Ljekovito biljeNarodni LijekoviKako se riješiti vaginalnih gljivica prirodnim putem

Kako se riješiti vaginalnih gljivica prirodnim putem

-

Gljivica nazvana Candida albicans uzrok je specifičnih “ženskih” problema koje je moguće liječiti prirodnim putem pomoću namirnica iz kuhinje. Candida albicans je naziv gljivice koja je najčešći krivac za razvoj gljivične infekcije za koju se liječenje može sprovesti i prirodnim putem. Riječ je o gljivici koja obično živi na koži, ali ponekad nađe put i nastani se u vagini.

Vagina sama po sebi stvara kiselu sredinu koja obično sprečava daljnje umnožavanje gljivica. Međutim, ukoliko dođe do opadanja nivoa kiselosti, ove se gljivice počinju brzo razmnožavati. Tako zapravo i dolazi do pojave gljivične infekcije.

- Google oglasi -

Postoje određeni prirodni razlozi koji utječu na promjenu kiselinskog balansa u vagini, koji između ostalog uključuju menstruaciju, dijabetes i trudnoću. I određeni medikamenti kao što su pilule za kontrolu začeća, antibiotici i steroidi mogu narušiti ovaj balans.

>>Ishrana protiv bakterije candide

Ukoliko želite izbjeći korištenje medikamenata za liječenje infekcija, pokušajte problem riješiti pomoću jogurta, bijelog luka i ulja čajevca.

Liječenje gljivične infekcije prirodnim putem

Tampon od jogurta

- Google oglasi -

Jogurt sadrži lactobacillus acidophilus, bakteriju koja živi u zdravoj vagini. Ova bakterija proizvodi prirodni vodik-peroksid koji ubija gljivice. Bez ikakve bojazni i straha jogurt smijete ubaciti u vaginu.

Čist nekorišten tampon natopite jogurtom i zaledite. Tako zaleđen unesite direktno u vaginu. Ovaj će tampon biti pravo olakšanje za upalu koju izaziva gljivična infekcija. Možete koristiti i nezamrznuti tampon s jogurtom. Najbolje je da to učinite prije odlaska u krevet, jer ćete na taj način spriječiti da jogurt iscuri. Možete staviti uložak i spriječiti eventualno curenje jogurta.

Preporučuje se i konzumiranje jogurta, ali treba naglasiti da je liječenje na ovakav način dugotrajno. U svakom slučaju, ukoliko se plašite pojave gljivične infekcije, konzumiranje jogurta je dobar preventivan korak.

>>Kako smanjiti kiselost organizma

Tampon od bijelog luka

Bijeli luk odlikuju prirodna antigljivična svojstva koja pomažu u borbi protiv gljivičnih infekcija. Uzmite česmu bijelog luka, ogulite ga, omotajte gazom i oblikujte tampon, a potom ga unesite u vaginu. Vodite računa da tampon napravite i stavite tako da ga lako možete izvući nakon nekoliko sati ili ujutro nakon ustajanja iz kreveta.

Ulje čajevca

Ulje čajevca koje je na svu sreću danas dostupno u prodavnicama, izuzetan je prirodni lijek u borbi protiv gljivičnih infekcija. Uzmite tampon i njegov vrh natopite nekom vrstom želea za podmazivanje, a potom natopite tampon uljem čajevca. Ovaj žele se stavlja da bi se spriječilo da tampon upije ulje čajevca.

Unesite tampon u vaginu i ostavite ga preko noći. Vodite računa da ulje čajevca ne dođe u kontakt sa stidnicom, jer može uzrokovati intenzivan osjećaj pečenja.

Soda bikarbona

Preporučuje se da se špricom rastvor sode ubrizga u polni organ, 3 puta dnevno i rezultati će vrlo brzo da se pokažu.

>>6 najčešćih uzročnika svrbeža… tamo dolje

- Google oglasi -

Odgovori

Novi Sadržaj

Koje su zdravstvene prednosti lješnjaka?

Lješnjak je egzotično voće smeđe boje sa stabla lješnjaka. Pripada skupini orašastih plodova. Od davnina, lješnjak se koristi kao...

Uzroci koji mogu izazvati bol u potkoljenicama nogu

Potkoljenica se sastoji od dvije potkoljenične kosti: debele i čvrste goljenične kosti, i tanke lisne kosti, te brojnih mišića,...

3 recepta sa zobenim pahuljicama koje morate isprobati

Volite zobene pahuljice? Priprema zobenih pahuljica je veoma jednostavna i treba da isprobajte ova 3 recepta! Zobene pahuljice su idealna...

Saznajte istinu: Debljamo li se od soli?

Uz mnogima omiljeni šećer, sol je dodatak hrani koji koristimo baš svi jer ovaj začin jelo čini bogatijim i...
- Google oglasi -

Oprez! ‘Tihi’ simptomi dijabetesa koje ne smijete ignorisati

Dijabetes se događa kada vaše tijelo nije u stanju preuzeti šećer (glukozu) u svoje stanice i koristiti ga za...

Pet jednostavnih savjeta kako se pravilno hraniti

Nepravilna ishrana može dovesti do različitih zdravstvenih problema ali i neželjenog debljanja… Stoga je veoma važno zdravo se hraniti...

Ovo morate pročitati

Uvin čaj liječi i sprječava sve urinarne infekcije

Uvae ursi folium - medvjeđe grožđe, medvjeđe uši ili...

Masaže lica imaju veliki učinak na ljepotu i zdravlje kože

Redovne facijalne masaže mogu usporiti starenje kože i učiniti...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas