IshranaFini receptiTrik s kojim vam palačinke više nikada neće ispasti...

Trik s kojim vam palačinke više nikada neće ispasti žilave

-

Palačinke su jedan od najčešće spravljanih deserata, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi…

Evo šta trebate uraditi da palačinke ne budu žilave

U receptu prema kojem većina nas radi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cijela u smjesu, ali razdvojite li bjelance i žumance dobit ćete nikad mekanije i rahlije palačinke.

- Google oglasi -

Postupak:

  • Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmjenom tako da bjelanjke odvojite od žutanjaka koje umutite u smjesu, a bjelanjke stavite na stranu.
  • Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanjaka) i dobro ih promiješali, od bjelanjaka napravite mekše tučeni snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi.
  • Snijeg zatim vrlo nježno umiješate u smjesu, najbolje pjenjačom. Snijeg od bjelanjaka palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću i rahlost. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

Recept za palačinke koji uvijek uspijeva

Zašto su palačinke žilave

Palačinke mogu postati žilave iz različitih razloga, a evo nekoliko čestih uzroka zašto se to dešava:

Prekomjerno miješanje tijesta: Ako previše izmiješate tijesto za palačinke, razvijte višak glutena u brašnu, što može dovesti do žilavosti. Preporučuje se nježno miješanje samo dok se svi sastojci sjedine.

- Google oglasi -

Korištenje pogrešnog brašna: Odabir pogrešnog tipa brašna može dovesti do žilavih palačinki. Palačinke će obično biti nježnije ako koristite meko pšenično brašno (brašno za sve namjene) umjesto brašna visokog proteina.

Previše tekućine: Ako je smjesa previše rijetka, palačinke će se peći predugo, što može uzrokovati žilavost. Pripazite na omjer brašna i tekućine u receptu i dodajte tekućinu postupno dok ne dobijete željenu konzistenciju tijesta.

Previše pečenja: Palačinke treba peći samo dok ne postanu zlatno smeđe s obje strane. Pečenje predugo može ih osušiti i učiniti žilavim.

Nepravilna temperatura tave: Važno je da tava bude dovoljno vruća prije nego što ulijete tijesto. Također, pravilna temperatura omogućuje ravnomjerno pečenje palačinki bez pretjeranog kuhanja.

Nedostatak masnoće: Masnoća, kao što je maslac ili ulje, pomaže u sječenju žilavosti palačinke. Osigurajte da tava bude dobro namazana ili dodajte malo masnoće između pečenja svake palačinke.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,101SljedbeniciPratite

Novi Sadržaj

Dugotrajna nesvjestica – koma –

Koma je najteži poremećaj stanja svjesti. Opisuje se kao stanje slično snu iz koga se bolesnik ne može probuditi,...

Celer iznimno značajna biljka za dobro zdravlje

Celer je kao samonikla biljka bio je poznat već u staroj Grčkoj i Egiptu, kada je smatran simbolom sreće...

Vezivno tkivo, kolagen i vitamin C

Vezivno tkivo zajedno s hrskavičnim i koštanim čini potporno tkivo u našem organizmu. Radi se o tkivu rasprostranjenom posvuda...

Šta su bjelančevine i kakav utjecaj imaju na naš organizam?

Bjelančevine ili proteini su složeni organski spojevi koji su najvažniji sastavni element krvi, kože, mišića i svih unutrašnjih organa....
- Google oglasi -

Prelomi kostiju – Imobilizacija – Liječenje – Zarastanje kosti

Prelom kosti može biti otvoren i zatvoren. Prilikom otvorenog preloma koža je iznad mjesta preloma oštećena, tj. postoji rana....

Zbog čega je pivski kvasac tako dobar za naše zdravlje?

Zbog zaštitne funkcije, preporučuje se u svim životnim dobima. Pivski kvasac je veoma korisna namirnica za ljudsko zdravlje a...

Ovo morate pročitati

Evo što bi žene u svojim dvadesetima i tridesetima trebale jesti

U kasnijim dvadesetima mnogi su već jako posvećeni karijeri...

Spriječite osteoporozu – 7 prijatelja vaših kostiju

Osteoporoza je kronična bolest i zahtijeva dugogodišnje praćenje i...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas