ZdravljeAlternativna medicinaLiječenje artritisa alternativnom medicinom

Liječenje artritisa alternativnom medicinom

-

homeopatijaLiječenje artritisa alternativnim metodama neće ukloniti bolest u potpunosti, nego će pomoći pri ublažavanju boli i ukočenosti u zglobovima.

Postoji više vrsta alternativnog liječenja artritisa, pa ćemo vam objasniti neke od njih.

Alternativni medicinski pristupi liječenju artritisa

Tradicionalna kineska medicina, koja potječe iz Kine uključuje različite tretmane kao što su akupunktura, biljna medicina, prehrana i slično. Cijeli sistem liječenja temelji se na filozofiji da je za dobro zdravlje potreban uravnotežen tok chi-a odnosno životne energije. Također, ovaj pristup naglašava važnost balansa između yina i yanga, kod nas poznatih suprotnih sila, a koje se po kineskoj filozofiji nalaze u tijelu. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, bolest i nastaje uslijed neravnoteže yina i yanga, što dovodi do blokade protoka chia kroz kanale koji se zovu meridijani, i za koje se vjeruje da povezuju razne organe u tijelu.

- Google oglasi -

Dalje tu je i neuropatija. Kako i ime govori, radi se o prirodnom pristupu liječenja bolesti. Ovaj sistem liječenja je star stoljećima, no u novije vrijeme ga je ‘otkrio’, ‘razvio’ i usavršio njemački liječnik Benedict Lust u dvadesetom stoljeću. Neuropatija je usmjerena na dva cilja – samoiscijeljujuću snagu tijela i promjene stila života radi boljeg zdravlja. Pristup liječenja neuropatijom uključuje i hidroterapiju, odnosno liječenje vodom i prirodno liječenje uz upotrebu elekmenata kao što su zrak, svjetlo, hrana i biljke. Katkad se vježbanje kombinira s homeopatijom, akupunkturom i vježbanjem.

Homeopatija se temelji na samoiscijeljujuću snagu tijela. Vodi se filozofijom da slično liječi slično. U svrhu liječenja koriste se male doze supstance da bi se proizveli simptomi slični onima koje proživljava pacijent. Tijekom tretmana liječenja, prati se i u obzir uzima fizičko i mentalno stanje pacijenta. Homeopatija je nastala u Njemačkoj, a smatra se da ju je osnovao Samuel Hahnemann, njemački liječnik.

Pored alternativnih metoda liječenja artritisa, objasnit ćemo vam i neke klasične metode liječenja.

Klasične metode liječenja artritisa

Fizikalna terapija poput masaže, primjene topline, hladnoće ili TENS-a može biti veoma korisna u uklanjanju bolova koji su posljedica artritisa.

- Google oglasi -

Masaža pomaže opustiti tijelo i duh. Okrepljuje i stimulira tijelo i mišiće pa tako pomaže ljudima koji boluju od artritisa.

Primjena topline se često koristi u tretiranju artritisa. Različito se primjenjuje: topli oblozi, hladni oblozi, parafin, fluidoterapija, razne hidroterapije, ljekovita blata i slično. Smatra se da toplina opušta zglobove, smanjuje njihovu ukočenost i potiče bolju cirkulaciju.

TENS je transkutana elektrostimulacija živaca. Ovdje se postupak suzbijanja boli odvija putem elektronskih podražaja živčanih završetaka u koži. Suzbijanje boli temelji se na inhibiciji prijenosa bolnog impulsa i na povišenju praga podražaja, jer se istovremeno oslobađaju endorfini.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,105SljedbeniciPratite

2 KOMENTARI

Odgovori

Novi Sadržaj

Anti-upalna hrana na vašem stolu – 8 namirnica koje su zdrave za tijelo

Kada kažemo da se zdravo hranimo, onda je to subjektivno značenje. Nema standardnog načina da jedete zdravu hranu. Zapravo,...

5 prirodnih načina za ublažavanje ječmenca na oku – Isprobajte prirodne metode za brže ozdravljenje

Ječmenac na oku, poznat i kao hordeolum, je upalna infekcija koja se javlja na rubu kapka. To je često...

Otkrijte nevjerovatne zdravstvene koristi kajsija! Broj 7 će vas iznenaditi

Jeste li ikada pomislili da nešto tako ukusno kao što su kajsije može biti i iznimno korisno za vaše...

Otkrijte tajne prirodnih trikova za potpunu zaštitu kose od sunca i soli

Isto kao što tijelo mažete zaštitnom kremom dok ste na suncu, tako isto koristite preparate za zaštitu kose od...
- Google oglasi -

Svećenik Romano Zaga ističe ovaj recept: Recept od aloje za ozdravljenje od karcinoma

Brazilski redovnik, pater Romano Zago, otac je ovog lijeka koji se već generacijama prenosi u mnogim porodicama širom svijeta....

Ženski problemi: Kako vratiti ravnotežu intimnom području?

Kako bi bili sretni i zadovoljni te s lakoćom obavljali svakodnevne obveze potrebna nam je ravnoteža iznutra i izvana....

Ovo morate pročitati

Šta se dešava sa našim organizmom ukoliko ne pijemo dovoljno vode

Stručnjaci predlažu kako bismo trebali piti oko dvije litre...

Orašasti plodovi – riznice vrijednih nutrijenata

Orašasti plodovi su nutritivno vrlo vrijedne namirnice, a posljednjih...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas