Postoji dosta radosti u odgajanju blizanaca

0
287

odgajanje blizanacaIako postoji dosta radosti u odgajanju blizanaca, očekuje vas mnogo više posla i teškog rad zbog čega je svakom roditelju blizanaca potreban savjet.

Promatrajte ih kao individue

Nema sumnje da blizanci razvijaju vrlo snažnu vezu, ali bez obzira na to oni su dvije male individue, a ne samo “blizanci”. Jedan od najvažnijih savjeta za odgajanje blizanaca jeste da ih tretirate kao individue – jer svaki od njih ima svoj ​​znak. Nikada ih nemojte identično oblačiti, može izgledati slatko ali im neće pomoći da sami razviju osobnost.

Potražite pomoć ako zapne

Jedna beba je previše posla, zato možemo samo zamisliti koliko je teško nekome bez iskustva kada dobije blizance. Kada se rode najpotrebnija vam je pomoć, neka vam npr. roditelji pomognu i pričuvaju ih na par sati kako bi se vi odmorili ili obavili nešto za što inače nemate vremena.

Potražite slične sebi

Sigurno u susjedstvu ili među vašim poznanicima postoji majka koja ima bliizance. Pitajte je da vam ispriča svoja iskustva. Postoji mnoštvo blogova i sajtova koji govore o radosti ogajanja blizanaca.

Možemo vam jamčiti da koji god problem imate sa svojim blizancima, mnogi ljudi su već prošli i sigurno pisali o njemu na internetu. Pročitajte njihove savjete, a ako je previše teško uključiti se i u diskusiju na forumu.

Vrijeme za svakog

Iako sve aktivnosti uglavnom obavljaju zajednički, njima je ponekada potrebna vaša individualna pažnja. Pokušajte da provedete vrijeme sa svakim, što će im pomoći da razviju individualnost i osjećaj da nisu samo dio.

Ohrabrujte njihova interesovanja

Jedan od glavnih savjeta za odgajanje blizanaca jeste da nikada ne smijete zapustiti njihova interesa. To su dvije osobe, ne jedna i to ne znači da će imati iste mogućnosti i interesovanja. Zato se pobrinite da svaki od vaših blizanaca ima šansu da slijedi interese i da ne moraju baš sve u životu raditi zajedno.

Pažnja za blizance

Kada se u jednoj obitelji rode blizanci, često su u centru pažnje za razliku od ostale djece. Blizanci više privlače pozornost rođaka, dok ostala braća i sestre ostaju zanemarena.

Podjednako se posvetite svakom članu svoje obitelji i učiniti da se ostala djeca ne osjećaju manje važnom. Odgajanje blizanaca je puno izazova, ali svaki roditelj će vam reći da su i nevjerojatan blagoslov! Ukoliko ste roditelj blizanaca podijelite s nama vaša iskustva.