ZdravljeTrudnice & BebePostoji dosta radosti u odgajanju blizanaca

Postoji dosta radosti u odgajanju blizanaca

-

odgajanje blizanacaIako postoji dosta radosti u odgajanju blizanaca, očekuje vas mnogo više posla i teškog rad zbog čega je svakom roditelju blizanaca potreban savjet.

Promatrajte ih kao individue

Nema sumnje da blizanci razvijaju vrlo snažnu vezu, ali bez obzira na to oni su dvije male individue, a ne samo “blizanci”. Jedan od najvažnijih savjeta za odgajanje blizanaca jeste da ih tretirate kao individue – jer svaki od njih ima svoj ​​znak. Nikada ih nemojte identično oblačiti, može izgledati slatko ali im neće pomoći da sami razviju osobnost.

Potražite pomoć ako zapne

- Google oglasi -

Jedna beba je previše posla, zato možemo samo zamisliti koliko je teško nekome bez iskustva kada dobije blizance. Kada se rode najpotrebnija vam je pomoć, neka vam npr. roditelji pomognu i pričuvaju ih na par sati kako bi se vi odmorili ili obavili nešto za što inače nemate vremena.

Potražite slične sebi

Sigurno u susjedstvu ili među vašim poznanicima postoji majka koja ima bliizance. Pitajte je da vam ispriča svoja iskustva. Postoji mnoštvo blogova i sajtova koji govore o radosti ogajanja blizanaca.

Možemo vam jamčiti da koji god problem imate sa svojim blizancima, mnogi ljudi su već prošli i sigurno pisali o njemu na internetu. Pročitajte njihove savjete, a ako je previše teško uključiti se i u diskusiju na forumu.

Vrijeme za svakog

Iako sve aktivnosti uglavnom obavljaju zajednički, njima je ponekada potrebna vaša individualna pažnja. Pokušajte da provedete vrijeme sa svakim, što će im pomoći da razviju individualnost i osjećaj da nisu samo dio.

Ohrabrujte njihova interesovanja

- Google oglasi -

Jedan od glavnih savjeta za odgajanje blizanaca jeste da nikada ne smijete zapustiti njihova interesa. To su dvije osobe, ne jedna i to ne znači da će imati iste mogućnosti i interesovanja. Zato se pobrinite da svaki od vaših blizanaca ima šansu da slijedi interese i da ne moraju baš sve u životu raditi zajedno.

Pažnja za blizance

Kada se u jednoj obitelji rode blizanci, često su u centru pažnje za razliku od ostale djece. Blizanci više privlače pozornost rođaka, dok ostala braća i sestre ostaju zanemarena.

Podjednako se posvetite svakom članu svoje obitelji i učiniti da se ostala djeca ne osjećaju manje važnom. Odgajanje blizanaca je puno izazova, ali svaki roditelj će vam reći da su i nevjerojatan blagoslov! Ukoliko ste roditelj blizanaca podijelite s nama vaša iskustva.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Ovo niste znali: Ova dva sastojka zaustavljaju krvarenje uzrokovano posjekotinom za 15 sekundi

Ponekad, krvarenje uzrokovano posjekotinom ili ogrebotinom može biti vrlo teško zaustaviti jer primjena flastera ili pritiskom na ranu ne...

Medeni oblog liječi teški kašalj za jednu noć! Recept i priprema

Suština ovog liječenja kašlja je prirodna metoda, koja se još od davnina koristi za liječenje bolesti respiratornog trakta, za...

7 neobičnih upotreba meda

Med je riznica zdravih sastojaka, vrijedni dar prirode za naše zdravlje. Osim za jelo, naučite ga koristiti za više...

Detoksikacijski div: Napitak koji će razbuditi probavu i olakšati crijeva

Mješavina voća i povrća čiji su glavni sastav, uz obilje vitamina i minerala, vlakna i voda najbolji je napitak...
- Google oglasi -

Evo kako možete znati dali vam je potrebna detoksikacija?

Istraživanja pokazuju da svatko treba detoksikaciju barem jednom godišnje. Detoksikacija je veoma korisna za zdravlje. No, ne preporučuje se...

Evo kako odlediti šoferšajbu za 5 sekundi, bez da morate grebeti staklo

Da li ste i Vi jutros na parkingu zatekli neprijatno ledeno iznenađenje? Zaleđena šoferšajba na automobilu i nervoza što...

Ovo morate pročitati

Odličan razlog zašto biste svaki dan trebali piti vodu s cimetom i medom

Prokuhana voda cimet i med je jedna od najmoćnijih...

Liječenje aluminijskom folijom

Rijetko ko zna, da aluminijska folija osim svoje funkcije...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas