ZdravljeAlternativna medicinaMitohondrijska teorija - Zašto naše srce i naš mozak...

Mitohondrijska teorija – Zašto naše srce i naš mozak ne mogu oboljeti od raka?

-

teorijaMitohondrijska teorija govori da naše ćelije mijenjaju metabolizam kroz fermentaciju. Fermentacija je proces kada se šećer (C6H1206) u mitohondrijima razlaže na vodu (H20) i ugljični dioksid (C02) višestrukim postupnim procesima. Procesi fermentacije moraju biti lagani i postupni jer bismo inače razvili toliko topline u razgrađujućem procesu da bismo izgorjeli.

Naše ćelije su energetski proizvođači u namjeri da održe tjelesnu temperaturu od 36,7°C, a svako od nas ima i rashladni sustav koji određuje kolika će se temperatura razviti u organizmu. Svaka naša ćelija proizvodi 192 J (džula) energije umjesto maksimalnih 2.814 J što našem tijelu pravi energetski problem, s više promjenjivih učinaka na naš organizam kao što je na primjer tumor.

Najvažniji pojedinačni učinak se sastoji od smanjenog naprezanja naše ćelijske membrane. To smanjeno naprezanje ćelijske membrane igra značajnu ulogu zato što ćelijska membrana odlučuje što ulazi i što izlazi iz ćelije.

- Google oglasi -

To promijenjeno naprezanje ćelijske membrane je uzrok neulaženju dovoljno kisika u ćeliju. U ovom momentu samo dvije mogućnosti preostaju ćeliji. Može odlučiti umrijeti ili započeti život bez kisika, tj. da počne trošiti više energije nego što sama proizvede. Nusproizvod ove “odluke” je tada besmrtnost ćelije.

Tumori se ne pojavljuju zato što se ćelije dijele prebrzo, već stoga što stare ćelije ne umiru.

Taj anaerobni sistem za preživljavanje postoji u svim našim ćelijama, život ćelije bez kisika, on je prirodan i znači sposobnost proizvodnje potrebne energije kroz fermentaciju u svim našim ćelijama, inače ne bismo mogli preživjeti prve dane nakon začeća u majčinoj maternici.

Postoje dva mjesta na našem tijelu gdje se ne može razviti rak.

- Google oglasi -

Rak se ne može razviti nikada na srcu i na mozgu. Mozak se sastoji od živčanih ćelija (neurona ), koji se ne mogu dijeliti,umnožavati, pa onda ne može ni biti moždanih tumora. Ono što postoji na mozgu ( ako je u pitanju tumor ) to su tumori na glia ćelijama , koje su baza tkiva mozga, a koje se množe tijekom cijelog života.

Ćelije koje su bazno tkivo mozga nastaju od sloja mesoderma i obuhvaćaju najveći dio našeg mozga i sastoje se od ćelija kao što su glia ćelije, astrociti ili oligodendrociti, od kojih potječu i imena tumora na mozgu (glioblastoma, astrocitoma i dr.).

U slučaju našeg srca čije se stanice stalno množe situacija je drugačija. Ćelijske membrane imaju napon od -70 mV do -90 mV i sve dok se održava taj napon, nemoguće je da ćelija počne fermentirati, tj. ne može postati tumorska ćelija.

Srcem prolazi nešto veća snaga struje nego kroz ostale ćelijske strukture, i prema tomu nije moguće da srčane ćelije degeneriraju.

Ova mitohondrijska teorija nastanka tumora je godinama namjerno zaobilažena i zanemarivana kao da ne postoje činjenice da se tumor nikada ne pojavljuje na srcu i nervnim ćelijama i da se metastaze najčešće pojavljuju na jetri i plućima, organima čije se ćelije izuzetno brzo razmnožavaju i dijele.

Mitohondrijska teorija potpuno negira teoriju mutacije na kojoj medicina službena i zasniva svoje namjerno pogrešne metode liječenja jer u protivnom ne bi imali alibi za prodaju kemijskih onkoloških lijekova.

- Google oglasi -

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Novi Sadržaj

Evo kako da se zaštitite i otjerate komarce

Uvijek kada otopli i kada smo spremni za sve ljetne planove, stvar moraju da pokvare komarci koji nas salijeću...

Pomoću ovog minerala riješite sve ženske probleme!

Vjerovatno ne razmišljate o tome, koliko ovog minerala inače unosite dnevno, ili sedmično. Magnezij može da preporodi vas i...

Debljate se, a ne jedete puno? Obavezno provjerite štitnjaču!

Kod usporenog rada štitnjače ljudi često posežu za hranom koja je brzi i visokokalorični izvor energije, ali nakon takvog...

5 razloga da već danas pojedete šaku borovnica

Borovnice se po svojim nutritivnim svojstvima često uspoređuju s goji i acai bobicama. Ipak, često su nam borovnice dostupnije...
- Google oglasi -

Za zdravlje zglobova i protiv osteoporoze koristite ljusku od jaja i limun

Bolovi i ukočenost u tijelu su veoma neprijatne pojave, a prate ih mnogobrojni znaci, koji otežavaju kretanje i izvršavanje...

Biljka troskot veoma efikasan prirodni lijek koji okrepljuje organizam

Raste uz vodu, u jarugama i na vlažnom tlu. Biljka troskot (lat. Polygonum aviculare) veoma je efikasan lijek protiv...

Ovo morate pročitati

Za koji tip kože kažemo da je suha?

Kod tipa kože "suha koža" pore su teško vidljive,...

Hemoroidi – Što da poduzmemo protiv njih ?

Često su hemoroidi popratna pojava kroničnog zatvora stolice. Sva...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas