ZdravljeAlternativna medicinaČudo u boci: Riblje ulje donosi brojne koristi za...

Čudo u boci: Riblje ulje donosi brojne koristi za zdravlje, provjerite zašto!

-

Riblje ulje je jedan od najpopularnijih i najvažnijih proizvoda za zdravlje na svijetu. To je zapravo tekućina dobivena iz tijela riba, a najčešće se koristi u obliku kapsula. Riblje ulje sadrži visoke količine Omega-3 masnih kiselina koje su neophodne za zdravlje, a u nastavku ovog teksta saznajte zašto ga je dobro piti.

Riblje ulje se dobiva iz tkiva riba koje su bogate omega-3 masnim kiselinama, posebno eikosapentaenoikom (EPA) i dokozaheksaenoikom (DHA) kiselinama. Ove masne kiseline su esencijalne, što znači da ih tijelo ne može proizvesti samo, pa ih mora dobiti iz hrane ili dodataka prehrani. Nalaze u morskim ribama, kao što su losos, sardine i skuša, a riblje ulje ih sadrži u visokim količinama.

- Google oglasi -

Uzimanje ribljeg ulja može biti korisno za održavanje dobrog zdravlja u cjelini.

Riblje ulje zašto je dobro piti

Postoje mnoge koristi zašto je dobro piti riblje ulje i evo nekih od njih:

Riblje ulje se može koristiti za poboljšanje zdravlja kože i pomaže u održavanju zdrave ravnoteže hormona.

Smanjuje rizik od srčanih bolesti – Omega-3 masne kiseline pomažu u smanjenju nivoa lošeg kolesterola u krvi što smanjuje rizik od raznih srčanih bolesti. Srčane bolesti su jedan od glavnih uzroka smrti širom svijeta, a istraživanja pokazuju da redovna konzumacija ribljeg ulja može pomoći u smanjenju rizika od njih.

- Google oglasi -

Omega-3 masne kiseline iz ribljeg ulja pomažu u smanjenju razina lošeg kolesterola (LDL) i povećanju razina dobrog kolesterola (HDL), što dovodi do smanjenja rizika od srčanih bolesti.

Pomaže u održavanju zdrave ravnoteže hormona – Omega-3 masne kiseline su neophodne za zdrave funkcije ženskog tijela, uključujući regulaciju hormona.

Podržava zdrave funkcije mozga – Omega-3 masne kiseline su važne za zdrave funkcije mozga, uključujući funkciju pažnje, koncentraciju i pamćenje. One također pomažu u smanjenju rizika od raznih bolesti mozga, uključujući Alzheimerovu bolest.

Pomaže u održavanju zdrave ravnoteže kolesterola u krvi – Omega-3 masne kiseline pomažu u smanjenju nivoa lošeg kolesterola u krvi i pomažu u održavanju zdrave ravnoteže kolesterola u krvi.

Smanjuje upalne procese – Omega-3 masne kiseline pomažu u smanjenju upalnih procesa u tijelu, što može pomoći u smanjenju rizika od brojnih zdravstvenih problema, uključujući artritis i astmu.

Artritis je bolest zglobova koja može uzrokovati jake bolove i otežano kretanje. Omega-3 masne kiseline iz ribljeg ulja imaju anti-upalna svojstva i pomažu u smanjenju boli uzrokovane artritisom.

Riblje ulje također pomaže u kontroli visokog krvnog tlaka, smanjujući stres na zidovima krvnih žila i smanjujući upalne procese u tijelu.

Depresija je mentalno stanje koje može negativno utjecati na kvalitetu života. Istraživanja pokazuju da redovita konzumacija ribljeg ulja može pomoći u smanjenju simptoma depresije.

Riblje ulje za djecu – Razvoj mozga i vida kod novorođenčadi također može biti podržana konzumacijom ribljeg ulja. Omega-3 masne kiseline su esencijalne za zdrave funkcije mozga i vida, a studije pokazuju da je riblje ulje bogato omega-3 masnim kiselinama i može pomoći u podršci razvoja djetetovog mozga i vida.

Stoga, uzimanje ribljeg ulja može biti korisno za održavanje dobrog zdravlja u cjelini.

Kako se pije riblje ulje

Riblje ulje može se konzumirati:

  • Prehranom – redovnim konzumiranjem ribe i drugih proizvoda
  • Uzimanjem u tekućem obliku – svaki dan po jednu malu kašiku rafiniranog ribljeg ulja
  • U kapsulama – koje se mogu kupiti npr. u apoteci ili u DM-u
- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,083SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Kako nastaje moždani udar

Mozak je komandni centar organizma koji kontrolira praktično sve tjelesne funkcije, od disanja i kucanja srca, do sposobnosti govora...

Ljekovitost maslačka – Odličan je za proljetnu detoksikaciju organizma

Početak je proljeća i idealno vrijeme za branje maslačka. Uputite se izvan grada, na područja daleko od prometnica i...

Evo kako zamijeniti kalorične namirnice sa jednako ukusnim

Želite li skinuti pokoji kilogram, ne morate jesti bljutavu hranu i gladovati, već samo korigovati meni. Isto vrijedi i...

Kako popraviti zamagljen vid na daljinu?

Ako ne vidite jasno, a trljanje očiju ne pomaže, možda imate zamagljen vid. Zamagljen vid se javlja kada ne...
- Google oglasi -

Kako spriječiti i prepoznati moždani udar kod žena

Žene se teže oporavljaju i imaju slabiji kvalitet života nakon moždanog udara nego muškarci. Iako se zna da se...

Liječenje paradentoze na prirodan način

Paradentoza je kronična infekcija koja zahvaća zubno meso i kost koja podupire zube. Paradentoza može dovesti do gubitka zubi,...

Ovo morate pročitati

Rajčice nikad nemojte čuvati u hladnjaku

Rajčice nikad nemojte čuvati u hladnjaku jer će postati...

Opasnosti od mobilnih telefona

Istraživači u Britaniji utvrdili su da je mobilni telefon,...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas