Liječenje glavobolje

0
414

glavobolja-lijecenjeLjudi ni za koju drugu bolest ne troše toliko lijekova koliko za glavobolju. Mnoga sredstva koja uklanjaju bol nisu najpouzdanija.

Bol je neugodan simptom, ali je često i saveznik jer upozorava na promjenu. Loše je svaki bol suzbijati slabijim ili jačim analgeticima, lijekovima protiv bola.

Izlječenje se može očekivati samo ako se uklone uzroci. Uzalud ćemo davati i najjača sredstva protiv bolova, ako se ne promijeni životna situacija koja je neposredan uzrok glavobolje.

>> Uzroci i borba protiv glavobolje

Kod nekih glavobolja sredstva se daju prema potrebi. Migrenu valja liječiti trajno. Između pojedinih napadaja glavobolje valja točno uzimati lijek koji će sprečavati da ne dođe do napadaja, ili će ga ublažiti. Lijekovi se ne smiju uzimati nekontrolirano.

Mnogi su liječili glavobolju, a postali su narkomani. Ne treba se plašiti pojedinačne tablete, ali ako se počne stvarati navika, treba što prije prekinuti.

>> U 30 sekundi riješite se glavobolje i stresa

Kod neurotske glavobolje važan je psihoterapijski pristup. Kad bismo uspjeli ukloniti sve duševne uzroke, glavobolja bi se rijetko kada pojavila. U kratkom vremenu može se učiniti vrlo malo. Zato se psihoterapijsko liječenje povezuje s lijekovima u smislu dugotrajne pomoći bolesniku.