3 dana za detoksikaciju organizma

9
1748

Vjerovatno ste i vi jedna od onih žena koja je barem jednom bila na nekoj detoksikacijskoj dijeti, ili to namjerava učiniti u skorije vrijeme.

sok od mrkve

Kao što i sami znamo postoji veliki broj različitih detoksikacijskih dijeta koje traju čak i nekoliko sedmica.
Međutim, stručne osobe preporučuju ovu terapiju čišćenja organizma provoditi samo jednom mjesečno, i to u trajanju od maksimalno 3 dana.

Šta se zapravo dešava sa tijelom dok je na detoksikacijskoj dijeti?

Prvoga dana zapravo nećete primjetiti neke posebne promjene, osim izražene gladi. Već drugi i treći dan javlja se glavobolja, ali i neugodan zadah sa bjeličastim naslagama ma jeziku, kao posljedica čišćenja i izlučivanja otrovnih tvari iz organizma.

Ukoliko namjeravate detoksikaciju dužu od tri dana, svakako se konsultujte sa svojim ljekarom, jer bi se mogli osjećati umorno, sa jakim glavoboljama i čestom razdražljivosti. Zbog toga je potrebno da dijetu prilagodite svojim potrebama i stanju vašeg zdravlja.

Ako se ipak odlučite na 3 dana detoksikacijske dijeta naš prijedlog je da zajedno sa prirodnom vodom pijete i sok, kojega ćete napraviti od 4 mrkve i 2 zelene jabuke, a koji će izvrsno očistiti organizam od svih toksičnih materija.