ZdravljeTrudnice & BebePostoji dosta radosti u odgajanju blizanaca

Postoji dosta radosti u odgajanju blizanaca

-

odgajanje blizanacaIako postoji dosta radosti u odgajanju blizanaca, očekuje vas mnogo više posla i teškog rad zbog čega je svakom roditelju blizanaca potreban savjet.

Promatrajte ih kao individue

Nema sumnje da blizanci razvijaju vrlo snažnu vezu, ali bez obzira na to oni su dvije male individue, a ne samo “blizanci”. Jedan od najvažnijih savjeta za odgajanje blizanaca jeste da ih tretirate kao individue – jer svaki od njih ima svoj ​​znak. Nikada ih nemojte identično oblačiti, može izgledati slatko ali im neće pomoći da sami razviju osobnost.

Potražite pomoć ako zapne

- Google oglasi -

Jedna beba je previše posla, zato možemo samo zamisliti koliko je teško nekome bez iskustva kada dobije blizance. Kada se rode najpotrebnija vam je pomoć, neka vam npr. roditelji pomognu i pričuvaju ih na par sati kako bi se vi odmorili ili obavili nešto za što inače nemate vremena.

Potražite slične sebi

Sigurno u susjedstvu ili među vašim poznanicima postoji majka koja ima bliizance. Pitajte je da vam ispriča svoja iskustva. Postoji mnoštvo blogova i sajtova koji govore o radosti ogajanja blizanaca.

Možemo vam jamčiti da koji god problem imate sa svojim blizancima, mnogi ljudi su već prošli i sigurno pisali o njemu na internetu. Pročitajte njihove savjete, a ako je previše teško uključiti se i u diskusiju na forumu.

Vrijeme za svakog

Iako sve aktivnosti uglavnom obavljaju zajednički, njima je ponekada potrebna vaša individualna pažnja. Pokušajte da provedete vrijeme sa svakim, što će im pomoći da razviju individualnost i osjećaj da nisu samo dio.

Ohrabrujte njihova interesovanja

- Google oglasi -

Jedan od glavnih savjeta za odgajanje blizanaca jeste da nikada ne smijete zapustiti njihova interesa. To su dvije osobe, ne jedna i to ne znači da će imati iste mogućnosti i interesovanja. Zato se pobrinite da svaki od vaših blizanaca ima šansu da slijedi interese i da ne moraju baš sve u životu raditi zajedno.

Pažnja za blizance

Kada se u jednoj obitelji rode blizanci, često su u centru pažnje za razliku od ostale djece. Blizanci više privlače pozornost rođaka, dok ostala braća i sestre ostaju zanemarena.

Podjednako se posvetite svakom članu svoje obitelji i učiniti da se ostala djeca ne osjećaju manje važnom. Odgajanje blizanaca je puno izazova, ali svaki roditelj će vam reći da su i nevjerojatan blagoslov! Ukoliko ste roditelj blizanaca podijelite s nama vaša iskustva.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,083SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Ljekovitost maslačka – Odličan je za proljetnu detoksikaciju organizma

Početak je proljeća i idealno vrijeme za branje maslačka. Uputite se izvan grada, na područja daleko od prometnica i...

Evo kako zamijeniti kalorične namirnice sa jednako ukusnim

Želite li skinuti pokoji kilogram, ne morate jesti bljutavu hranu i gladovati, već samo korigovati meni. Isto vrijedi i...

Kako popraviti zamagljen vid na daljinu?

Ako ne vidite jasno, a trljanje očiju ne pomaže, možda imate zamagljen vid. Zamagljen vid se javlja kada ne...

Kako spriječiti i prepoznati moždani udar kod žena

Žene se teže oporavljaju i imaju slabiji kvalitet života nakon moždanog udara nego muškarci. Iako se zna da se...
- Google oglasi -

Liječenje paradentoze na prirodan način

Paradentoza je kronična infekcija koja zahvaća zubno meso i kost koja podupire zube. Paradentoza može dovesti do gubitka zubi,...

7 bolnih tačaka koje nikako ne biste smjeli ignorisati

Nijedan ljekar ne voli kada mu se pacijenti javljaju zbog svake, i najmanje boli koju osjete. Ipak, neke vrste...

Ovo morate pročitati

Svinjska mast ljekovita namirnica koja se od davnina koristi za zdravlje – Oprana u 9 voda

Svinjska mast je godinama nepravedno bila zanemarivana, a ugled...

Znate li za šta je dobra i kada se bere biljka Kleka ili Smreka

Kleka ili Smreka (lat. Juniperus communis) biljka je iz...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas