ZdravljeAlternativna medicinaČudo u boci: Riblje ulje donosi brojne koristi za...

Čudo u boci: Riblje ulje donosi brojne koristi za zdravlje, provjerite zašto!

-

Riblje ulje je jedan od najpopularnijih i najvažnijih proizvoda za zdravlje na svijetu. To je zapravo tekućina dobivena iz tijela riba, a najčešće se koristi u obliku kapsula. Riblje ulje sadrži visoke količine Omega-3 masnih kiselina koje su neophodne za zdravlje, a u nastavku ovog teksta saznajte zašto ga je dobro piti.

Riblje ulje se dobiva iz tkiva riba koje su bogate omega-3 masnim kiselinama, posebno eikosapentaenoikom (EPA) i dokozaheksaenoikom (DHA) kiselinama. Ove masne kiseline su esencijalne, što znači da ih tijelo ne može proizvesti samo, pa ih mora dobiti iz hrane ili dodataka prehrani. Nalaze u morskim ribama, kao što su losos, sardine i skuša, a riblje ulje ih sadrži u visokim količinama.

- Google oglasi -

Uzimanje ribljeg ulja može biti korisno za održavanje dobrog zdravlja u cjelini.

Riblje ulje zašto je dobro piti

Postoje mnoge koristi zašto je dobro piti riblje ulje i evo nekih od njih:

Riblje ulje se može koristiti za poboljšanje zdravlja kože i pomaže u održavanju zdrave ravnoteže hormona.

Smanjuje rizik od srčanih bolesti – Omega-3 masne kiseline pomažu u smanjenju nivoa lošeg kolesterola u krvi što smanjuje rizik od raznih srčanih bolesti. Srčane bolesti su jedan od glavnih uzroka smrti širom svijeta, a istraživanja pokazuju da redovna konzumacija ribljeg ulja može pomoći u smanjenju rizika od njih.

- Google oglasi -

Omega-3 masne kiseline iz ribljeg ulja pomažu u smanjenju razina lošeg kolesterola (LDL) i povećanju razina dobrog kolesterola (HDL), što dovodi do smanjenja rizika od srčanih bolesti.

Pomaže u održavanju zdrave ravnoteže hormona – Omega-3 masne kiseline su neophodne za zdrave funkcije ženskog tijela, uključujući regulaciju hormona.

Podržava zdrave funkcije mozga – Omega-3 masne kiseline su važne za zdrave funkcije mozga, uključujući funkciju pažnje, koncentraciju i pamćenje. One također pomažu u smanjenju rizika od raznih bolesti mozga, uključujući Alzheimerovu bolest.

Pomaže u održavanju zdrave ravnoteže kolesterola u krvi – Omega-3 masne kiseline pomažu u smanjenju nivoa lošeg kolesterola u krvi i pomažu u održavanju zdrave ravnoteže kolesterola u krvi.

Smanjuje upalne procese – Omega-3 masne kiseline pomažu u smanjenju upalnih procesa u tijelu, što može pomoći u smanjenju rizika od brojnih zdravstvenih problema, uključujući artritis i astmu.

Artritis je bolest zglobova koja može uzrokovati jake bolove i otežano kretanje. Omega-3 masne kiseline iz ribljeg ulja imaju anti-upalna svojstva i pomažu u smanjenju boli uzrokovane artritisom.

Riblje ulje također pomaže u kontroli visokog krvnog tlaka, smanjujući stres na zidovima krvnih žila i smanjujući upalne procese u tijelu.

Depresija je mentalno stanje koje može negativno utjecati na kvalitetu života. Istraživanja pokazuju da redovita konzumacija ribljeg ulja može pomoći u smanjenju simptoma depresije.

Riblje ulje za djecu – Razvoj mozga i vida kod novorođenčadi također može biti podržana konzumacijom ribljeg ulja. Omega-3 masne kiseline su esencijalne za zdrave funkcije mozga i vida, a studije pokazuju da je riblje ulje bogato omega-3 masnim kiselinama i može pomoći u podršci razvoja djetetovog mozga i vida.

Stoga, uzimanje ribljeg ulja može biti korisno za održavanje dobrog zdravlja u cjelini.

Kako se pije riblje ulje

Riblje ulje može se konzumirati:

  • Prehranom – redovnim konzumiranjem ribe i drugih proizvoda
  • Uzimanjem u tekućem obliku – svaki dan po jednu malu kašiku rafiniranog ribljeg ulja
  • U kapsulama – koje se mogu kupiti npr. u apoteci ili u DM-u
- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,102SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Prednosti i ideje za upotrebu đumbira u svakodnevnoj prehrani

Đumbir je egzotična biljka koja se već hiljadama godina koristi ne samo kao začin već i kao lijek. Može...

Pažnja! Previše orašastih plodova nije dobro za zdravlje

Iako su orašasti plodovi zdravija verzija grickalica, pretjerivanje u njima može dovesti do neželjenih posljedica poput debljanja, problema s...

Primamljive prirodne maske za lice od voća i povrća koje će transformirati Vašu kožu

Vrijeme je da se malo pobrinete za sebe i za svoju kožu, stoga napravite sebi prirodne maske za lice...

Dugotrajna nesvjestica – koma –

Koma je najteži poremećaj stanja svjesti. Opisuje se kao stanje slično snu iz koga se bolesnik ne može probuditi,...
- Google oglasi -

Celer iznimno značajna biljka za dobro zdravlje

Celer je kao samonikla biljka bio je poznat već u staroj Grčkoj i Egiptu, kada je smatran simbolom sreće...

Vezivno tkivo, kolagen i vitamin C

Vezivno tkivo zajedno s hrskavičnim i koštanim čini potporno tkivo u našem organizmu. Radi se o tkivu rasprostranjenom posvuda...

Ovo morate pročitati

Herbarium – Trandovilje

Nazivi biljke Familija: Malvaceae Narodni: Trandovilje Latinski: Althaea rosea Ljekarski: Malvae arboreae flos Engleski:...

NOVA EPIDEMIJA: Bakterija iz klima uređaja odnosi živote

U najvećoj epidemiji legionarske bolesti u povijesti New Yorka,...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas