Liječenje herpesa pomoću meda

3
2762

medLiječenje herpesa na usnama ili genitalijama uz pomoć meda. Studija koju vam donosimo je rađena na 16 osoba sa herpesom na usnama ili na području genitalija. Osobe su u prethodnoj godini imale 6 recidiva u trajanju od 7 do 12 dana. Posjedovali su antitijela protiv herpes simplex virusa i nisu do testiranja bili liječeni virostatikom Aciclovirom.

Sljedeća dva recidiva bila su liječena po principu slučajnog uzorka ili s medom ili sa Aciclovirnom kremom, šest puta dnevno.

Nanošenje meda lokalno, se pokazalo vrlo uspješno kod obadvije vrste herpesnih oboljenja na koži. Trajanje recidiva i bolova se skratilo, stvaranje kraste i kompletno izlječenje na koži se znatno ubrzalo.

Pacijenti su ovu metodu liječenja pozitivno ocijenili. Nikakve nuspojave se nisu pojavile, a svrbež se pojavio tek kod tri pacijenta liječena Aciclovirom.

Med odličan u antibakterijskom liječenju

Med je od davnina cijenjen kao lijek, no tek u novije vrijeme su dokazana njegova antibakterijska svojstva. Mnogi su izvještaji potvrdili uspješnost liječenja medom. Med je dobar u borbi protiv inficiranih područja na koži, ranama, pa i konjunktivitisa izazvanog stafilokokima i pseudomonasom.

Trenutno, još nije utvrđeno koje točno supstance djeluju protiv spomenutih oboljenja.