IshranaKrigla piva dnevno veoma pozitivno djeluje na zdravlje

Krigla piva dnevno veoma pozitivno djeluje na zdravlje

-

Pivo je jedno od najpopularnijih i najstarijih alkoholnih pića na svijetu, te ukupno treće piće uopće, samo su popularniji voda i čaj. Prvi put proizvedeno je prije 7000 godina. Ono što se u prošlosti pretpostavljalo za mnoge zdravstvene prednosti ispijanja piva, moderna znanost danas to i dokazuje. Štoviše, nedavne studije su pokazale da pivo, a posebno ono crno ima mnoge blagodati na zdravlje i ljepotu žene.

Ironično, pretjerano ispijanje piva može oštetiti neke organe, dok umjereno ispijanje – oko dva piva dnevno za muškarce i jedan za žene pomaže! Zato je iznimno važno da se pije umjereno, te izbjegava ako imate probleme s alkoholom. Ovih osam razloga je i više nego dovoljno za čašu ili dvije piva dnevno.

- Google oglasi -

Pivo se sastoji od četiri osnovna sastojka – vode, ječma, hmelja i kvasca. Rezultat koji ovi sastojci zajedno daju je alkohol i CO2.

Pivo i zdravlje

Smanjuje rizik pojave raka

Studije na sveučilištu u Pragu 2001. g izvijestile su da flavonoidi pronađeni u pivu dijele strukturu sličnu estrogenima te prema tome može ličiti na njega, te može smanjiti rizik od karcinoma kao što su karcinom dojke ili prostate. Također su se pokazali dobri u olakšavanju simptoma menopauze.

Jača kosti

- Google oglasi -

Istraživači tvrde da pivo sadrži visoke razine silicija koji pomažu brzini isporuke kalcija i drugih minerala u koštano tkivo, naročito u mladih muškaraca i žena.

Povećava mentalne sposobnosti

Studij sveučilišta u Harvardu objavio je u “New England Journal of Medicine” izvještaj da umjerena konzumacija alkohola povećava mentalne sposobnosti u starijih žena.

Pomaže radu srca

Jedna piva na dan može smanjiti rizik od srčanih bolesti za trećinu, tvrde stručnjaci sa Mediteranskog neurološkog instituta u Italiji. Njihova preporuka je svaki dan popiti jedno pivo od pola litre koja ima pet posto alkohola. Također se pokazalo da umjereno ispijanje alkohola usporava pad razine dobrog kolesterola, a to je dobro za zdravlje srca.

Održava zdrave stanične funkcije

Istraživači u Nizozemskoj otkrili su da pivopije imaju višu razinu vitamina B6. Taj vitamin igra ključnu ulogu u metabolizmu crvenih krvnih stanica i sintezu neurotransmiteri vitalne za normalnu funkciju mozga.

>>Evo kako koristiti pivo za zdravu, meku i sjajnu kosu

Pivo za bubregeŠtiti od bubrežnog kamenca

Prema istraživačima u Finskoj, potrošnja jednog piva dnevno pomože smanjiti rizik od bolesti bubrežnog kamenca za čak 40%.

Pivo prije spavanja

Pivo pomaže protiv nesanice. Hmelj djeluje kao prirodno umirujuće sredstvo, opušta živce. Stoga je čaša piva efikasno sredstvo za spavanje.

>>Biljkama protiv nesanice

Čini kožu čistom

Visoki sadržaj vitamina pantotenske kiseline, B3 i niacina, regulira izmjenu tvari u regenerirajućem sloju kože i potiču tvorbu kolagena, kao i pigmenta. Koža postaje glatka i gipka.

Koliko piva dnevno je normalno

Sada, da ne bi nešto pogrešno shvatili, važno je naglasiti da ispijanje piva može biti korisno za zdravlje ako ne pretjerujete sa količinom, odnosno ne popijete više od pola litre na dan. Sve više od toga imat će kontra učinak i loše djelovati na zdravlje vašeg organizma – povećat će rizik od bolesti srca, moždanog udara, bolesti jetre itd.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,082SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Narodni lijek za jačanje crijeva i želuca

Bilje i začini mogu pomoći u radu probave, i u tome kako će naša crijeva razgraditi hranu koju jedemo...

Aurikulo terapija – Šta sve liječi ovaj oblik akupunkture

Aurikulo terapija (eng. Auriculotherapy) je poznata i kao aurikulo akupunktura, ili akupunktura uha. Predstavlja oblik akupunkture zasnovan na ideji da je uho...

Narodni lijekovi za bradavice i druge izrasline na koži koji doista djeluju

Bradavice su oboljenje koje izaziva Humani Papiloma Virus, poznatiji kao HPV. Obično se javljaju na rukama ali mogu nastati...

Kako se priprema srebrna voda i šta sve liječi

Srebrena voda se koristi u medicinske i kozmetičke svrhe, kao i u procesima konzerviranja hrane i pića. Ova voda...
- Google oglasi -

Biljke koje su korisne za cirkulaciju krvi

Cirkulacija krvi je ključna za zdravlje i igra ključnu ulogu u funkcioniranju našeg tijela, omogućujući da kisik i hranjive...

Koje su dobrobiti klementine za zdravlje

Klementine su vrsta slatkog i sočnog citrusa koje su postale popularne širom svijeta zbog svojih ukusnih okusa i dobrobiti...

Ovo morate pročitati

Kukuruz je zlatno zrno koje ima malo kalorija, a liječi mnoge bolesti

Kukuruz je jedna od rijetkih žitarica koja se može...

Može li se spriječiti prijevremeno starenje kože?

"Mjere sekundarne prevencije najviše su napredovale u borbi protiv...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas