Savjeti za parove koji žele bebu

-

test za trudnoćuKada žena odluči da želi dijete, prijašnji osjećaj užitka i radosti zamjenjuje osjećaj panike i tjeskobe. Ta kombinacija osjećaja, i prelaz iz osjećaja užitka i radosti u osjećaj panike i tjeskobe je sasvim normalan, jer svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete.

Već i prije same trudnoće počinjete se brinuti oko toga što trebate jesti, trebate li vježbati i koje mjere opreza trebate poduzeti. Na kraju, uvijek trebate razmišljati na način da započinjete jedno prekrasno razdoblje u svome životu, pa ne smijete dopustiti da vam nepotrebna briga pokvari radost trenutka. Stoga kada se odlučite za trudnoću, kako biste više uživali, a manje brinuli uzmite u obzir sljedeće.

- Google oglasi -

Bilo bi dobro da i vi i partner napravite test plodnosti. To će vam pomoći da budete sigurniji da prirodnim putem možete začeti dijete. U slučaju da situacija na bude sjajna liječnik će vam propisati potrebne tretmane kako biste popravili šanse za začeće.

Sistematski pregled prije trudnoće također bi bio poželjan. Ovo je potrebno jer neka stanja koja nemaju primjetne simptome mogu smanjiti šanse začeća. U ovoj fazi su bitni i prenatalni vitaminski suplementi jer će povećati šanse začeća. Neke tvari kao na primjer folnu kiselinu potrebno je uzimati od prvog dana začeća, pa i par mjeseci prije začeća.

Ako je i jedno od vas dvoje na nekoj terapiji lijekovima, bilo bi najbolje razgovarati s liječnikom o odluci da imate dijete. Za sitne zdravstvene probleme birajte prirodne zamjene umjesto lijekova. Primjerice prehladu pokušajte prvo liječiti s medom, čajem, đumbirom, prije nego posegnete za nekim medikamentom.

  • Kontrola težine je važna, dobra forma povećava šansu za trudnoću bez komplikacija.
  • Redovita tjelovježba je vrlo važna ako pokušavate začeti. Redovita tjelovježba poboljšava cirkulaciju, optimizira tjelesni metabolizam i stabilizira frekvenciju srca.
  • Seks je vrlo važan, ne samo sa stajališta začeća, nego i intimnosti. Dodatno, seks služi kao odlična vježba i povećava fleksibilnost mišića.
  • Važnost zdrave prehrane se ne može naglasiti dovoljno. Čim prije promjenite svoju prehranu i uključite zdrave namirnice. Voće i povrće uvijek moraju biti vaš prvi izbor.
  • Izbjegavajte brzu hranu i nezdrave namirnice.
  • Dovoljno sna je druga nužnost koju ne smijete zanemariti. Nedostatak sna povećava hormone stresa u tijelu koji imaju negativan utjecaj na organizam i mogućnosti začeća.
  • Pušenje sa sobom donosi mnoge potencijalne opasnosti te morate odmah prestati.
  • Dok mnogi znaju kako je potrebno izbjegavati alkohol u trudnoći, novija istraživanja govore kako je dobro izbjegavati alkohol ako pokušavate začeće.
  • Bilo kakve droge su očito zabranjene u trudnoći, ali morate prestati i prije trudnoće.

Ako želite zatrudnjeti morate procijeniti svoje radno okruženje i provjeriti potencijalne prijetnje za zdravu trudnoću, primjerice trebate izbjegavati pesticide ili prisutnost žive u svome okruženju.

- Google oglasi -

Muškarci ne smiju zaboraviti da se svi savjeti odnose i na njih. Trebaju izbjegavati sve aktivnosti koje mogu uticati na zdravlje sperme. To znači da trebaju izbjegavati nošenje uskih hlača i rublje od sintetičkih materijala, također moraju znati da na zdravlje sperme ima jako negativan utjecaj zagrijavanje međunožja. Ne preporučuje se dugoročna vožnja biciklom. Pretilost je velika prepreka začeću, pa pripazite da je držite u okvirima normale.

Sa stresom smanjujete šanse za začeće. Frustracije i zabrinutost potenciraju probleme u trudnoći. Dobro bi bilo razgovarati s psihijatrom ili promijeniti rutinu ako se nikao ne uspijevate osloboditi stresa. Sve šumsko voće popravlja plodnost. Hranite se zdravo i živite zdravo, ako želite dijete.

- Google oglasi -

3 KOMENTARI

Comments are closed.

Novi Sadržaj

Djelotvorni lijekovi za oteklo koljeno

Zglob koljena je sklon ozljedama i oticanju jer je jedan od velikih nositelja težine tijela. Svako oštećenje koljena može...

Pečena zobena kaša super zdravi doručak pun proteina

Tipični obroci za doručak uključuju zobene pahuljice, musli i žitarice, koji nude fantastične ugljikohidrate, ali im nedostaje proteina. Konzumiranje...

Kako voda od zobi može poboljšati opće zdravlje?

Obična zob (Avena sativa) je žitarica koja ima dugu tradiciju u prehrambenoj industriji, ali je u posljednje vrijeme postala...

Kako brza hrana utječe na naše zdravlje?

Hrana igra važnu ulogu u održavanju našeg zdravlja. Brza hrana općenito je spremna za jelo i brza alternativa domaćoj...
- Google oglasi -

7 najboljih namirnica za zdrave oči

Uzimanje raznovrsnih namirnica koje podržavaju zdravlje očiju može igrati ključnu ulogu u očuvanju jasnog vida i prevenciji problema sa...

Zdravlje u čaši: Jednostavni domaći recepti za čišćenje jetre

Vrlo često zanemarujemo važnost održavanja zdravlja našeg tijela, a posebno jetre koja je ključni organ za detoksikaciju. Uprkos tome,...

Ovo morate pročitati

Ne bacajte sjemenke od lubenice, jer imaju pozitivno djelovanje na zdravlje

Iako su sjemenke lubenice fizički male, one sadrže mnogo...

Sok od rajčice – paradajza uspješno snižava krvni pritiska

Jedan od načina konzumiranja rajčice jest priprema soka od...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas