ZdravljeNaspavajte se dobro u pet sati

Naspavajte se dobro u pet sati

-

spavanjeU današnje vrijeme veliki broj nas vodi prilično dinamičan život i često se nalazimo u situaciji da ne spavamo dovoljno da bismo se oporavili i spremni dočekali sljedeći dan.

Vjerojatno vam se često događa i da pomislite da biste voljeli da dan traje duže od 24 sata.

Ako ste od onih koji pate od kroničnog nedostatka vremena, ako zbog posla morate rano ustajati, vjerojatno u snu provedete samo 4 do 5 sati. Za sljedeći dan imali dovoljno energije i bili vitalni, predlažemo vam da slijedite tehnike koje vam predstavljamo.

- Google oglasi -

Kada legnete, opustite se. Nemojte razmišljati o događajima koji su obilježili dan, o ranijim iskustvima, problemii i izazovima. Umjesto toga, pomislite na nešto lijepo, umirujuće, nešto što vam prija. Možete pustiti i neku laganu glazbu.

Pred spavanje se nikako nemojte prejesti ili nešto grickati. Ako to prakticirate organizam će iu toku sna trošiti energiju kako bi svario ono što ste pojeli i sljedeći dan se nećete osjećati svježe.

Koristite posebne dodatke za spavanje, poput vrećice s aromatičnim ljekovitim biljem.

Ako je potrebno, koristite povez za oči i čepiće za uši.

Prije spavanja prakticirajte tuširanje toplom vodom. Ovo ne samo da je neophodno zbog osobne higijene, već je i idealno sredstvo za “ispiranje” svih emocija i iskustava prikupljenih tijekom dana. Na ovaj način ćete se opustiti i osloboditi napetosti nagomilane tijekom dana.

- Google oglasi -

Kada legnete, utoplite se. Toplina, naravno umjerena, opušta tijelo.
Da bi se organizam adaptirao na san koji traje 5 sati potrebno mu je oko mjesec dana. Postupno ćete se naviknuti na ovakav ritam i taj vremenski period će biti sasvim dovoljan za oporavak odnosno prikupljanje nove energije.

Odredite jedan dan u tjednu tijekom kojeg ćete odspavati punih 8 sati. Dobro je da to bude jedan dan tijekom tjedna.

Ležite prije ponoći. Dokazano je da se brže zaspi ako se legne prije ponoći, ai da su dva sata spavanja nakon ponoći ista kao jedan sat spavanja prije ponoći.

Uz adekvatan krevet, dobro raspoloženje i opuštanje pred noćni odmor moći obnoviti potrebnu energiju u roku od 5 sati. Želimo vam da uspijete u tome!

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,101SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Prelomi kostiju – Imobilizacija – Liječenje – Zarastanje kosti

Prelom kosti može biti otvoren i zatvoren. Prilikom otvorenog preloma koža je iznad mjesta preloma oštećena, tj. postoji rana....

Zbog čega je pivski kvasac tako dobar za naše zdravlje?

Zbog zaštitne funkcije, preporučuje se u svim životnim dobima. Pivski kvasac je veoma korisna namirnica za ljudsko zdravlje a...

Pivski kvasac uklanja akne i čisti lice

Pivski kvasac pored mnogih ljekovitih svojstava ima blagotvorno djelovanje na zdravlje i ljepotu kože. Kvasac pomaže u borbi protiv...

5 koraka kako zaustaviti zujanje u ušima

Tinitus označava medicinski stručni izraz za šumove, za koje se zna i pod imenom zujanje, zviždanje ili šuštanje u...
- Google oglasi -

Koje korake poduzeti da biste zaustavili krv iz nosa kod djece i odraslih

U sluznici nosa ima dosta kapilara, posebno u prednjem, donjem dijelu nosne pregrade, gdje najčešće i dolazi do krvarenja....

13 jednostavnih načina kako da dnevno unesete 500 kalorija manje

Formula ne može biti jednostavnija: sedmično možete smršati jedan kilogram ako dnevno unesete 500 kalorija manje. To ne znači...

Ovo morate pročitati

Mitohondrijska teorija – Zašto naše srce i naš mozak ne mogu oboljeti od raka?

Mitohondrijska teorija govori da naše ćelije mijenjaju metabolizam kroz...

Strah i trepet za holesterol i rak, a izvrsni za struk i spermu

Orašasti plodovi sve češće se nalaze na popisu zdravih...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas