ZdravljeAlternativna medicinaLiječenje artritisa alternativnom medicinom

Liječenje artritisa alternativnom medicinom

-

homeopatijaLiječenje artritisa alternativnim metodama neće ukloniti bolest u potpunosti, nego će pomoći pri ublažavanju boli i ukočenosti u zglobovima.

Postoji više vrsta alternativnog liječenja artritisa, pa ćemo vam objasniti neke od njih.

Alternativni medicinski pristupi liječenju artritisa

Tradicionalna kineska medicina, koja potječe iz Kine uključuje različite tretmane kao što su akupunktura, biljna medicina, prehrana i slično. Cijeli sistem liječenja temelji se na filozofiji da je za dobro zdravlje potreban uravnotežen tok chi-a odnosno životne energije. Također, ovaj pristup naglašava važnost balansa između yina i yanga, kod nas poznatih suprotnih sila, a koje se po kineskoj filozofiji nalaze u tijelu. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, bolest i nastaje uslijed neravnoteže yina i yanga, što dovodi do blokade protoka chia kroz kanale koji se zovu meridijani, i za koje se vjeruje da povezuju razne organe u tijelu.

- Google oglasi -

Dalje tu je i neuropatija. Kako i ime govori, radi se o prirodnom pristupu liječenja bolesti. Ovaj sistem liječenja je star stoljećima, no u novije vrijeme ga je ‘otkrio’, ‘razvio’ i usavršio njemački liječnik Benedict Lust u dvadesetom stoljeću. Neuropatija je usmjerena na dva cilja – samoiscijeljujuću snagu tijela i promjene stila života radi boljeg zdravlja. Pristup liječenja neuropatijom uključuje i hidroterapiju, odnosno liječenje vodom i prirodno liječenje uz upotrebu elekmenata kao što su zrak, svjetlo, hrana i biljke. Katkad se vježbanje kombinira s homeopatijom, akupunkturom i vježbanjem.

Homeopatija se temelji na samoiscijeljujuću snagu tijela. Vodi se filozofijom da slično liječi slično. U svrhu liječenja koriste se male doze supstance da bi se proizveli simptomi slični onima koje proživljava pacijent. Tijekom tretmana liječenja, prati se i u obzir uzima fizičko i mentalno stanje pacijenta. Homeopatija je nastala u Njemačkoj, a smatra se da ju je osnovao Samuel Hahnemann, njemački liječnik.

Pored alternativnih metoda liječenja artritisa, objasnit ćemo vam i neke klasične metode liječenja.

Klasične metode liječenja artritisa

Fizikalna terapija poput masaže, primjene topline, hladnoće ili TENS-a može biti veoma korisna u uklanjanju bolova koji su posljedica artritisa.

- Google oglasi -

Masaža pomaže opustiti tijelo i duh. Okrepljuje i stimulira tijelo i mišiće pa tako pomaže ljudima koji boluju od artritisa.

Primjena topline se često koristi u tretiranju artritisa. Različito se primjenjuje: topli oblozi, hladni oblozi, parafin, fluidoterapija, razne hidroterapije, ljekovita blata i slično. Smatra se da toplina opušta zglobove, smanjuje njihovu ukočenost i potiče bolju cirkulaciju.

TENS je transkutana elektrostimulacija živaca. Ovdje se postupak suzbijanja boli odvija putem elektronskih podražaja živčanih završetaka u koži. Suzbijanje boli temelji se na inhibiciji prijenosa bolnog impulsa i na povišenju praga podražaja, jer se istovremeno oslobađaju endorfini.

- Google oglasi -

2 KOMENTARI

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

6 zdravstvenih prednosti kokosove vode za žene

Kokosova voda je osvježavajuće piće koje čuva naše tijelo hidratiziranim. Osim što je ljeti možete piti kao osvježavajući napitak,...

Sirup za liječenje hroničnog kašlja i upale pluća

Ovaj recept će vam pomoći u vrijeme prehlada i gripa, tako što će ukloniti kašalj, pomaže u liječenju upale...

Koje su zdravstvene prednosti soka od cvekle i kako se priprema?

Sok od cikle ili cvekle može ponuditi niz zdravstvenih prednosti zbog svoje jedinstvene kombinacije vitamina, minerala i antioksidansa. Cikla ili...

Doktori je preporučuju! Jeftino blago koje liječi mnoge zdravstvene probleme

Surutka ili sirutka „nusproizvod” sirenja sira, korisna za organizam jer sadrži minerale: natrijum, kalijum, fosfor, magnezijum, željezo, cink, bakar,...
- Google oglasi -

Priča zbog koje ćete se zamisliti: Evo zašto biste trebali početi piti čaj od đumbira!

I ljubitelji kafe moraju se složiti kako je započinjanje dana uz šoljicu toplog čaja nezamjenjivo i veoma korisno za...

Uz ove biljke glavobolja će postati vaša prošlost

Jake glavobolje se dosta češće javljaju kod žena nego kod muškaraca. Izaziva ih anksioznost, a do tog stanja dolazi...

Ovo morate pročitati

Riblje ulje pomaže u liječenju artritisa

Nova studija Kraljevske bolnice Adelaida u Australiji pokazuje da,...

Liječenje paradentoze na prirodan način

Paradentoza je kronična infekcija koja zahvaća zubno meso i...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas