Mogle bi vas iznenaditi snažne zdravstvene dobrobiti malina

-

U malinama možete uživati ​​tokom cijele godine, bilo da su svježe ili smrznute. Malina kao i ostalo bobičasto voće, osigurava vitamine, minerale, vlakna i antioksidanse, a sve su to koristi za dobro zdravlje.

Malina se koristi u razne namjene, odlična je za pravljenje raznih sokova, kompota, poslastica, itd.

- Google oglasi -

Malina je bogata antocijaninom koji joj daje lijepu boju. Njegova ljekovita moć je jača od one u jagodama i kiviju. Sadrži antioksidanse koji ubijaju slobodne radikale, te štiti od raka i drugih bolesti uzrokovanih uglavnom padom imunog sistema.

Kako je malina korisna za zdravlje

Malina je jedna od vodećih voćki koje se bore u sprječavanju rasta tumora i sprječava njihov nastanak kažu stručnjaci. Ona sadrži provjerene enzime koji sprečavaju rast tumora, poboljšavaju imunitet i krvna zrnca. Sadrži velike količine vitamina C, B, A i mnogih drugih korisnih minerala, te je možemo svrstati među najučinkovitije voće.

Maline su voće koje su bogate hranjivim tvarima i antioksidansima koji mogu pružiti brojne zdravstvene koristi. Evo nekoliko obrazloženja kako je malina korisna za zdravlje:

Smanjuju rizik od srčanih bolesti – Maline su bogate flavonoidima koji mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti tako što smanjuju upale i poboljšavaju funkciju krvnih žila.

- Google oglasi -

Pomažu u održavanju zdravlja mozga – Maline su bogate vitaminom C koji može poboljšati funkciju mozga i smanjiti rizik od kognitivnog propadanja.

Pomažu u reguliranju razine šećera u krvi – Maline su bogate vlaknima koja mogu pomoći apsorpciji šećera i pomoći u održavanju stabilne razine šećera u krvi.

Podržava imunološki sistem: Maline su bogate vitaminom C, koji može poboljšati funkciju imunološkog sistema i pomoći u borbi protiv bolesti.

Pomažu u održavanju zdrave kože – Maline su bogate antioksidansima koji mogu smanjiti oksidativni stres i štetne učinke sunca na koži, te održavaju kožu zdravom.

Pomažu u održavanju zdrave probave – Maline su bogate vlaknima koja mogu pomoći u održavanju zdrave probave i idealan su prirodni lijek protiv zatvora.

Imaju nizak udio šećera: Maline su voće s najnižim sadržajem šećera, sa samo 2,7 grama po porciji od 100 grama. Maline su niskokalorične i bogate vodom, pa mogu biti dobar izbor za ljude koji žele smršaviti ili održavati zdravu tjelesnu težinu.

Kako se priprema čaj od lista maline za mršavljenje pročitajte na ovom linku.

Također je malina dobra kao sinergistički lijek za tretiranje različitih bakterijskih i gljivičnih infekcija.

- Google oglasi -

Novi Sadržaj

Djelotvorni lijekovi za oteklo koljeno

Zglob koljena je sklon ozljedama i oticanju jer je jedan od velikih nositelja težine tijela. Svako oštećenje koljena može...

Pečena zobena kaša super zdravi doručak pun proteina

Tipični obroci za doručak uključuju zobene pahuljice, musli i žitarice, koji nude fantastične ugljikohidrate, ali im nedostaje proteina. Konzumiranje...

Kako voda od zobi može poboljšati opće zdravlje?

Obična zob (Avena sativa) je žitarica koja ima dugu tradiciju u prehrambenoj industriji, ali je u posljednje vrijeme postala...

Kako brza hrana utječe na naše zdravlje?

Hrana igra važnu ulogu u održavanju našeg zdravlja. Brza hrana općenito je spremna za jelo i brza alternativa domaćoj...
- Google oglasi -

7 najboljih namirnica za zdrave oči

Uzimanje raznovrsnih namirnica koje podržavaju zdravlje očiju može igrati ključnu ulogu u očuvanju jasnog vida i prevenciji problema sa...

Zdravlje u čaši: Jednostavni domaći recepti za čišćenje jetre

Vrlo često zanemarujemo važnost održavanja zdravlja našeg tijela, a posebno jetre koja je ključni organ za detoksikaciju. Uprkos tome,...

Ovo morate pročitati

OVA BILJKA JE UBICA: Svinjski gigantski korov pronađen i kod nas!

Opasna i veoma agresivna biljka, koja je u Njemačkoj...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas