IshranaSa ovim namirnicama protiv umora

Sa ovim namirnicama protiv umora

-

Osjećate se preumorno na kraju radnog vremena, a još uvijek imate rođendan koji trebate organizovati? Ono što trebate je hrana za instant energiju.

banane protiv umora
Ove visoke energetske namirnice su vaša super hrana u takvim izvanrednim situacijama kada sebi ne možete priuštiti da budete umorni i da odmah odete u krevet. Ustvari konzmuranje ovih namirnica na dnevnoj bazi je siguran kratak pri svakodnevnom dobijanju energije za vaš dnevni raspored posla i kućnih obaveza. Pogledajte koje su to namirnice.

1. Limunada

To nije samo neko osvježavajuće piće koje ćete pijuckati nekog lijenog popodneva, već je to zapravo najbrži način da dobijete više energije. To je zato što limunada sadrži glukozu (iz šećera) u razrijeđenom obliku, tako da se može izravno apsorbirati u krvi, bez ikakve potrebe za probavnim procesom i razgrađivanjem hrane. Drugo, limunada održava tijelo hidratiziranim i treće limunada je puna vitamina C.

- Google oglasi -

2. Banana

Jeste li ikada pitali zašto sportaši često pojedu bananu na odmorima? To je zato jer su banane stvarno brze energetske namirnice koje vam daju sve jednostavne šećere i ugljikohidrate koji su vam potrebni za podizanje energije.Osim toga, banana sadrži željezo koje je bitna komponenta hemoglobina u krvi.Viša razina hemoglobina znači više kisika, pa se odmah osjećate i energičnije.

3. Sir

Sir je vrlo visoka energetska namirnica. Sir olakšava otpuštanje hormona u tijelu koji vas čine aktivnim.

4. Jagode

Ne samo da su lijepe za jesti, već su i sigurna formula za instant energiju. Jagode imaju puno vlakana koje sve visoke energetske namirnice moraju sadržavati, visoku dozu vitamina C i bogate su antioksidansima.

5. Zeleni čaj

Zeleni čaj je zdravi stimulans za centralni nervni sistem koji čini da se osjećate enegičnije. Zeleni čaj ima dosta antioksidanasa, puno više od „normalnog“ čaja ili kafe koji daju potrebnu snagu i energiju vašem tijelu.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,096SljedbeniciPratite

Novi Sadržaj

Kruške za zdravo i brzo mršavljenje

Ovo sočno, slatko voće prepuno je hranjivih tvari, uključujući vitamine, minerale i vlakna, a istovremeno ima malo kalorija. Zbog...

Kalcij sprečava taloženje masnoće zato jedite mliječne proizvode

Mliječni proizvodi su dobar izbor za mršavljenje i mogu biti korisni u okviru uravnotežene ishrane, ali je važno obratiti...

Kako izbjeći prehladu i gripu?

Malaksalost, osjećaj jeze i blagi bol u zglobovima i glavi prvi su znaci prehlade. Promjene temperature koje su aktualne...

Najveće zablude, pogreške i predrasude o maslinovom ulju

Možda mislite da znate baš sve o maslinovom ulju, no ovaj ukusan, zdrav i hranjiv proizvod je puno kompleksniji...
- Google oglasi -

Brusnice za dobro zdravlje

Brusnice su bobice koje imaju dobar utjecaj za naše zdravlje i prehrambene koristi. Brusnice sadrže mnogo zaštitnih fitonutrijenata i...

Bol u ramenu kada spavate

Idete li na spavanje sa bilo kojom vrstom boli, znate da to nije baš najjednostavnija stvar za napraviti. No,...

Ovo morate pročitati

Velike količine filter kafe ne štete srcu

Pijenje većih količina filter kafe tokom dugog vremenskog perioda...

Jabuka štiti od raka

Novo istraživanje pokazuje da pektin iz jabuke, kao i...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas