da maloj djeci dajemo naizmjence jela od riže, raži, ječma, zobi, prosa i heljde kao osnovu raznim sokovima, npr. soku od mrkve ili voćnim sokovima. Pri tome moramo paziti da nikada ne dajemo istodobno i biljne i voćne sokove. Isto tako ne treba miješati razne voćne sokove jer može doći do probavnih smetnji.

Još je preporučljivije dodavati voćne sokove bademovoj kaši. Bademova kaša, koju rastopimo u vodi dodavši joj voćnog soka i smiješavši je (u mikseru), izvanredna je hrana za malu i veću djecu, pa i za odrasle. Dojenčadi koja ima kraste prijeko je potrebna bademova kaša. Protiv krasta dodajemo još kalcija i livadsku maćuhicu (Viola arvensis).

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,083SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Slatka paprat višestruko korisna biljka kao lijek

Slatka paprat (Comptonia peregrina) je biljka koja ima ugodan miris i često se koristi za pripremu čaja, ali i...

Viseće bradavice uzrokuje HPV, evo kako ih možete ukloniti

Humani papilloma virus vrlo je rasprostranjena infekcija kod ljudi. Kao viseće bradavice po tijelu, poznajemo na stotine različitih vrsta...

Ne bacajte ljusku jajeta jer krije pravo blago!

Poznato je da su jaja hranjiva, puna vitamina A i B12, minerala, kalcija i cinka. Međutim, zdravstvene prednosti jaja...

8 razloga zašto je topla kupka izvrsna za vaše zdravlje

Istraživanja tvrde da topla kupka ima pozitivan utjecaj za mentalno i fizičko zdravlje. Svi već dobro znamo kako je...
- Google oglasi -

Cimet začin života posjeduje ove fascinantne dobrobiti

Iako je dostupan tokom cijele godine, mirisan i slatkast, cimet je savršen začin upravo u zimskim mjesecima. Dobrobiti cimeta,...

Uvijek siti! 3 dijetalne zamjene za krumpir, tjesteninu i kruh

Svi koji žele zadržati liniju ili se pak riješiti pokojeg kilograma viška trebali bi voditi računa o onome šta...

Ovo morate pročitati

Mozak morate trenirati, a evo i kako

Ukoliko zapustite trening moždanih vijuga, dogodit će vam se...

Šta sve mogu liječiti kineske iglice

Akupunktura je prirodni način liječenja, ne djeluje štetno, može...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas