Seks tokom menstruacije: Činjenice koje niste znali

0
18010

seks-u-veziZa neke je tema o seksu u kritičnim danima odavno zatovrena, dok drugima ne smeta zaprljano rublje nakon seksa tokom ciklusa…

Ali ipak, najviše predrasuda postoji o seksu tokom menstruacije. Naravno, malo je neuredan, ali da li je potrebno da zaista odustanete od seksa u to vrijeme u mjesecu?

Slijedi nekoliko činjenica koje vas mogu natjerati da se predomislite:

1. Seks može smanjiti trajanje menstruacije. Odmah nakon seksa, pogotovo ako je dobar, a vi doživite orgazam, krv može povećati alokaciju. To znači da je zbog unutrašnjih kontrakcija mišića bio aktivan endometrijum, pa onda krvarenje tokom ciklusa opada.

2. Seks smanjuje menstrualni bol. Tokom orgazma se oslobađa endorfin koji ublažava bol. Što više orgazama, to manje bolova – dovoljno dobar razlog za seks tokom menstruacije.!

3. Seks smanjuje stres, tipičan PMS – opet zbog istog endorfina.

4. Da, seks tokom ciklusa može biti još ugodniji nego obično. Tokom ovog perioda, žena postaje osjetljivija, ne samo emotivno, već i fizički.

5. Seks tokom ciklusa je apsolutno bezbjedan za muškarce.

6. Ukoliko imate seksualne odnose tokom menstruacije uvijek je moguće zatrudjneti, zato ne zaboravite na zaštitu.

Vjerovatno je trudnoća češća kod žena sa nepravilnim ciklusima, ali rizik postoji. Nepredvidiva ovulacija ciklusa i muški spermatozoidi koji mogu da žive i do 7 dana mogu vas dovesti do neželjene trudnoće.

7. Tokom menstruacije žene su osetljivije na seksualno prenosive infekcije zbog odškrinute materice – još jedan razlog da se zaštite.