Liječenje aluminijskom folijom

0
2945

bolRijetko ko zna, da aluminijska folija osim svoje funkcije u kuhinji, može poslužiti kod liječenja raznih zdravstvenih tegoba. Neke od njih su i bolovi u leđima, peti i ramenima

Koja god bol od navedenih vas muči, bol u leđima, bol u ramenima ili bol u peti, jednostavno samo stavite aluminijsku foliju na bolno mjesto. Koliko god vam to čudno zvučalo, no nakon nekog vremena vaša bol na određenom dijelu tijela će prestati.

Ono što prilikom liječenja boli radi aluminijska folija je, pomaganje provođenja tokova mikrostruja, koje su u našem organizmu zaslužne za informacije o funkcioniranju organa. Bol predstavlja samo impuls pa ne čudi što ju mozak registrira samo kao informaciju, te ona nestaje.

Kineska medicina bi ovu pojavu objasnila tako da bio tokovi energije koji protiču kroz meridijane eliminiraju tegobe i bol, vraćajući seu prirodno stanje. Bol koju osjećamo je zapravo posljedica nepravilnog toka energije.

Sa svakim organom je povezan određeni meridijan pa se tako regulisanjem toka energije kroz određeni meridijan, liječi i organ s kojim je taj meridijan povezan. Takav način liječenja se od davnina praktikuje u ruskoj i kineskoj medicini.

Pa tako ukoliko vas bole leđa, ramena ili peta na nozi, jednostavno samo omotajte bolno mjesto folijom pa je pričvrstite s flasterom. Osim kod bolnih leđa, ramena i peta, folijom možete liječiti i bolove u leđima, nogama, vratu, rukama i zglobovima, te išijas, trnce, reumatski artritis i naslage soli.

Na isti način, kao što smo gore naveli, možete liječiti i ožiljke nakon operacije. Terapija folijom se preporučuje provoditi kroz 12 dana, te svaki dan treba na bolno mjesto omotati novu foliju koju ćete držati tamo cijelu noć ili cijeli dan. Nakon 12 dana treba napraviti pauzu, od dvije sedmice pa ukoliko tegobe ne prođu u potpunosti možete ponoviti tretman.

Folija je odlično protuupalno sredstvo, te može liječiti i prehladu. Ukoliko ste prehlađeni, omotajte svoja stopala s folijom 7 puta, pa između svakog sloja stavite pamučnu tkaninu, a možete staviti i papir. Držite tako omotana stopala oko sat vremena, pa skinite, i ponovite postupak nakon dva sata. Ovaj postupak treba ponavljati tri puta, s pauzama od dva sata. Na ovaj način se možete liječiti sedmicu dana.