ZdravljeSavjetiEvo zašto ne smijete na WC školjki biti dulje...

Evo zašto ne smijete na WC školjki biti dulje od 15 minuta i buljiti u mobitel

-

Baš kao što krevet treba koristiti samo za spavanje i seks, WC treba koristiti samo za vršenje nužde. Dakle, ne nosite mobitel u wc. Obavljanje velike nužde ne bi trebao biti dugotrajan proces. Trebalo bi vam biti dovoljno 10 do 15 minuta”, kazao je doktor Gregory Thorkelson, s gastroenterologije na University of Pittsburgh za Men’s Health.

Zapravo, u zahod biste trebali ići samo kada zaista imate potrebu. U suprotnom ćete se previše naprezati kako biste obavili veliku nuždu što može izazvati hemeroide.

Evo zašto nikada ne biste trebali nositi mobitel u wc

- Google oglasi -

Telefoni su već sami po sebi veliko leglo raznih bakterija i većina nas ih, nažalost, ne dezinficira često ili to ne radi nikad. Kada ih nosite sa sobom u toalet, gdje sve vrvi od klica i bakterija, šansa da neke od njih završe na vašoj koži ili u ustima, postaje još veća, a naročito je opasno ako s telefonom rukujete u javnom WC-u.

Stručnjak savjetuje da ne biste trebali u WC nositi mobitel, novine ili bilo koje drugo štivo za čitanje koje će vam preusmjeriti misli.

Naime, progresivne i ritmičke kontrakcije koje pomiču stolicu kroz crijeva pokreću i potrebu za odlaskom u WC. Ako ne odete kada imate potrebu, može doći do procesa koji se naziva obrnuta peristaltika. U tom slučaju, stolica se malo vraća u crijeva što može dodatno otežati situaciju, pojasnio je Thorkelson.

U slučaju da više ne osjećate potrebu, radije se maknite s WC školjke.

- Google oglasi -

WC je mjesto gdje se obavljaju intimne higijenske radnje i gdje postoji velika količina bakterija. Korištenje mobitela u WC-u može dovesti do širenja bakterija na mobitelu, što može dovesti do zaraze ako se kasnije ne očisti uređaj.

Stari narodni lijekovi za tvrdu stolicu pročitajte na ovom linku.

Mobitel nositi u WC može biti vrlo nezgodno jer postoji rizik da se mobitel slučajno ispusti u WC školjku, što može uzrokovati štetu na uređaju.

Sve u svemu, najbolje bi bilo izbjegavati nošenje mobitela u WC-u. Ako je nužno, potrebno je pričekati da se obavi posao, a zatim dezinficirati mobitel kako bi se smanjio rizik od infekcija.

- Google oglasi -

Pratite nas na instagramu

1,101SljedbeniciPratite

Odgovori

Novi Sadržaj

Dugotrajna nesvjestica – koma –

Koma je najteži poremećaj stanja svjesti. Opisuje se kao stanje slično snu iz koga se bolesnik ne može probuditi,...

Celer iznimno značajna biljka za dobro zdravlje

Celer je kao samonikla biljka bio je poznat već u staroj Grčkoj i Egiptu, kada je smatran simbolom sreće...

Vezivno tkivo, kolagen i vitamin C

Vezivno tkivo zajedno s hrskavičnim i koštanim čini potporno tkivo u našem organizmu. Radi se o tkivu rasprostranjenom posvuda...

Šta su bjelančevine i kakav utjecaj imaju na naš organizam?

Bjelančevine ili proteini su složeni organski spojevi koji su najvažniji sastavni element krvi, kože, mišića i svih unutrašnjih organa....
- Google oglasi -

Prelomi kostiju – Imobilizacija – Liječenje – Zarastanje kosti

Prelom kosti može biti otvoren i zatvoren. Prilikom otvorenog preloma koža je iznad mjesta preloma oštećena, tj. postoji rana....

Zbog čega je pivski kvasac tako dobar za naše zdravlje?

Zbog zaštitne funkcije, preporučuje se u svim životnim dobima. Pivski kvasac je veoma korisna namirnica za ljudsko zdravlje a...

Ovo morate pročitati

Crni biber pomaže za liječenje vitiliga

Crni biber za vitiligo bi mogao doprinijeti uspješnijem liječenju...

Slatki izazovi i kako im odoljeti

Postoji li hrana kojoj jednostavno ne možete da odolite?...
- Google oglasi -

Možda vas zanima? PREPORUČENO
Preporučeno za vas