Ljekovito biljeNarodni LijekoviKako se riješiti vaginalnih gljivica prirodnim putem

Kako se riješiti vaginalnih gljivica prirodnim putem

-

Gljivica nazvana Candida albicans uzrok je specifičnih “ženskih” problema koje je moguće liječiti prirodnim putem pomoću namirnica iz kuhinje. Candida albicans je naziv gljivice koja je najčešći krivac za razvoj gljivične infekcije za koju se liječenje može sprovesti i prirodnim putem. Riječ je o gljivici koja obično živi na koži, ali ponekad nađe put i nastani se u vagini.

Vagina sama po sebi stvara kiselu sredinu koja obično sprečava daljnje umnožavanje gljivica. Međutim, ukoliko dođe do opadanja nivoa kiselosti, ove se gljivice počinju brzo razmnožavati. Tako zapravo i dolazi do pojave gljivične infekcije.

- Google oglasi -

Postoje određeni prirodni razlozi koji utječu na promjenu kiselinskog balansa u vagini, koji između ostalog uključuju menstruaciju, dijabetes i trudnoću. I određeni medikamenti kao što su pilule za kontrolu začeća, antibiotici i steroidi mogu narušiti ovaj balans.

>>Ishrana protiv bakterije candide

Ukoliko želite izbjeći korištenje medikamenata za liječenje infekcija, pokušajte problem riješiti pomoću jogurta, bijelog luka i ulja čajevca.

Liječenje gljivične infekcije prirodnim putem

Tampon od jogurta

- Google oglasi -

Jogurt sadrži lactobacillus acidophilus, bakteriju koja živi u zdravoj vagini. Ova bakterija proizvodi prirodni vodik-peroksid koji ubija gljivice. Bez ikakve bojazni i straha jogurt smijete ubaciti u vaginu.

Čist nekorišten tampon natopite jogurtom i zaledite. Tako zaleđen unesite direktno u vaginu. Ovaj će tampon biti pravo olakšanje za upalu koju izaziva gljivična infekcija. Možete koristiti i nezamrznuti tampon s jogurtom. Najbolje je da to učinite prije odlaska u krevet, jer ćete na taj način spriječiti da jogurt iscuri. Možete staviti uložak i spriječiti eventualno curenje jogurta.

Preporučuje se i konzumiranje jogurta, ali treba naglasiti da je liječenje na ovakav način dugotrajno. U svakom slučaju, ukoliko se plašite pojave gljivične infekcije, konzumiranje jogurta je dobar preventivan korak.

>>Kako smanjiti kiselost organizma

Tampon od bijelog luka

Bijeli luk odlikuju prirodna antigljivična svojstva koja pomažu u borbi protiv gljivičnih infekcija. Uzmite česmu bijelog luka, ogulite ga, omotajte gazom i oblikujte tampon, a potom ga unesite u vaginu. Vodite računa da tampon napravite i stavite tako da ga lako možete izvući nakon nekoliko sati ili ujutro nakon ustajanja iz kreveta.

Ulje čajevca

Ulje čajevca koje je na svu sreću danas dostupno u prodavnicama, izuzetan je prirodni lijek u borbi protiv gljivičnih infekcija. Uzmite tampon i njegov vrh natopite nekom vrstom želea za podmazivanje, a potom natopite tampon uljem čajevca. Ovaj žele se stavlja da bi se spriječilo da tampon upije ulje čajevca.

Unesite tampon u vaginu i ostavite ga preko noći. Vodite računa da ulje čajevca ne dođe u kontakt sa stidnicom, jer može uzrokovati intenzivan osjećaj pečenja.

Soda bikarbona

Preporučuje se da se špricom rastvor sode ubrizga u polni organ, 3 puta dnevno i rezultati će vrlo brzo da se pokažu.

>>6 najčešćih uzročnika svrbeža… tamo dolje

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,101SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Dugotrajna nesvjestica – koma –

Koma je najteži poremećaj stanja svjesti. Opisuje se kao stanje slično snu iz koga se bolesnik ne može probuditi,...

Celer iznimno značajna biljka za dobro zdravlje

Celer je kao samonikla biljka bio je poznat već u staroj Grčkoj i Egiptu, kada je smatran simbolom sreće...

Vezivno tkivo, kolagen i vitamin C

Vezivno tkivo zajedno s hrskavičnim i koštanim čini potporno tkivo u našem organizmu. Radi se o tkivu rasprostranjenom posvuda...

Šta su bjelančevine i kakav utjecaj imaju na naš organizam?

Bjelančevine ili proteini su složeni organski spojevi koji su najvažniji sastavni element krvi, kože, mišića i svih unutrašnjih organa....
- Google oglasi -

Prelomi kostiju – Imobilizacija – Liječenje – Zarastanje kosti

Prelom kosti može biti otvoren i zatvoren. Prilikom otvorenog preloma koža je iznad mjesta preloma oštećena, tj. postoji rana....

Zbog čega je pivski kvasac tako dobar za naše zdravlje?

Zbog zaštitne funkcije, preporučuje se u svim životnim dobima. Pivski kvasac je veoma korisna namirnica za ljudsko zdravlje a...

Ovo morate pročitati

Med najefikasniji protiv noćnog kašlja

Žlica meda, provjerenog lijeka narodne medicine širom svijeta, može...

Čudesna biljka mačji nokat liječi i najteže bolesti

Mačji nokat je biljka koja raste unutar kišnih šuma...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas